Top

 

Met shutters maakt u een kamer indrukwekkend

Ontdek het verbluffende effect van JASNO shutters. In iedere ruimte waar u shutters introduceert, gebeurt ineens iets speciaals. Van badkamerraam tot complete woning: met houten shutters van JASNO creëert u uw eigen, unieke sfeer. JASNO shutters zijn niet zomaar zonwering. Met deze houten binnenluiken met verstelbare lamellen tovert u iedere ruimte om tot een bijzondere plek. Uitstekend te combineren met onze blinds, houten jaloezieën. En altijd voor u op maat gemaakt.

Met de JASNO App (voor de iPhoneiPad2iPod Touch en ANDROID) kunt u gelijk visualiseren hoe houten shutters bij u thuis voor de ramen staan. In slechts 3 simpele stappen ziet u hoe bijvoorbeeld het raam in de slaapkamer voorzien is van shutters.

 Shutters van JASNO
houten shutters badkamer draaikiepraam

Geef kleur aan uw huis met houten shutters

Primewood shutters
Voor een exclusieve uitstraling van uw houten shutters kiest u voor onze FSC®-gecertificeerde Primewood shutters van white teak. Kies voor Primewood shutters uit verschillende beits- en lakkleuren  uit de JASNO-collectie. Of ga voor uw persoonlijke kleur en maak uw keuze uit het complete palet RAL-kleuren en NCS-kleuren. Primewood shutters zijn ook mogelijk met hygienilac: speciaal voor ruimtes waar steriele raambekleding vereist is.
Het is mogelijk om de Primewood shutters te laten zandstralen voordat de lak- of beitslaag wordt aangebracht.
Primewood shutters zijn leverbaar in 47mm, 63mm, 89mm en 114mm lamellen.

Ecowood shutters
Mooi, duurzaam én voordelig. JASNO Ecowood shutters zijn gemaakt van samengeperste houtvezels uit milieuvriendelijk beheerde bossen. Doordat we ook dit ‘restproduct’ gebruiken, gaan we nog efficiënter om met het hout. Leverbaar voor rechte en schuine raamvormen en in de vijf meestgevraagde wittinten uit de JASNO-collectie. Ecowood shutters zijn leverbaar in 47mm, 63mm en 89mm lamellen.

Ecowood Plus is een aanvulling op de reguliere Ecowood collectie. Omdat de lamellen gemaakt worden van het lichtere ABS materiaal kunnen de panelen breder worden geleverd. Daarnaast zijn de Ecowood Plus shutters leverbaar in 18 lakkleuren.

De Ecowood shutters zijn uitstekend te combineren in een woonruimte met onze Primewood shutters. Beide typen shutters toepassen in één raamopening is niet aan te bevelen vanwege kleine verschillen in uitvoering.

 

Shutters op maat gemaakt

JASNO shutters zien er niet alleen bijzonder degelijk uit, ze zijn het ook. Hoe dat komt? JASNO shutters zitten boordevol technische kunststukjes – waarvan de meeste verborgen blijven. Neem nou de verzonken scharnieren, of de technische zijstijl. Juist door deze onzichtbare kwaliteiten zijn onze shutters zo opvallend mooi en oersterk! Bekijk in dit overzicht alle pluspunten van onze shutters.

 • Verzonken scharnieren: ons opvallendste kenmerk valt niet op! U herkent JASNO shutters aan de verzonken scharnieren. Ze zijn verborgen in de zijstijl van het paneel. Ze geven de shutters een strakke, eigentijdse look en zijn ijzersterk.
 • Technische zijstijl: de zijstijlen waarin de lamellen bevestigd zijn, hebben een kern van meerdere lagen hardhout. Deze lagen hardhout zijn om en om met elkaar verlijmd. Dit geeft extra stevigheid aan shutters en beperkt kromtrekken tot een minimum.
 • Pengatverbinding: de zijstijlen zijn verlijmd door middel van een zogenaamde pengatverbinding. Het grote lijmoppervlak in deze verbinding zorgt voor een zeer solide shutter.
 • Kwartiersgezaagde lamellen: de lamellen van onze houten shutters zijn kwartiersgezaagd. Dit resulteert in lange, rechte lamellen. Daarnaast beperkt deze zaagwijze kromtrekken tot een minimum.
 • Lakafwerking: de shutters zijn afgewerkt met een krasvaste, vocht- en UV-bestendige meubellak.
witte shutters in de keuken
houten shutters sfeervol in de slaapkamer

Uw opties voor de montage van shutters

JASNO biedt vier opties voor de montage van shutters. Welke u kiest, hangt af van de beschikbare ruimte in de kozijnopening, of het kozijn recht is en de manier waarop het raam of de deur opengaat. U krijgt een deskundig advies van uw JASNO dealer over welke montagewijze bij u thuis de beste is. Opmeten en monteren hoeft u niet zelf te doen, dit doet de dealer vakkundig.

 • Op het kozijn: bij deze montage valt de shutter het diepste weg in de muuropening. De montagelat waar de shutterpanelen aan vast zitten, wordt direct op het kozijn bevestigd.          
 • Binnen de muuropening: de montagelat wordt bij deze oplossing aan de binnenmuur bevestigd. De shutter kan op de vensterbank dicht bij het raam geplaatst worden of juist helemaal naar voren gehaald worden (bijvoorbeeld bij draaikiepramen). Als de muren niet helemaal haaks zijn, kan deze montage toch worden toegepast.            
 • Met een R-frame: montage binnen de muuropening met een R-frame is ideaal bij oneffenheden als de raamopening niet haaks is.          
 • Op de muur: als montage binnen de muuropening niet mogelijk is, kunnen de shutters op de muur worden gemonteerd. Ook met deze montage kunt u een zeer fraai resultaat bereiken.

Zo eenvoudig kan de bediening van shutters zijn

Zet in een handomdraai het zonlicht naar uw hand. Om het u gemakkelijk te maken, houden we de bediening van JASNO shutters lekker licht en eenvoudig. Kies het comfort dat u wenst uit de verschillende bedieningsopties voor de panelen en de lamellen. 

Hoe wilt u de shutter open of dicht maken? De keus is aan u:

 • Scharnierende panelen die elk naar één kant wegklappen.
 • Geschakelde panelen die naar één zijde wegklappen.
 • Vouwrail: geschakelde panelen wegvouwen over een rails. Ideaal voor lichte bediening van hoge en brede shutters.
 • Schuifrail: u schuift de shutters voor elkaar over een rails. Ideaal als er weinig ruimte is of bij een kastenwand.
 • 180 Graden shutters op een vouwrailsysteem: bij deze optie klappen de shutter panelen 180 graden om. Dit is geschikt voor óp de dag montage, waardoor de panelen tegen de muur omgeklapt kunnen worden. 
 • Het paneel met de hand afnemen (het paneel is dan niet scharnierend en kunt u in zijn geheel voor het raam weghalen, bijvoorbeeld om het raam te lappen).

Kies uit twee mogelijkheden voor de bediening van de lamellen:

 • Verticale bedieningslat aan de voorzijde van de lamellen.
 • Silentview: bediening aan de lamellen zelf. De verticale bedieningslat ontbreekt hier, het bedieningsmechanisme is onzichtbaar weggewerkt in de zijstijl.

Wilt u meer mogelijkheden om te spelen met licht? Dankzij de horizontale tussenverbinding kunt u de boven- en onderlamellen los van elkaar bedienen. Deze tussenverbinding is noodzakelijk bij panelen hoger dan 198 cm bij Primewood en Ecowood Plus en hoger dan 187cm bij Ecowood.

Met hoge shutters geeft u de ruimte een statig effect. Is uw raam hoger dan 338 cm of wilt u de lichtinval onder en boven apart regelen? Kies dan voor een dubbele rij panelen boven elkaar.

Witte shutters ook voor hoge ramen
Shutters voor dakramen Velux Fakro en Rooflite

Wat is de prijs van shutters?

Prijs shutters per vierkante meter voor rechte panelen:

 • Primewood shutters: vanaf € 460/m2
 • Ecowood shutters: vanaf € 334/m2
 • Ecowood Plus shutters: vanaf € 374/m2

Inbegrepen in deze prijs is:

 • Een kleur naar keuze uit de JASNO-kleurencollectie (kleurtoeslag voor 246 Matte Black of 836 Classic Black). 
 • Lamelbreedte van 63, 89 of 114 mm (Ecowood is niet leverbaar in 114 mm). Er geldt een meerprijs voor 47 mm lamellen.
 • Bediening met houten bedieningslat. 

De prijzen zijn inclusief 21% BTW, exclusief voorrij- en montagekosten. 
U krijgt 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen van onze shutters.

Wilt u een prijsindicatie voor shutters?

Ga dan naar de berekeningstool en vul de maten van uw ramen in. U krijgt dan een indicatie van de prijs voor shutters voor uw raam. Voor een gerichte offerte kunt u terecht bij onze dealers.

Webdevelopment & design by Fruitcake