Draaikiepraam met witte shutters slaapkamer jumbo

Shutters voor draaikiepramen en kiep-kantelramen

Een draaikiepraam, ook wel kantelkiepraam en kiep-kantelraam genoemd, is een raam dat je aan de bovenkant schuin op een kier kunt zetten, maar ook helemaal kunt opendraaien. Je kunt een draai- of kantelkiepraam heel goed voorzien van JASNO shutters.

 Draaikiepraam witte shutter geopend 2 panelen links rechts impressie
 Draaikiepramen met witte shutters slaapkamer impressie
Zwarte shutters van JASNO op een draaikiepraam
 Draaikiepraam witte shutters badkamer impressie

Shutters op het kantelkiepraam

Door de shutters te monteren op het kantelkiepraam zelf, kan het raam kiepen en (beperkt) draaien. Dit is helemaal afhankelijk van hoe de shutter gemonteerd is. Eventuele afschuining van de shutter is mogelijk zodat de shutter zo ver mogelijk opent.  De shutter draait dan dus eigenlijk mee met het bewegende deel van het raam.

We kunnen de klink van het draaikiepraam verlengen, waardoor de shutter precies op het raam past en samen met het kantelkiepraam kan draaien.

Shutters vóór het kantelkiepraam

De andere mogelijkheid is om shutters vóór het draaikiepraam te plaatsen. Als de dagkant (het gedeelte van de muur dat haaks op het raam staat) diep genoeg is, kunnen shutters ook vóór het kantelkiepraam geplaatst worden. Voordeel: het draaikiepraam kan openkiepen terwijl de shutterpanelen op hun plaats blijven. Je kunt de shutters ook wegschuiven en zo het kantelkiepraam gewoon opendraaien.

Het voordeel van deze oplossing is dat het meer verduistert: de shutter bedekt de hele raamopening en niet alleen het bewegende raamdeel zelf.

Vraag onze gratis brochure aan ➝
Shutters voor een draaikiepraam

Platte raamkruk bij draaikiepraam-shutters 

Desgewenst kun je een fraaie platte raamkruk op je draaikiepraam of shutter laten zetten. Daarmee open je dan het raam (zelfs met de shutter erop gemonteerd). Deze raamkruk is maar 15 mm dik en speciaal door JASNO ontwikkeld. De shutter blijft dan nog steeds óp het raam, maar je ziet geen raamkruk zitten.

Ramen wassen

JASNO shutters zijn heel gemakkelijk in onderhoud en je kunt ze eenvoudig schoonmaken. Stof en klein vuil veeg je er eenvoudig af met een duster of plumeau. Hardnekkig vuil kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten. Ook kun je nog makkelijk het raam wassen omdat de shutter open kan zodat je bij het raam kan.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan ➝
 Draaikiepraam witte shutter geopend 2 panelen links rechts impressie