Sessel für Fenster mit shutters

De geliefde landelijke interieurstijl

De sfeer van een authentieke boerderij op het platteland, maar dan voorzien van alle moderne gemakken. Het landelijke interieur is en blijft een van de populairste interieurstijlen van Nederland. Het buitenleven staat bij deze woonstijl voorop, gekenmerkt door een gevoel van rust, ruimte, gezelligheid en authenticiteit. Het echte ‘thuiskomen’ in een rustige oase zonder al te veel prikkels staat centraal. Geen wonder dat de landelijke interieurstijl ook in drukke steden zeer geliefd is. Het ietwat oubollige imago van de woonstijl heeft vandaag de dag plaatsgemaakt voor een moderne look waarbij het interieur fris, licht en strak is.

vtwonen blog spanje landelijke stijl shutters
Beige Blinds Zwolle
Witte shutters van JASNO met lichtinval
Shutters Velserbroek

Landelijk wonen met natuurlijke kleuren

Het is niet nodig om buiten de bebouwde kom te wonen met uitzicht over weilanden om het plattelandsgevoel in huis te halen. De natuur vormt een inspiratiebron voor het kleurenpalet van de landelijke woonstijl. Houttinten, steen-en aardetinten creëren een rustige basis waar eenvoud en warmte voorop staan. Kies voor een open ruimte met een betonnen of houten vloer en muren in rustige basiskleuren zoals wit en grijs. Vaak gecombineerd met naturel, aarde- en pasteltinten voor meer warmte. Let op: het interieur moet niet te donker worden en vooral fris en puur blijven. Een matte finish op de muren past perfect bij een landelijk interieur.
 

Shutters Velserbroek

Materialen en raamdecoratie voor landelijke sferen

Start met een rustige en sterke basis voor het creëren van een landelijke sfeer. Denk aan robuuste en pure materialen waarbij wol, hout, katoen en linnen veelvuldig worden toegepast. Een rustieke houten vloer of authentiek balkenplafond zijn direct een schot in de roos bij deze interieurstijl. Maar ook een stoere houtkachel, meubels met ronde vormen, kaarsen en grote kussens op de bank maken er een gezellig, landelijk plaatje van.

Zoek je raamdecoratie voor een landelijke inrichting? Daar kun je erg veel kanten mee op. Van shutters tot jaloezieën (JASNO blinds); aan keuze geen gebrek bij een landelijk interieur. We helpen je graag met de beste match voor een landelijke woonstijl.

Vraag onze gratis brochure aan ➝

Primewood shutters benadrukken de landelijke sfeer

Denk je aan landelijke raambekleding dan staan houten shutters toch zeker in de top 3. Op het platteland zijn vooral houten buitenluiken te zien die de warmte buitenshuis houden. Shutters ademen dezelfde sfeer maar worden toegepast als stijlvolle binnenluiken. JASNO shutters zijn gemaakt van duurzaam Paulownia hout en passen perfect in een landelijk interieur. Het interieur krijgt zelfs een upgrade door de shutters en de landelijke sfeer wordt extra benadrukt. Kies voor gebeitste shutters zodat de nerfstructuur van het hout duidelijk zichtbaar is. JASNO shutters zijn te bestellen met een verticale bedieningslat of met silent view bediening (zonder bedieningslat). Voor een meer authentiek karakter bevelen wij de shutters met lamelmaat S (63mm) of M (76mm) aan met bedieningslat.

Witte shutters badkamer

Jaloezieën met zichtbare houtnerf

Misschien niet de raamdecoratie waar je meteen aan denkt, maar ook houten jaloezieën (JASNO blinds) zijn zeer goed toepasbaar in een landelijk interieur. De strakke lamellen van het duurzame Paulownia hout brengen natuur en warmte in huis. JASNO blinds zijn licht maar toch erg stevig waardoor ze niet kromtrekken. Voor een extra landelijke look zijn de gebeitste jaloezieën met zichtbare houtnerf een echte aanrader. Of de jaloezieën behandeld met een matte olielaag, bijvoorbeeld met White Oil of Oak Oil, voor een puur natuur gevoel. De lamellen zien er dan zeer rustiek en natuurlijk uit, alsof ze weinig bewerkingen hebben ondergaan.

De houten jaloezieën zijn zowel met subtiel ladderkoord als met stoer ladderband verkrijgbaar. Sinds 2021 zijn onze blinds ook te bedienen met de nieuwe monocommando-ketting! De lamellen zijn dan extra soepel op te trekken en te tuimelen met slechts één bedieningsketting. En mocht je na een lange wandeltocht door de natuur tot rust willen komen zonder weer op te staan om de lamellen in een andere stand te zetten? Onze jaloezieën zijn ook elektrisch te bestellen waardoor je ze met één druk op de knop of zelfs met spraak kunt bedienen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan ➝
Zwarte blinds Nick C