Woontrends 2023: dit worden de interieurtrends voor komend jaar

De woontrends voor 2023 beloven weer veel goeds. We blikken graag vooruit op de nieuwste trends voor volgend jaar. Zo ben je als een van de eerste op de hoogte van de laatste trends, kleuren en materialen zodat jouw huis helemaal up to date is, al voor het nieuwe jaar start. Een klein tipje van de sluier: organische vormen en duurzaamheid zijn ‘here to stay’. Dat zal je vast niet verwonderen. Vooral verrassend zijn de nieuwste trendkleuren en woonstijlen. Hoe dan ook, 2023 zal een bonte mix worden van veel verschillende woontrends. We hebben de belangrijkste trends voor je op een rijtje gezet:

Witte shutters JASNO modern woonkamer Noordwijk
Shutters JASNO woontrends 2023 vtwonen Kampen
witte shutter JASNO woontrend
Shutters JASNO woontrend retro vtwonen

Woontrend 1: organische geborgenheid

Een woontrend die we in 2022 ook al voorbij zagen komen maar die een nog meer prominente plek inneemt anno 2023 is de organische woonstijl. Een woonstijl waar je haast wel verliefd op moet worden. Althans wij wel! Zachte lijnen en ronde vormen in zachte materialen geven iedere ruimte een aangename, vriendelijke uitstraling. Veel vormen vinden zijn oorsprong in de natuur waarbij vooral steen- en keivormen de overhand hebben. Vaak gecombineerd met lichte, aardse tinten. Kies voor duurzame meubelen en accessoires in vloeiende vormen zoals ronde vazen en speelse banken. Natuurlijk uitgevoerd in milieuvriendelijke materialen. Creëer een comfortabele bubbel. Deze woontrend brengt rust, geborgenheid en sfeer in huis. Niet voor niets is de organische woonstijl tegenwoordig razend populair.

Shutter JASNO cream grey woonkamer Rhoon

Woontrend 2: Duurzaamheid is een must

Eigenlijk kun je duurzaamheid geen woontrend meer noemen. Al jaren zie je dit thema terug in het interieur. De gevolgen van klimaatverandering en alles wat daarbij komt kijken zorgt ervoor dat men iets goeds wil doen en zijn biologische voetafdruk zo beperkt mogelijk wil houden. Duurzaam wonen is de nieuwe norm geworden. We kiezen voor producten en materialen die duurzaam geproduceerd zijn, of bijdragen aan het verduurzamen van de woning. Geen massa dus in 2023 maar unieke items die lang mee gaan en van hoge kwaliteit zijn. Plastic is, vanzelfsprekend, een echte no go! Kies voor ambacht en lokaal geproduceerde accessoires en stoffen.

Een goed voorbeeld hiervan is houten raamdecoratie zoals shutters en jaloezieën. Deze geven in een beits-uitvoering een natuurlijke look aan het interieur, maar zijn ook nog eens zeer duurzaam gezien de isolerende werking van het hout. Je huis blijft koel in de zomer en warm in de winter.

Beige shutters woonkamer Osdorp

Woontrend 3: Let’s go retro

Een woontrend die niet over het hoofd gezien kan worden in 2023 is de vintage retro woonstijl. Ook de afgelopen jaren al vaker te zien in een meer chique uitvoering. Volgend jaar gaat deze woonstijl nog meer knallen dankzij de vrolijke prints en krachtige kleuren. We gaan terug in de tijd met prints uit de jaren ‘70 waarbij een mooi bloemetjes behang niet kan ontbreken. Combineer vintage items met luxueuze materialen zoals suéde, ribfluweel, velours en zelfs keramiek. Maak je huis vooral knus en persoonlijk. Denk bij de retro stijl ook aan ronde vormen en grafische prints. Je kunt met inrichten helemaal los gaan want ‘less is more’ geldt niet voor deze interieurstijl. Hoe fijn is dat! Voeg ook zeker hout toe aan het interieur. Bijvoorbeeld in de vorm van een houten, retro kast of kies voor houten shutters met beits afwerking zodat de nerf van het hout goed zichtbaar is. Uiteraard in een donkere of hazelnoot keur. Stijl de boel af met accessoires in oranje, zeegroen, geel en grijs. Nog een paar vetplanten of cactussen erbij en voilà: je interieur is helemaal volgens de woontrends van 2023.

shutters JASNO woontrend retro Haarlem new

Woontrend 4: Natuur is alles

Het aantal ‘groene vingers’ stijgt! Men ziet in 2023 nog meer in hoe belangrijk de natuur is. Vooral door de pandemie ervaren we de positieve impact van de natuur. Heerlijk naar buiten, een frisse neus halen na lang binnen zitten en tot rust komen in het groen. Daarom halen we ook in 2023 massaal groen in huis. Van 50 tinten groen op de wanden, bloemetjes behang tot tientallen planten, en zelfs plafondhoge bomen in het interieur. Aan extra zuurstof geen gebrek. Ook binnen deze woontrend zie je de natuurlijke ronde vormen en kwalitatieve meubelen terugkomen. Naast producten en materialen met een lange levensduur worden exclusieve vintage items geplaatst. Geweldige combinatie en ook lekker duurzaam.

Shutters JASNO slaapkamer Velserbroek

Woontrend 5: Werelds Bohemian

Nog zo’n trend waar veel natuurlijke invloeden en organische vormen terugkomen is de Bohemian woonstijl. Deze wereldse interieurstijl combineert creatieve vrijheid met elementen uit exotische oorden en kleurrijke dessins. De woonstijl is razend populair en daarom ook veelvuldig te zien onder influencers en op Instagram. Een vrije levensstijl staat centraal bij de Bohemian stijl, ook wel Boho genoemd. Dit is terug te zien in onder andere de accessoires die worden gebruikt. Van grootse vloerkleden, wandpanelen, veren, franjes, kussens tot vele planten in huis. Voeg vooral ook persoonlijke items van reizen uit verre oorden toe aan je interieur. En hier en daar een vleugje rotan, hout, linnen en riet doen het altijd goed. De bohemian woontrend is om helemaal ZEN van te worden in 2023.

Meer weten over welke raamdecoratie past binnen welke woontrend? Of wat de mogelijke opties en kleuren zijn van JASNO shutters en jaloezieën? Welke vraag je ook hebt wij helpen je graag verder. Vraag hier een gratis adviesgesprek aan.

Kom langs in onze showroom ➝
Jaloezieën JASNO woonkamer Zwolle