Hoge raampartijen in vtwonen-weer verliefd op je huis

Roeland en Wendy wonen sinds 4 jaar in hun drive-in woning op palen in Rhoon. De prachtige hoge raampartijen van deze nieuwbouwwoning springen direct in het oog. Met drie kinderen én een drukke ziekenhuisbaan hebben Roeland en Wendy hun handen vol. Ze vinden simpelweg de tijd niet om hun woonkamer om te toveren tot een ideale plek voor de ultieme ontspanning. Daarom gaat het vtwonen team voor ze aan de slag!

Woonprobleem

Het eerste probleem waar Roeland en Wendy tegenaan lopen is dat de woonkamer schuine wanden heeft: de voorzijde van het huis is breder dan de achterkant. Door deze ongebruikelijke vorm van de woning is de indeling ervan een ware uitdaging. In de eethoek is het plafond extra hoog. Boven de zithoek bevindt zich een kleine vide die momenteel dient als werkplek. Door het enorme smaakverschil, het gebrek aan tijd en inspiratie lukt het Roeland en Wendy maar niet om hun droominterieur te creëren. De meubels uit hun vorige woning zijn te pompeus in het nieuwe interieur en bovendien missen ze nu een leuke speelplek voor de kinderen en opbergruimte.

Warmtewerende raamdecoratie

Al vroeg in het voorjaar zorgt de zon bovendien, in combinatie met de vele hoge ramen, voor een overheersende warmte in huis. Raamdecoratie die de warmte zoveel mogelijk buitenhoudt en waarmee je de lichtinval kunt doseren is hier dus van groot belang. Aan de zijkant van de woning en in de keuken vinden we een aantal draaikiepramen. Styliste Marianne zal dus op zoek moeten gaan naar raamdecoratie die warmtewerend is, past bij hoge raampartijen én die ook nog eens voor draaikiepramen geschikt is. Succes Marianne ;-)

Scandinavisch of strak en industrieel?

Daar waar Roeland houdt van comfort en functionaliteit, mag het van Wendy lekker levendig zijn in huis. Zij ziet graag de Scandinavische stijl met vergrijsde pasteltinten als moderne basis, gecombineerd met een hoop gekke en kleurrijke accessoires. Bovendien zijn planten ook helemaal haar ding.

Comfort en functioneel, industrieel, modern: het droominterieur van Roeland ziet er behoorlijk anders uit dan die van Wendy. Voor hem geldt: zo leeg en strak mogelijk, zolang het maar praktisch en comfortabel is. Verder houdt hij wel van geschilderd hout of een staallook hier en daar. Maar planten? Nee hoor, die horen buiten.

Droomhuis met JASNO raamdecoratie

Styliste Marianne steekt de handen uit de mouwen om de smaken van Roeland en Wendy te combineren en zo het huis om te toveren tot een droominterieur voor allebei. Benieuwd hoe Marianne dit gaat aanpakken en voor welke JASNO raamdecoratie ze kiest?

Kijk a.s. zondag 21 november om 18:55 uur naar SBS6!