JASNO in VTwonen- Weer Verliefd op je Huis Bennekom

In de aflevering van aanstaande zondag 6 november neemt vtwonen stylist Frans het interieur van Leon, Pauline en hun drie zoons onder handen. Het sportieve gezin woont in de boerderij van Leons ouders. Ze zien echter niet hoe ze deze bijzondere doch gedateerde boerderij sfeervol kunnen inrichten. Ze willen graag het gevoel hebben dat ze in hun eigen huis wonen en niet in het huis van hun (schoon)ouders, die overigens in een aangebouwde woning naast de boerderij wonen. Gelukkig schiet vtwonen stylist Frans het gezin te hulp. En wij mochten in deze bijzondere woning de raamdecoratie verzorgen.

Interieur zonder rust en eenheid

De woning van Leon en Pauline heeft veel ruimtes die momenteel geen aansluiting met elkaar hebben. In de woonkamer zijn bovendien nog een hoop elementen aanwezig van Leons ouders: lampen, gordijnen, meubels etc. Het stel weet niet wat ze hiermee moeten en daarom blijft alles maar staan. Naast de woonkamer is er een speelkamer gecreëerd voor de jongens, maar momenteel dient deze vooral als opslagruimte. Het gezin mist nu vooral eenheid tussen de woonkamer, de afgesloten keuken en de speelkamer van de jongens.

Oude meubels

Verschillende woonsmaken

Omdat Pauline de enige vrouw is in een huishouden van 4 mannen, ziet ze graag een vrouwelijke, romantische touch terug in het nieuwe interieur. Lichte kleuren zoals wit, lichtroze, groen en blauw zijn dan ook favoriet. Als stylist Frans deze kleuren combineert met elementen uit een landelijk of romantisch interieur, is voor Pauline de make-over zeer geslaagd.

Leon daarentegen houdt van donkere kleuren en natuurlijke, robuuste materialen. Hij ziet graag een stoer landelijk interieur terug met grove industriële materialen.
 

Licht roze en blauw

Openslaande tuindeuren en speciale raamvorm

Het grote half ronde raam in de woonkamer is de blikvanger van de woning. Deze is bekleed met overgordijnen die in gesloten stand de speciale raamvorm bedekken. Zonde natuurlijk als je het ons vraagt! Aan de zijkant van de woonkamer vinden we een wat kleiner raam, wat naar buiten opent. Ook hier hangen gordijnen voor.

In de verbouwde speelkamer hebben Leon en Pauline gekozen voor openslaande tuindeuren. Omdat ze net klaar zijn met de verbouwing hangt hier momenteel geen raamdecoratie voor en ook de vloer moet nog gelegd worden. Aan stylist Frans de taak om hier te kiezen voor een mooie vloer in combinatie met houten jaloezieën of shutters uit de JASNO collectie.

Benieuwd op welke manier Frans ervoor zorgt dat de boerderij als een echt thuis gaat voelen voor het gezin? Kijk a.s. zondag 6 november om 19:30 uur op SBS6 naar een nieuwe aflevering van VTwonen- Weer Verliefd op je Huis en ontdek onze raamdecoratie. Of lees ons blog en bekijk het eindresultaat met onze raambekleding.

Half rond raam vtwonen Bennekom