Shutters vtwonen Kampen

Raamdecoratie voor 2022? Dit zijn de nieuwste trends!

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Tijd voor een frisse wind door je interieur? Leg de focus op de belangrijkste sfeermaker in huis: raamdecoratie. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden eindeloos als het om raambekleding gaat. Van gordijnen, jaloezieën, plissés, shutters, vouwgordijnen tot verticale lamellen. Waar te beginnen horen we je denken. Ook vanwege alle trends en innovaties begrijpen we dat het best lastig kiezen is. Geen nood! Om de keuze iets makkelijker te maken hebben we de nieuwste raamdecoratietrends voor 2022 alvast voor je op een rijtje gezet.

shutters vtwonen Kampen met plant
Donkere shutters vtwonen Haarlem closeup
Driehoekraam Osdorp shutters
blinds zwart Nick

Raamdecoratie trend 1: donker is doen!

Durf anno 2022 voor donkere raamdecoratie te kiezen. We zien de populariteit van donkere raambekleding al jaren toenemen. En dat is eenvoudig te verklaren want je krijgt er een verbluffend resultaat voor terug. Van mat zwart, donkergrijs, diepblauw tot donkere houttinten, je interieur krijgt direct een flinke vleug luxe. Ga voor hotel chique in 2022. Met luxe shutters of houten jaloezieën in Traffic Grey of Matte Black zit je meteen goed. Bang dat het in huis te donker zal worden? Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn. Shutterpanelen kunnen bijvoorbeeld altijd opengeklapt worden voor volledig zicht naar buiten. Of laat de hoge shutters voor tuindeuren bijvoorbeeld op een rails plaatsen zodat de panelen eenvoudig opengeschoven kunnen worden. Wat betreft donkere jaloezieën of donkere vouwgordijnen; deze kunnen helemaal opgetrokken worden. Toch is dit vaak niet nodig voor meer licht in huis aangezien je de lamellen zo kunt kantelen dat het licht van buiten de woonruimte goed inkaatst.

Donkere shutters vtwonen Haarlem

Raamdecoratie trend 2: jaloezieën zijn hot

Jaloezieën zijn al jaren populair, maar deze woontrend zet vooral in 2022 heel sterk door. Met name de houten jaloezieën zijn een parel voor je ramen en geven het interieur direct een moderne boost. Maar dat is niet alles! Jaloezieën zijn vooral heel erg praktisch. Jij bepaalt namelijk zelf hoe het licht de ruimte inschijnt door de lamellen via de bedieningskoorden in de juiste stand te zetten. Zo kun je zelf het licht vangen en zorgen voor meer zon in huis. Bij JASNO kun je kiezen voor blinds (houten jaloezieën) in de nieuwe monocommando uitvoering. De jaloezieën zijn dan zowel omhoog te klappen als te kantelen met slechts één bedieningsketting. Voor een nog strakkere look en meer gebruiksgemak. Verder kun je jaloezieën precies afstemmen op je eigen woonstijl. Een stoer, industrieel interieur? Ga dan voor een donkere jaloezie met breed ladderband. En bij een meer moderne woonstijl past natuurlijk een simplistische jaloezie in een lichte tint met subtiel ladderkoord. 

blinds eetkamer closeup Egelsbach

Raamdecoratie trend 3: gemak, multifunctioneel en elektrisch

Raamdecoratie gaat je in 2022 van nog meer gemak voorzien. Houten jaloezieën die elektrisch te bedienen zijn bieden de helpende hand in ons toch al drukke bestaan. Met één druk op de knop van de afstandsbediening gaan de lamellen van de blinds (jaloezieën) open. Kun je heerlijk met de voetjes omhoog blijven zitten. Bij JASNO kun je zelfs kiezen voor raamdecoratie die via spraak met je smartphone te bedienen is. Scheelt ook weer zoeken naar de afstandsbediening.

Verder zijn onze shutters vooral ook heel multifunctioneel. De shutterpanelen bestaan vaak uit meerdere vlakken waarvan je de lamellen los van elkaar kunt bedienen. Ideaal om te kiezen voor privacy en te spelen met de juiste lichtinval.

Lichten houten jaloezieën van JASNO voor een breed raam in de woonkamer

Raamdecoratie trend 4: 2022 staat voor duurzaam

Een van de belangrijkste trends voor 2022 is dat raamdecoratie duurzaam moet zijn. Ga voor groen! Kwaliteit staat voorop anno 2022. Kies voor producten die zeer lang meegaan. Wat betreft raamdecoratie kies je voor een kwalitatief goed merk waarvan de raamdecoratie jaren mooi blijft en dus zeker niet snel vervangen hoeft te worden. Het verschil zit hem niet alleen in de prijs maar vooral ook in het gebruikte hout, de afwerking en de verschillende bescherm- en verflagen. Oriënteer je van te voren goed en laat je adviseren zodat je meteen de goede keuze maakt en je tientallen jaren verzekerd bent van de beste raambekleding.

 

Meer weten over de duurzaamheid en kwaliteit van onze raamdecoratie of kunnen we je bijvoorbeeld adviseren over donkere raambekleding? Neem zeker contact op of vraag eenvoudig een brochure aan. Onze JASNO adviseurs staan voor je klaar!

shutters vtwonen Kampen met plant