JASNO raamdecoratie in vtwonen-weer verliefd op je huis!

Aanstaande zondag 14 november 2021 wordt in vtwonen-weer verliefd op je huis de woning van Hank en Suus en hun twee tienerdochters Rosa en Lola aangepakt. Het gezin woont sinds 12 jaar in een verbouwde paardenstal in Haarlem. Ondanks dat ze met veel plezier wonen in hun droomwoning, is het interieur na jaren experimenteren nog niet naar wens. Suus maakt het afgelopen coronajaar veel uren in de ouderenzorg en ervaart bij thuiskomst geen thuisgevoel. Hank vindt dat zijn vrouw het verdient om thuis te komen in een fijn huis. Daarom is het van groot belang om het interieur een grote opknapbeurt te geven. Gelukkig is daar het vtwonen team!

Speciale raamvormen in verbouwde paardenstal

Hank en Suus wonen in een verbouwde paardenstal op een monumentaal kazerneterrein. Hun droomwoning bestaat uit drie lagen. De begane grond omvat een zithoek en een keuken met bijbehorende eethoek. Aan de achterzijde vinden we hier een aantal bijzondere raampartijen, namelijk prachtig hoge toogramen. Momenteel hangen er donkerpaarse gordijnen voor deze getoogde ramen. Zonde wat ons betreft, want deze bijzondere raamvormen mogen juist gezien worden! Ze geven een unieke touch aan het interieur. Bovendien is het lastig om de lichtinval te doseren met dergelijke gordijnen. Deze ramen verdienen dus passende raamdecoratie!

De vide op de eerste verdieping bestaat uit een studeerkamer en een tv-hoek. Ook hier is een speciale raamvorm te vinden: een half rond raam dat ook nog eens een draaikiepraam is. De paarse gordijnen verbergen wederom deze prachtige raamvorm.

Op de derde verdieping bevinden zich de slaapkamers en badkamer. Een tof pand met veel potentie, maar hoe richt je deze woning nou zo in dat het volledig tot zijn recht komt? En welke raamdecoratie past bij deze speciale raamvormen?

Industrieel vs. romantisch interieur

Omdat Hank en Suus beide een compleet verschillende interieursmaak hebben, vinden ze het moeilijk om knopen door te hakken. Daar waar Hank zou kiezen voor een industrieel interieur met veel metalen en houten materialen, ziet Suus liever een romantische, basic woonstijl terug met veel natuurlijke materialen en zachte kleuren. Ze is op zoek naar meer eenheid, wat ze wil realiseren met behulp van een hoop woonaccessoires. Integendeel tot Hank, die nou juist een hekel heeft aan woondecoraties en zachte kleuren. De smaak van Suus vindt hij veel te veel poespas. Hij houdt van strakke vormen en felle kleuren zoals rood.

Styliste Fietje gaat de uitdaging aan om meer eenheid te creëren in het interieur van Hank en Suus, rekening houdend met hun woonwensen en met de behoefte van twee pubers.

Make-over

Benieuwd hoe styliste Fietje de woonwensen van Hank en Suus samenvoegt en voor welke JASNO raamdecoratie zij kiest?

Kijk a.s. zondag 14 november om 18:55 uur naar SBS6!