Karakteristiek herenhuis: vtwonen make-over

Aanstaande zondag Pakjesavond, 5 december 2021, wordt het prachtige herenhuis van Ferry en Hendrik aangepakt in weer een splinternieuwe aflevering van vtwonen-weer verliefd op je huis. Het flamboyante stel woont al 6 jaar samen in Kampen, maar pas sinds één jaar in hun nieuwe woning. Tot op heden zijn ze zielsgelukkig met hun aankoop en de kenmerkende details van het herenhuis. Echter krijgen de twee het Spaans benauwd als het op de inrichting aan komt. Beide woonsmaken liggen namelijk ver uit elkaar. Gelukkig is het vtwonen team daar om ze te hulp te schieten!

Bekijk alle vtwonen make-overs

Herenhuis met glas in lood ramen

Aan het pand en de locatie ligt het niet. Het stel is gevallen voor de karakteristieke uitstraling van het pand met hoge plafonds en klassieke ornamenten. Het probleem voor Ferry en Hendrik zit ‘m in de hoeveelheid ruimtes, de witte muren en de kille vloer. Bovendien is geen enkele muur recht en is er op de begane grond een gedateerde keuken met een ongezellige eetkamer zonder raamdecoratie. Zonde, als je het ons vraagt ;-). Het bovenste gedeelte van de ramen aan de voorzijde bestaat namelijk uit karakteristieke glas-in-lood delen, die goed benut kunnen worden om meer sfeer te creëren. Maar voor welke raamdecoratie kies je om de inkijk aan de straatkant te beperken maar de glas-in-lood ramen niet onder te doen? En hoe deel je al deze ruimtes in zodat ze één sfeervol geheel vormen?

Hollywood chique vs. industrieel

Van Ferry mag het interieur omgetoverd worden tot een Hollywood chique interieur met een hoop bling bling. Denk hierbij aan strakke modern-antieke meubels, velvet stoffen en grote kleurrijke vazen. Volgens hem past een industrieel interieur niet bij het huis.

Dit verschilt compleet van de smaak van Hendrik. Hij vindt de stijl van Ferry tuttig en denkt dat hij daar snel op uitgekeken is. Stoere materialen, de industriële stijl en donkere kleuren vallen bij Hendrik wel in de smaak. Ook wat betreft de meubels mag het allemaal grof en robuust zijn in combinatie met grootse planten.
 

Vtwonen make-over in Kampen

Styliste Liza heeft een flinke klus voor de boeg om de woonwensen van Ferry en Hendrik te combineren. Wordt het meer Hollywood chique of toch stoer en industrieel? En zal zij kiezen voor JASNO shutters, blinds of folds voor de glas in lood ramen? Mis de complete make-over niet en kijk a.s. zondag 5 december om 18:55 uur naar SBS6!