Oosterse invloeden in vtwonen – 'weer verliefd op je huis'!

Na 7 jaar waren Ferdinand en Najet het interieur van hun woning in Amsterdam beu. Ze slaagden er maar niet in om het grote woon- en leefgedeelte gezellig te krijgen. Daar waar Najet houdt van warme kleuren en donkere accenten met een Oosterse touch, ziet Ferdinand liever meer rust en structuur terug in het interieur. Hij houdt van de ‘klassieke’ tijd met grote meubels. Gelukkig houdt styliste Marianne wel van een uitdaging!

Sfeer in woonkamer door vouwgordijnen

De woonkamer was het grootste knelpunt voor Najet en Ferdinand. De prachtig grote raampartijen verbinden de woonkamer met het buitengedeelte. Omdat het stel optimaal wil genieten van het uitzicht over het water, had Marianne hier een uitdaging voor wat betreft de raamdecoratie. Ze koos uiteindelijk voor semi-transparante folds in de kleur Pure Linen met houten latten (Sandy Grey). Deze vouwgordijnen van geweven papier zorgen voor zicht van buiten naar binnen en omgekeerd. Op deze manier behouden Ferdinand en Najet optimaal de doorkijk naar de tuin.

Door te kiezen voor folds met houten latten in eenzelfde natuurlijke tint, oogt de woonkamer licht en ruimtelijk. De folds geven de woonkamer zo een mooi, strak uiterlijk. En bewaren de rust en eenvoud waar Ferdinand zo van houdt.

vouwgordijnen woonkamer product vtwonen

 

Ontbijtgedeelte met Brown Grey shutters

Marianne heeft de zachte aardetinten van de woonkamer doorgetrokken naar het ontbijtgedeelte. Deze tint is tevens terug te vinden in de raamdecoratie. Ze koos hier voor shutters in de kleur Brown Grey, met lamelmaat S en zonder bedieningsstokje (silent view). De lamellen van de shutters zijn opgedeeld in drie compartimenten, zo kunnen Najet en Ferdinand de gewenste lichtinval en privacy regelen aan de ontbijttafel.

Cream Grey shutters in hal

De veelzijdigheid van shutters laat Marianne zien in de hal. Hier heeft ze gekozen voor smalle shutterpanelen naast de entreedeur en een driehoekige shutter voor het prachtig driehoekraam boven de deur. Allemaal in de kleur Cream Grey, lamelmaat S en met silent view. Wij genieten nog even na van de mooie plaatjes!