Een nieuwe look voor je slaapkamer

Gemiddeld slapen we ongeveer een derde deel van ons leven. Je slaapkamer is dus een belangrijke ruimte in je woning en moet een plek zijn waar je gemakkelijk tot rust kunt komen. Kom jij niet verder dan een canvas aan de muur en wat kussens op bed? Geen zorgen, hieronder geven we je een aantal praktische tips om je slaapkamer in een handomdraai een nieuwe, frisse look te geven.

 pjqzriqv_0.jpg
shutters getoogd in slaapkamer balkon
slaapkamer shutters met grote hangende lamp
blinds in slaapkamer nijntje lamp

Kleur voor een goede nachtrust

De eerste stap is om na te gaan of je nog tevreden bent met de huidige kleur op de muren. Durf je wel een nieuw kleurtje aan? Denk dan bijvoorbeeld eens aan (licht)blauw of een zachte groentint. Uit onderzoek is gebleken dat deze kleuren voor een goede nachtrust zorgen. En dat willen we natuurlijk allemaal!

Liever behangen? Tegenwoordig zijn er ook hele bijzondere behangetjes te vinden met de mooiste patronen. Behang één muur in de slaapkamer om zo een leuk accent te creëren. Je kunt je dekbedovertrek ook laten (mis)matchen met de kleur op de muren.

 pjqzriqv_0.jpg

Indeling van de slaapkamer

Gooi je slaapkamer compleet om qua indeling. Zet je bed en je kast eens tegen een andere muur. Een hoofdbord bij je bed geeft je slaapkamer direct een nieuwe, stijlvolle uitstraling. Hang je tv op aan de muur. Is je kledingkast eigenlijk wel toe aan vernieuwing? Vervang deze dan bijvoorbeeld voor een paar simpele, maar erg stijlvolle DIY vintage kledingrekken. Een grote staande spiegel ernaast en je nieuwe omkleedhoek is klaar!

shutters getoogd in slaapkamer balkon

Licht met de juiste raamdeoratie

Wil je een echte eyecatcher in de slaapkamer? Ga dan voor een grote hanglamp die direct opvalt bij binnenkomst. Of wat dacht je van hangende nachtlampjes in plaats van die staande op je nachtkastje? Vergeet ook zeker niet de raamdecoratie. Deze bepaalt namelijk in grote mate de sfeer. Wat dacht je van onze shutters of blinds? Deze veranderen je slaapkamer in een oase van rust. Je bepaalt bovendien zelf de gewenste lichtinval.

slaapkamer shutters met grote hangende lamp

Accessoires voor een nieuwe look

It’s all about the details! Zorg voor leuke details die je kamer nieuw leven inblazen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende formaten (en kleuren) fotolijstjes aan de muur. Je kunt kiezen voor foto’s in een bepaald thema, zoals bloemen, of je kiest ervoor om je mooiste herinneringen in te lijsten. Met een vloerkleed maak je de ruimte nog sfeervoller. Ook leuk zijn kaarsen in verschillende vormen. En gooi eens een dik gebreid kleed over je bed. Niets zo comfortabel, gezellig én warm voor de aankomende herfst!

blinds in slaapkamer nijntje lamp