De grote voorjaarsschoonmaak voor je raamdecoratie

Bloeiende planten, oplopende temperaturen, heerlijke geuren en kleuren… De lente is in aantocht! Nu de zon zich steeds meer laat zien beginnen we last te krijgen van voorjaarskriebels. Tijd dus om de dikke winterplaids op te bergen en je huis lenteproof te maken met de jaarlijks voorjaarsschoonmaak. Een item wat hierbij vaak over het hoofd wordt gezien is de raamdecoratie. Wij geven je graag een aantal praktische tips zodat ook dit klusje in een mum van tijd is geklaard!

Shutters groen moss grey Interieurstek
Houten shutters van JASNO in de eetkamer
Schoonmaken shutters
Lichten houten jaloezieën van JASNO voor een breed raam in de woonkamer

Shutters en jaloezieën schoonmaken

Prachtig zijn ze, onze shutters en jaloezieën van Paulownia hout. Toch landen ook hier insecten en opwaaiend stof op. Vergeet ze dus zeker niet mee te nemen tijdens de grote voorjaarsschoonmaak. Gelukkig zijn ze gemakkelijk in onderhoud en veeg je stof en klein vuil af met een duster of plumeau. Tip: sluit de lamellen omhoog en veeg ze schoon. Sluit vervolgens de lamellen de andere kant op, omlaag, en herhaal het schoonvegen. Voilà, fluitje van een cent! Stof je de lamellen liever één voor één af? Scoor dan een mini-plumeau waarmee je tussen de lamellen kunt stoffen.

Grover vuil

Grover vuil verwijder je gemakkelijk met lauwwarm water en een microvezeldoek. Maak vooral geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de lak aantasten. En zeg nou zelf, dat is zonde!
 

Witte shutters en blinds woonkamer vtwonen Zwolle

Niet meer schoon te krijgen?

Word je raamdecoratie er zelfs na deze schoonmaaktips niet mooier op? Dan is het wellicht tijd voor wat nieuws! Bestel een gratis brochure, vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan in onze showroom te Eersel of zoek een dealer bij jouw in de buurt! 

Shutters en blinds kantoor