Witte shutters in woonkamer

Shutters en houten jaloezieën schoonmaken? Een fluitje van een cent!

Een vraag die we regelmatig voorbij zien komen is: hoe houd ik mijn shutters of houten jaloezieën (blinds) schoon? Op je JASNO raambekleding zal, zoals op alle raamdecoratie, soms stof vallen. Maar laat een beetje stof je er zeker niet van weerhouden om voor shutters of blinds te kiezen in je interieur. Hoog tijd om deze onterechte zorgen van tafel te vegen, want het schoonmaken van deze raambekleding is een fluitje van een cent!

Witte shutters van JASNO in de slaapkamer
Witte houten jaloezieën van Jasno in de woonkamer
Shutters in de keuken, grijs
Witte houten jaloezieën van JASNO met zwarte ladderband van

De juiste raamdecoratie bij een stofallergie

In tegenstelling tot gordijnen hebben shutters en houten jaloezieën niet het nadeel van stofvorming. Huisstofmijt en gordijnen zijn nu eenmaal elkaars bondgenoten. Heb je een stofallergie, of houd je simpelweg van een schoon huis, dan zijn shutters of blinds juist een hele goede keuze. Een groot voordeel is namelijk dat ze weinig stof doen opwaaien. Bovendien blijft het stof op de houten lamellen liggen en trekt het niet in het product, iets wat bij gordijnen op de lange termijn wel het geval is. Dit maakt shutters en houten jaloezieën ook de ideale raamdecoratie voor in de slaapkamer.

Gratis advies van onze specialisten
JASNO shutters en blinds met gordijnen

Regelmatig afstoffen

De truc voor het zoveel mogelijk stofvrij houden van je shutters of blinds is: regelmatig stoffen. Hoe langer je dit uitstelt, hoe intensiever de klus wordt. Wanneer je het afstoffen bijvoorbeeld in je wekelijkse schoonmaakroutine integreert, kost het je niet meer dan een paar minuten om ze stofvrij te maken. Want hoe minder stof, hoe minder vuil er blijft plakken aan de lamellen. Zo behoud je die fantastische uitstraling!

Schoonmaken shutters swiffer duster

Stofvrije shutters en houten jaloezieën

Je stoft de lamellen van shutters of houten jaloezieën heel eenvoudig af met een stofdoek, stofzuiger met zachte opzetborstel of onze favoriet: de duster of plumeau. Sluit de lamellen eerst één kant op en veeg met een paar bewegingen de stof van de lamellen. Zet de lamellen daarna naar de andere kant dicht door ze 180 graden te draaien en stof ook deze zijde af. Snel en efficiënt. Spannender kunnen we het niet maken. Het is echt niet nodig om latje voor latje af te stoffen. Wil je de lamellen wel stuk voor stuk schoonmaken? Gebruik dan een stofzuiger met zachte opzetborstel of een Swiffer Duster.

Zit er een vlek of hardnekkig vuil op je shutter of blind? Deze verwijder je eenvoudig met een licht vochtige doek. Maak geen gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, zoals allesreiniger of schuurmiddel want die kunnen de lak aantasten.

Tip: wil je voor shutters of blinds gaan, maar zoek je het niet om ze eens in de zoveel tijd af te stoffen? Kies dan voor een wittint of een lichte beigetint. Hoe donkerder de lamellen, hoe meer stof je erop ziet liggen.

Vraag een gratis brochure aan
Shutters in de woonkamer zij altijd een blikvanger