Witte shutters serre 1

Met deze zonwering tips houd je de zon en warmte buiten

Nu de winter bijna achter ons ligt kijken we weer reikhalzend uit naar de lente. Niets fijner dan die warme zonnestralen in je gezicht. Toch is het nu al verstandig om na te gaan denken over de juiste zonwering voor komende zomer. Ja, het is zeker heerlijk al dat licht en die warmte in huis maar met temperaturen boven de 25 graden wil je de zon vooral buiten houden. Hoe je dat doet met raamdecoratie die er ook nog eens fantastisch uitziet? Je komt het hieronder te weten:

Witte shutters serre 2
Witte shutters bijna gesloten
Shutters beige Osdorp
Witte shutters serre 3

Zeg daag tegen zomerse hitte met shutters

Van hittegolven tot hitte stress, de zomers worden heter en heter. Als we naar de toekomst kijken dan zal het aantal zomerse dagen flink toenemen. En raakte je langzaam al een beetje gewend aan temperaturen van 35 graden Celsius? Plots stijgt het kwik naar 40 graden of meer. Met dergelijke temperaturen wil je graag je hoofd en huis koel houden. Een milieuvriendelijke oplossing: weer de zon met de juiste raamdecoratie. Vooral shutters en houten blinds zijn een geschenk uit de hemel tijdens hele hete zomerdagen. JASNO shutters en blinds (jaloezieën) zijn gemaakt van Paulownia hout dat een licht isolerende werking heeft en warmtewerend werkt. 

Zorg dat de shutters gesloten zijn zodra de zon op het raam staat. Zo hou je felle zonnestralen tegen en blijft het in je woning een stuk koeler. Let op: kies voor shutters in een lichte kleur zodat er nog minder warmte wordt opgenomen. Kies je shutters in een lakafwerking? Dan zijn de shutters afgewerkt met een krasvaste, vocht- en Uv-bestendige meubellak.

Shutters erker Rijswijk

De ideale binnenzonwering voor serre en erker

Grote raampartijen, serres en erkers zijn werkelijk schitterend maar zorgen tegelijkertijd ook voor een broeikaseffect als de zon hier een tijd op staat. De temperatuur in huis rijst dan al snel de pan uit. De serre of erker wordt dan snel een onaangename plek. Ook hier bieden shutters uitkomst! Deze binnenzonwering is niet alleen een verrijking van je interieur maar het houdt, met de lamellen dicht, dus echt de zonnewarmte buiten.

Shutters beige erker Vtwonen

Zonwering op maat

JASNO shutters worden tot in de puntjes op maat gemaakt en kunnen daarom perfect gemonteerd worden in een serre en erker. Zeker het glazen serredak kan een lastige raampartij zijn om goed te kunnen verduisteren en het zonlicht, warmte en privacy te reguleren. Door ingenieus maatwerk kunnen we JASNO Primewood shutters voor het schuine dak plaatsen. Via een telescopische stok open en sluit je de hoger geplaatste shutters heel eenvoudig. In de zomer blijft je serre of erker dus heerlijk koel en in de winter zet je de shutters lekker open voor een mooi zicht op de tuin. Kom maar op zomer 2021! 

Meer weten of advies over de meest geschikte zonwering voor je ramen? Maak via onze klantenservice eenvoudig een afspraak voor een (digitaal) adviesgesprek.

Witte shutters serre