woonkamer witte shutters brugge

Binnenkijken: prachtig grachtenpand in het sfeervolle Brugge

We reisden dit najaar af naar Brugge (België) om daar een fotoshoot te houden voor het interieurmagazine Home Sweet Home. Op twee minuten wandelen van de sfeervolle binnenstad staat hier een prachtig grachtenpand van JASNO dealer Pieter Menue en zijn partner interieurarchitecte Sofie. Samen hebben zij twee jaar gewerkt aan de verbouwing en inrichting van het huis, dat in WO2 een autowerkplaats en garage was. En het resultaat mag gezien worden!

Zwarte blinds keuken Brugge
woonkamer witte shutters brugge
witte shutters roomdivider badkamer brugge
zwarte blinds kantoor brugge goed

Houten raamdecoratie

Opvallend als we binnenkomen is het vele houtwerk in de woning. De vloeren, trappen en fronten van de keuken- en badkamerkasten zijn allen gemaakt van massief eik. JASNO shutters en blinds sluiten hier perfect bij aan, doordat deze gemaakt zijn van Pauwlonia hout. Deze zijn dan ook volop gebruikt voor de bekleding van de ramen. 

Voor de keuken en het kantoor hebben de bewoners gekozen voor blinds in de kleur ‘matte black’ met breed ladderband in lamelmaat 63mm. Door te kiezen voor de kleur zwart, krijgen de ruimtes een stoere en moderne sfeer. Vanuit de keuken loop je via een enorme spiegelwand naar de woonkamer, waar shutters zijn geplaatst. Deze witte shutters hebben een lamelmaat van 63 mm (silent view) en zijn op rails geplaatst. Hierdoor kunnen de shutters eenvoudig opzij geschoven worden, zodat er een doorgang naar de tuin is. Ideaal dus voor openslaande tuindeuren. Het unieke aan de shutters van deze kijkwoning is dat ze na inklappen, via de rails, heel eenvoudig in een op maat gemaakte kast geschoven kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de shutters ‘verdwijnen’ in het interieur waardoor de bewoners volop kunnen genieten van het daglicht en de aangrenzende tuin.

witte shutters rails woonkamer brugge

Multifunctionele shutters

In de ouderslaapkamer zijn er witte shutters met lamelmaat 63mm (silent view) te bewonderen. Shutters zijn op veel verschillende manieren in te zetten in je interieur, dat is in deze ruimte overduidelijk te zien. De witte shutters zijn gebruikt als schuifdeur, kastenwand en raambekleding. Allen met dezelfde kleur en lamelmaat om één geheel te vormen. Om privacy te bieden in de aangesloten badkamer zijn de witte shutters ingezet als schuifdeur. Dit neemt weinig ruimte in en zorgt voor een prettige doorgang. Deze manier van shutters plaatsen is tevens merkbaar in de kinderkamer. Bovendien is er in de kinderkamer een dakraam met shutters bekleed. Ook deze shutters zijn allen in de kleur wit met 63 mm lamelmaat. 

 

witte shutters roomdivider brugge

Zoals je wel kan zien aan de foto’s is het eindresultaat een lust voor het oog. De bewoners hebben duidelijk verstand van interieur, materiaal en kleur.

Wil je zelf eens een kijkje nemen in deze bijzondere woning te Brugge? Neem dan contact op met Pieter Menue Interieur. Meer informatie ontvangen over JASNO shutters en blinds? Plan een gratis adviesgesprek in met Pieter Menue, een van onze andere specialisten of vraag hier een gratis brochure aan.