Info

 

 

Shutters

Shutters zijn bijzonder functionele, stijlvolle én tijdloze raambekleding. Shutters zijn ook nog dé ideale zonwering voor binnen om licht en privacy te regelen, bijvoorbeeld om een laagstaande zon buiten te houden. Je kunt de lamellen kantelen en zo in elke gewenste stand draaien. De panelen kan je bijvoorbeeld ook geheel open zetten. Zo zet je het zonlicht in één beweging naar jouw hand.

De belangrijkste kenmerken van JASNO raamshutters:

 • Kwaliteit en dus altijd shutters op maat gemaakt.
 • Leverbaar in Paulownia hout of in kunststof, het beste voor in de badkamer.
 • Leverbaar in verschillende lamelmaten: S (63mm), M (76mm), L (89mm) en XL (114mm).
 • Geschikt voor alle raam soorten en dus ook speciale raamvormen.
 • Kies voor een verticaal bedieningsstokje of verborgen bediening.
 • Monteerbaar in het kozijn, op het kozijn, voorzien van een frame. Er zijn diverse opties.
 • Verkrijgbaar in een breed assortiment aan stijlvolle lak- en beitskleuren. Ook in RAL classic-, F&B- en NCS-kleuren leverbaar.
 • Het opvallendste verschil bij JASNO shutters valt niet op! De unieke verzonken scharnieren zie je niet, want ze zijn verborgen in de zijstijl van het shutterpaneel. Ze geven onze shutters een strakke, eigentijdse look en zorgen ervoor dat de panelen nog beter aansluiten.

 

JASNO Shutters witte binnenluiken in de eetkamer
JASNO Shutters: zwarte binnenluiken in de woonkamer

Wat kosten shutters? Een prijs indicatie:

Onze shutters zijn al leverbaar vanaf €139,- (€399,- per m2). Je kunt op onze website een eenvoudige prijsindicatie berekenen voor jouw raamshutters. Waar kan je shutters kopen? Voor een nauwkeurige, vrijblijvende offerte ben je bij een onze vakkundige dealers aan het juiste adres. Onze dealer komt altijd bij je thuis, zodat je zeker weet dat het advies goed is, en voldoet aan jouw wensen, én perfect gemonteerde raambekleding.

Tip: zoek je een shutter voor een dakraam? Deze kun je eenvoudig online kopen in onze webshop.

witte houten shutters in woonkamer met glas in lood
ronde houten shutters wit met witte stoel

 

Welke soort shutters heb ik nodig?

We hebben 2 verschillende soorten shutters: Primewood shutters gemaakt van Paulownia hout, en spatwaterproof Aqualine shutters zijn gemaakt van kunststof.

Elk type shutter heeft andere unieke eigenschappen:

Primewood shutters

Primewood shutters zijn onze houten shutters en gemaakt van het duurzame Paulownia hout, een lichte maar stevige houtsoort die geschikt is voor elk raam en elke ruimte. De subtiele nerfstructuur van het Paulownia hout geeft de shutters bovendien een exclusieve uitstraling.

Aqualine shutters

Spatwaterproof, hét kenmerk en de kracht van Aqualine shutters. Hierdoor is het de beste raamdecoratie voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Deze shutters maken we namelijk helemaal van kwalitatief hoogwaardig kunststof.

 • Deze kunststof shutters zijn geschikt voor alle speciale raamvormen, behalve rond.
 • Dankzij het materiaal zijn Aqualine shutters de perfecte oplossing voor ramen in vochtige ruimtes, zoals badkamers, zwembaden, wellnessruimtes en keukens.
 • Aqualine shutters zijn vanaf €399,- per m2 verkrijgbaar.
witte houten shutters zonder bedieningsstok ofwel silentview
witte houten shutters zonder bedieningsstok ofwel silentview met railsysteem

Hoe kun je shutters bedienen?

Voor de bediening van de lamellen zijn er twee mogelijkheden:

 • Verticale bedieningslat aan de voorkant van de lamellen.
 • Silent view: de verticale bedieningsstok ontbreekt hier. De bediening is onzichtbaar weggewerkt in de zijstijl, zodat je de lamellen met je hand in de gewenste stand kunt zetten.

Wil je nog meer mogelijkheden om te spelen met licht? Met de horizontale tussenverbinding kun je de boven- en onderlamellen los van elkaar bedienen. Deze tussenverbinding is noodzakelijk bij panelen hoger dan 190 cm. Dit voorkomt dat de shutter gaat verzakken.

Hoe wil je de shutterpanelen open of dicht maken? De keuze maken is aan jou:

 • Scharnierende panelen die elk naar één kant wegklappen.
 • Geschakelde panelen die naar één zijde wegklappen. Hierbij kan je dus 2 of meer panelen aan elkaar laten koppelen, waardoor ze minder ver de ruimte inkomen als je ze open zet.
 • Vouwrail: geschakelde panelen wegvouwen over een rails. Ideaal voor lichte bediening van hoge en brede shutters.
 • Het paneel met de hand eraf halen (het paneel is dan niet scharnierend en kun je in zijn geheel voor het raam weghalen, bijvoorbeeld om het raam te lappen).
donkere schuine shutters zonder bedieningsstok ofwel silentview in badkamer met bad
witte shutters getoogd 6 meter hoog
witte shutters met bedieningsstok ofwel silentview in badkamer met wastafel

Verschillende montage mogelijkheden voor shutters

Op zoek naar shutters voor een badkamerraam, dakraam, hoekig of rond raam, draai-kiep-raam of ‘recht raam’? Onze sfeervolle shutters passen altijd, van klein driehoek raam op zolder tot erker of brede schuifpui in de woonkamer. Maatwerk raamdecoratie is bij JASNO standaard.

Er zijn verschillende opties voor het monteren van shutters. Welke je kiest, hangt af van de beschikbare ruimte in de kozijnopening, of het kozijn recht is en de manier waarop het raam of de deur opengaat. Een JASNO dealer adviseert je over welke montagewijze bij jou thuis de beste is:

 • Op het kozijn: bij deze montage wordt de shutter direct op het kozijn bevestigd.
 • Binnen de muuropening: de montagelat wordt aan de binnenmuur bevestigd. De shutter kan op de vensterbank dicht bij het raam geplaatst worden of juist helemaal naar voren gehaald worden (bijvoorbeeld bij draaikiepramen).
 • Met een R-frame: montage binnen de muuropening met een R-frame is ideaal bij oneffenheden als de raamopening geen rechte hoek heeft.
 • Op de muur: als montage binnen de muuropening niet mogelijk is, kunnen de shutters op de muur worden gemonteerd. Ook met deze montage kun je een zeer fraai resultaat krijgen.

 

 

 

Download de shutters APP en zie hoe shutters voor jouw raam staan

Met onze gratis APP zie je direct hoe shutters en houten jaloezieën bij jou thuis voor de ramen staan.

Tip

Ben je er nog niet uit of je shutters wil? Weet je niet of shutters in je ruimte of raam passen? Shutters in de erker, houten jaloezieën in de keuken en verduisterende vouwgordijnen in de slaapkamer? Het kan allemaal. Onze houten jaloezieën, vouwgordijnen en verticale lamellen passen prima met shutters in dezelfde woonruimte of woning.

 

Waarom shutters van JASNO?

Kies je JASNO, dan kies je voor duurzaamheid, service en prijs kwaliteitverhouding. De kwaliteit zit meestal verborgen in onze shutters. Neem nou de verzonken scharnieren, of de technische zijstijl. Juist door deze onzichtbare kwaliteiten zijn onze shutters zo opvallend mooi en oersterk! Hierdoor kiezen interieur stylisten en woonbladen juist voor onze shutters. Inmiddels zie je onze shutters in vele huizen, van tussenwoningen tot villa’s. 

Onze shutters zijn bedoeld voor gebruik binnenshuis en geschikt voor elk raam. Ook belangrijk: het is raamdecoratie die erg makkelijk schoon te maken is.

Shutters maken een interieur indrukwekkend mooi. Zo simpel is het. Highlight your home

 

Lees hier waarom deze mensen voor JASNO shutters kozen:

Webdevelopment & design by Fruitcake

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.