Raamdecoratie voor industriële sferen

Weg met tierlantijntjes: kies voor ruimte, hoogte, metaal en beton. De industriële woonstijl is helemaal van deze tijd en laat niet met zich sollen. Onafgewerkte materialen, strak gestucte muren en robuuste items zijn kenmerkend voor deze woonstijl. En houd er rekening mee: less is more. Het begint met het creëren van een grote open ruimte, zoals dat van een New Yorkse loft waar de industriële stijl vandaan komt. Natuurlijk is het mogelijk om 'all the way' te gaan en deze stoere interieurstijl tot in detail door te voeren. Maar het is ook helemaal prima om het iets subtieler aan te pakken, door alleen de basis een industrieel tintje te geven.

Het industrieel kleurenpalet

Vaak is een goede basis al het halve werk. Een robuuste betonvloer bijvoorbeeld geeft al direct een industriële look en feel aan het interieur. Wat betreft kleurkeuze zal het je vast niet verbazen dat de kleuren bij een industrieel interieur vooral neutraal en natuurlijk moeten zijn. Laat grijs, zwart en wit de hoofdrol spelen. En combineer bijvoorbeeld diverse grijstinten met elkaar voor een harmonieus geheel. Toch kan een stoere, donkergroene tint op de muur of een cognac fauteuil ook heel mooi zijn bij deze woonstijl.

Onbewerkt en ruw interieur

Opvallend aan een industrieel interieur is dat vooral ruwe en robuuste materialen worden toegepast. Denk aan meubelen of accessoires van onbewerkt hout, grootse metalen deuren, donkere raambekleding of een hoge lockerkast met hier en daar wat roest voor de finishing touch. Grote meubels maken een statement in het toch wat mannelijke, stoere interieur. En voeg een vleugje vintage toe voor een wat meer doorleefde look. Het is bij de industriële woonstijl vooral van belang dat de echtheid van materialen zichtbaar is.

Raamdecoratie passend bij de industriële woonstijl

Wil je ook graag industrieel wonen en ben je benieuwd naar wat voor type raamdecoratie past binnen de industriële woonstijl? Houten shutters en jaloezieën (JASNO blinds) voegen extra sfeer toe aan de stoere en vaak ietwat kille industriële sfeer. Maar ook vouwgordijnen (JASNO folds) en de unieke verticale lamellen (JASNO swings) zijn een perfecte keuze. Deze raambekleding is namelijk zeer geschikt voor hoge raampartijen in ruimtelijke lofts. Per type raamdecoratie geven we onderstaand kort aan welke keuzemogelijkheden er allemaal zijn zodat deze past binnen een industriële woonstijl.

Robuuste shutters voor stoere ramen

Raambekleding mag best wel een blikvanger zijn in een industrieel interieur. En shutters zijn dan toch echt top of the bill. Succes gegarandeerd met stoere, Matte Black shutters voor die hoge ramen in de woonkamer of keuken. Sowieso vormen onze Primewood shutters van duurzaam Paulownia hout in een donkere kleur een sterke match met een industriële look. Kies voor een lakafwerking in de kleur Moss Grey, Traffic Grey of Black Grey. Of verfraai het interieur met shutters met een ruwe uitstraling door de beitsafwerking waarbij de grove houtnerf goed zichtbaar is. Die robuuste houten shutters voor de ramen zullen echte blikvangers vormen en het industriële karakter nog meer benadrukken.

Nog een pluspunt: houten shutters voegen extra warmte toe aan de ruimte. Voor hoge ramen en grootse ruimtes bevelen wij shutters met lamellen in maat L (89mm) of XL (114mm) aan. Perfect voor in jouw open loft of ruimtelijk appartement.

Een ruwe look en feel met jaloezieën

Mag de raamdecoratie wat meer mengen in het interieur maar wel een industriële vibe creëren, dan zijn houten jaloezieën (JASNO blinds) aan te bevelen. Vooral de gebeitste versie of met matte olie laag behandelde blinds passen perfect bij de industriële woonstijl. De jaloezieën krijgen door deze afwerking een meer ruwe look. Mag het nog een stukje stoerder? Kies dan voor jaloezieën met een brede ladderband in een donkere kleurtint. Vooral houten jaloezieën met een behandeling in Walnut, Matte Black, Antique Brown, Rustic Grey of Black Oil zullen goed matchen bij die betonvloer of indrukwekkende stalen lamp.

Vouwgordijnen met stoere houten latten

Metershoge ramen in een ruimtelijk loft zijn gebaat bij JASNO folds. Deze unieke vouwgordijnen zijn gemaakt van geweven papier waardoor ze goed te combineren zijn in een industrieel interieur. Het textiel heeft een ruwe oppervlakte vanwege het geweven papier. En dankzij de afwerking met houten latten krijgen de vouwgordijnen een stoere, duurzame uitstraling. Helemaal bijzonder is dat de latten zowel aan de voor- als achterzijde van het vouwgordijn te bestellen zijn in diverse kleuren. JASNO folds zijn volledig naar wens samen te stellen. Zo kun je wat betreft het textiel kiezen uit drie verschillende transparanties: semi-transparant, light filtering en black-out versie. Om het industriële karakter extra te benadrukken bevelen wij houten latten in de kleuren Black Walnut en Matte Black aan.

Metershoog met JASNO swings

Zoek je een echte eyecatcher voor je ramen of zelfs een roomdivider voor een grote open ruimte, dan zijn JASNO swings oftewel onze verticale lamellen aan te raden. Door de strakke uitstraling zijn de swings geweldig toe te passen voor brede en hoge raampartijen. The sky is the limit! Deze verticale lamellen zijn maar liefst tot 4m hoog en 5.75m breed te bestellen. Vooral opmerkelijk aan de swings is dat ze met één ketting om en om in beweging kunnen worden gebracht waardoor er een verrassend 3D-effect ontstaat. Vooral als er meerdere kleuren worden toegepast ontstaat een indrukwekkend effect. En niet te vergeten: 100 procent op maat gemaakt, voor een industrieel interieur om van te dromen.