De grote voorjaarsschoonmaak voor je raamdecoratie

Bloeiende planten, oplopende temperaturen, heerlijke geuren en kleuren… De lente is in aantocht! Nu de zon zich steeds meer laat zien beginnen we last te krijgen van voorjaarskriebels. Tijd dus om de dikke winterplaids op te bergen en je huis lenteproof te maken met de jaarlijks voorjaarsschoonmaak. Een item wat hierbij vaak over het hoofd wordt gezien is de raamdecoratie. Wij geven je graag een aantal praktische tips zodat ook dit klusje in een mum van tijd is geklaard!

Shutters en jaloezieën schoonmaken

Prachtig zijn ze, onze shutters en jaloezieën van Paulownia hout. Toch landen ook hier insecten en opwaaiend stof op. Vergeet ze dus zeker niet mee te nemen tijdens de grote voorjaarsschoonmaak. Gelukkig zijn ze gemakkelijk in onderhoud en veeg je stof en klein vuil af met een duster of plumeau. Tip: sluit de lamellen omhoog en veeg ze schoon. Sluit vervolgens de lamellen de andere kant op, omlaag, en herhaal het schoonvegen. Voilà, fluitje van een cent! Stof je de lamellen liever één voor één af? Scoor dan een mini-plumeau waarmee je tussen de lamellen kunt stoffen.

Grover vuil

Grover vuil verwijder je gemakkelijk met lauwwarm water en een microvezeldoek. Maak vooral geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de lak aantasten. En zeg nou zelf, dat is zonde!
 

Folds en swings afstoffen

Een stofzuiger met borstelkop op de laagste stand is alles wat je nodig hebt om je vouwgordijnen en verticale lamellen stofvrij te maken. We kunnen het helaas niet spannender maken 😉. De houten latten van de folds kun je met een stofdoek afnemen. Gebruik bij het reinigen van de vouwgordijnen zeker geen water en schoonmaakmiddelen, dit tast het geweven papier en de lak op de houten latten aan. De kunststof swings kun je indien nodig wel met een licht vochtige doek (eventueel met een milde detergent) afnemen. Laat ze vervolgens zo drogen.

Niet meer schoon te krijgen?

Word je raamdecoratie er zelfs na deze schoonmaaktips niet mooier op? Dan is het wellicht tijd voor wat nieuws! Neem een kijkje op onze webshop en ontdek onze stijlvolle dakraamshutters, blinds, folds en swings of kom eens langs in onze showroom!