JASNO shutters om energie te besparen in huis

Energie besparen met isolerende JASNO shutters

Wie wil er in deze tijd geen energie besparen? De energieprijzen rijzen, zoals je vast hebt gemerkt, de pan uit en de energieadviezen vliegen je inmiddels om de oren. Wist je dat er vooral veel warmte verloren gaat via de ramen van je woning? Zelfs met dubbel glas is dit het geval. Wil je energie besparen, zorg dan voor de juiste raamdecoratie met een hoge isolerende werking. Zo stook je niet voor de vogeltjes, behoud je de warmte in huis en daarmee ook de euro’s in de portemonnee.

Isoleren en energie besparen met JASNO shutters
Witte shutters van JASNO besparen energie
Energiebesparen met JASNO shutters
Isolerende shutters van JASNO in de badkamer

Raamdecoratie met een hoge isolatiewaarde: shutters

Waarschijnlijk ben je al volop bezig geweest om op allerlei manieren energie te besparen. Van kort douchen, de verwarming lager zetten, het huis ventileren, zonnepanelen aanschaffen, tochtstrips plaatsen et cetera. Het komt er echter op neer dat isoleren en warmteverlies tegengaan de grootste winst opleveren. Zo is het verstandig om dubbel glas te plaatsen om zoveel mogelijk warmteverlies tegen te gaan. Echter zelfs met dubbel glas gaat er alsnog zo’n 20 procent van de warmte verloren. Het isolerende effect kun je simpelweg versterken door voor je ramen de juiste isolerende raambekleding te plaatsen.

Energie besparen met zwarte JASNO shutters

Slim besparen met shutters voor de ramen

Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat de isolatiewaarde van glas sterk verbetert na plaatsing van de juiste raambekleding. Met name houten binnenluiken (zoals shutters) komen als een van de best isolerende raambekleding uit de bus. Shutters in combinatie met enkel glas of dubbel glas levert een sterke isolatieverbetering op en daarbij een grote energiebesparing. 

De exacte besparing door middel van shutters is afhankelijk van meerdere factoren. Denk hierbij aan het tijdig sluiten van de raambekleding, verdere isolatie van de woning en het soort glas van de raampartijen. Toch blijkt uit onderzoek dat je met shutters zo’n 5 procent van je verwarmingskosten kunt besparen. JASNO shutters worden perfect op het raam gemonteerd waardoor met de lamellen gesloten de kou buiten de kamer blijft. Onze shutters worden gemaakt van duurzaam Paulownia hout dat licht is maar stevig en vergeleken met andere houtsoorten zeer hoge isolatie-eigenschappen heeft. De verwarming kan dan gerust een graadje lager. Zo schrik je iets minder hard van de energierekening. 

Shutters JASNO energiebesparen in slaapkamer

In stijl besparen op je energierekening

Naast het isolerende effect zien shutters er ook gewoon zeer appetijtelijk uit. Het interieur krijgt direct een stijl-upgrade dankzij deze raamdecoratie. En niet te vergeten zijn shutters enorm praktisch. Met de horizontale lamellen kun je in no-time de hoeveelheid licht in huis bepalen en je privacy waarborgen. Het is zelfs mogelijk om JASNO shutters te laten monteren voor draaikiepramen. Want ook hier wil je warmteverlies natuurlijk zoveel mogelijk tegengaan.

witte shutters rails woonkamer brugge