Info
Top

Onderhoud en reiniging shutters en houten jaloezieën

JASNO shutters en houten jaloezieën (blinds) zijn heel gemakkelijk in onderhoud.  Je kunt ze eenvoudig schoonmaken. Stof en klein vuil veeg je er eenvoudig af met een duster of plumeau. Hardnekkig vuil kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

Het eenvoudigste en snelste maak je de lamellen van de shutters en houten jaloezieën schoon door ze te sluiten en aan beide zijden schoon te vegen. Daarna sluit je de lamellen de andere kant op en kun je ze opnieuw aan beide zijden schoonmaken. Je hoeft dan alleen nog een klein stukje van de lamellen lamel-voor-lamel schoon te maken.

Onderhoud en reiniging vouwgordijnen

De folds, vouwgordijnen, zijn ook eenvoudig te reinigen. Het geweven papier is met een borstel of stofzuiger op lage stand eenvoudig schoon te houden. De houten latten kun je, net als onze shutters en jaloezieën, met een stofdoek of licht vochtige doek afnemen. Gebruik ook bij de vouwgordijnen geen schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak van de houten latten en het papier aantasten.

Onderhoud en reiniging verticale lamellen

Eventuele stof verwijderen van JASNO swings (verticale lamellen van geweven papier of polyester stof) is ook gemakkelijk. Gebruik hiervoor de stofzuiger op lage stand - met borstel kop - of gebruik een zachte borstel of duster. De lamellen van polyester stof kunnen ook met een licht vochtige doek afgenomen worden.

Voor projectmatige reiniging kun je altijd contact opnemen met professionele reinigingsbedrijven. 

Onderhoud en reiniging van shutters, vouwgordijnen, houten jaloezieën en verticale lamellen
Shutters in de keuken

Lamel van een shutter vervangen?

Bij de montage van je shutters heeft de monteur enkele reserve lamelletjes achtergelaten. Mocht het nodig zijn om een lamel te vervangen, dan kun je via onderstaande links de betreffende handleiding hiervoor downloaden.

Webdevelopment & design by Fruitcake