Licht en lente in huis met JASNO shutters

Lentekriebels! Licht en lucht in huis dankzij nieuwe raamdecoratie

Spring is in the air! De eerste zonnestralen hebben zich al subtiel laten zien. Met de komst van de lente begint het bij menigeen te kriebelen om het huis een frisse update te geven. De lente is het seizoen van vernieuwing en groei. Het perfecte moment om je woning een nieuwe look te geven. Echter waar begin je? Start vooral bij de basis door een nieuwe lik verf op de muur aan te brengen. Ook raamdecoratie heeft direct een grote impact op de uitstraling van je interieur. Met deze tips is je huis binnen no-time lenteproof:

Shutters serre keuken JASNO en vtwonen
JASNO shutters lente
JASNO shutters voor lente in de keuken vtwonen
Lente in huis met JASNO shutters vtwonen

Kleurenpalet á la lente

Is de welbekende voorjaarschoonmaak achter de rug en wil je de transformatie van je interieur rigoureus aanpakken? Een nieuw kleurtje op de muren doet wonderen. Ga voor frisse, lichte kleuren zoals pastelroze, mintgroen of lichtblauw om een zachte en ontspannen sfeer te creëren. Pasteltinten horen gewoon bij de lente. Mag het wat spannender overweeg dan om één muur in een felle kleur te schilderen zoals geel, oranje of groen. Ga je liever voor een zachte lente look, denk dan eens aan de kleur ‘Wild Wonder’ van Flexa, uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2023. Met deze warme, natuurlijke geeltint haal je de wonderen van de natuur in huis. De kleur ‘Wild Wonder’ creëert een gezellige ruimte voor het hele gezin die speels en positief aanvoelt.

JASNO shutters lente look in de keuken vtwonen

Laat het licht naar binnen met shutters

Na de donkere wintermaanden koesteren we de eerste zonnestralen. Eindelijk meer licht in huis. Gooi de raambekleding lekker open zodat het licht goed naar binnen valt. Vooral shutters dragen bij aan een heerlijk lentegevoel in huis. Ze geven niet alleen een mooie uitstraling aan je interieur, maar regelen ook eenvoudig de hoeveelheid lichtinval in je woning. Zet de lamellen in de juiste stand en kaats ieder zonnestraaltje volop je huis in. Je vangt dankzij de lamellen het licht waardoor het de hoeveelheid zon in huis bevordert. Let op: kies vooral voor shutters of jaloezieën in een lichte tint zoals ‘Cream Grey’ of ‘Beach White’ om een heldere en luchtige sfeer te creëren en om het licht goed binnen te laten.

Tot slot zijn shutters heel eenvoudig schoon te houden. In de lente neemt het aantal allergische reacties vaak weer toe door de aanwezigheid van pollen. Stof de shutters regelmatig af voor een gezondere leefomgeving. 

Serre witte JASNO shutters keuken vtwonen

Accessoires switchen in huis

Alle donkere en wollige accessoires krijgen een nieuw thuis op zolder. Geef accessoires die bij dit seizoen passen een meer prominente plek in huis. De lente is hét moment voor een accessoire wissel dus. Weg met het dikke winterdeken, haal linnen kussens, pastelkleurige vazen en kaarsen tevoorschijn. Zorg voor rust en eenheid in vorm, kleur en materiaal. Met als finishing touch een hoge vaas met kleurrijke veldbloemen of tulpen op tafel. Lente ten top!

JASNO shutters cream grey vtwonen

Tijd voor een reorganisatie van het interieur

Voor een totale transformatie en een frisse nieuwe look kun je een nieuwe indeling van je woonruimte maken door meubels en accessoires te verplaatsen. Wellicht staat die fauteuil op een andere plek wel veel mooier. Zet er een bijzettafeltje naast met een frisgroene plant erop en het geheel ziet er al heel anders uit. Spendeer ook wat tijd aan het sorteren van de kledingkast, buffetkasten en bijvoorbeeld het kinderspeelgoed. Wat een verademing is dat en het zorgt letterlijk en figuurlijk direct voor meer lucht in huis. 

Shutters JASNO voor lente in huis vtwonen

Zet ramen extra open voor frisse lucht

Laat het huis tijdens die heerlijke lentedagen eens extra luchten. Hoe fijn is het om, na de wintermaanden, eindelijk de deuren naar de tuin open te kunnen zetten. Schuif de shutters eenvoudig over een railsysteem naar de zijkant voor doorgang naar de tuin. Heerlijk met een koffietje genieten van een dosis zonnestralen.

Door deze tips te volgen ben je helemaal klaar voor de lente en kun je optimaal genieten van het nieuwe seizoen! Wil je meer informatie over alle mogelijkheden met onze shutters of jaloezieën? Neem contact op met een JASNO dealer bij jou in de buurt of bezoek ons inspiratiecentrum.

Shutters JASNO voor tuindeuren