Raambekleding voor deserre / veranda

De serre (ook wel veranda genaamd) bestaat grotendeels uit glas. Door de stralingswarmte van de zon kan de temperatuur in deze ruimte snel oplopen, waardoor de serre een aangenaam vertrek wordt, vaak met zicht op de tuin. Maar wat voor zonwering past goed in de serre? Zeker het serredak kan een lastige raampartij zijn om goed te kunnen verduisteren en het zonlicht, warmte en privacy te reguleren.

De serre moet natuurlijk wel de lichtste plek in huis blijven. Daar past JASNO perfect bij. Onze collectie bestaat uit shutters, jaloezieën (blinds), vouwgordijnen en verticale lamellen. Elk product heeft unieke eigenschappen. Alles maken we op maat zodat je verzekerd bent van perfect passende zonwering in je serre.

Shutters in de serre

Shutters zijn een mooi en uiterst praktisch alternatief voor gordijnen. Verstel de lamellen van JASNO shutters in iedere stand die je wilt. Zo kun je optimaal de lichtinval instellen in je serre. JASNO shutters met een tussenverbinding geven je nog meer vrijheid om te spelen met de lichtinval doordat de bovenste en onderste helft van het shutterpaneel apart van elkaar te bedienen zijn. Zet bijvoorbeeld de onderste lamellen dicht tegen schitteringen en de bovenste open voor extra licht.

Railsysteem voor shutters in de serre

Open of dicht? De ene keer wil je genieten van de natuur om je heen, dan weer kies je voor koel en geborgen. Met de railsystemen van JASNO schuif je de shutters moeiteloos opzij – en weer terug. Ook erg praktisch als je serre openslaande deuren heeft!

Ook shutters voor het serredak

Als je kiest voor shutters in de serre, vergeet dan het schuine glazen serredak niet! Dankzij ingenieus maatwerk kunnen we JASNO Primewood shutters voor het schuine dak plaatsen. Zo kun je optimaal genieten van de lichtinval in deze extra ruimte van het huis. Je kunt de shutter lamellen met een telescopische stok bedienen als de shutter hoog gemonteerd is. De Primewood shutter panelen voorzien we bij dakramen van een speciaal frame en een zogeheten jachtsluiting zodat de shutters goed sluiten.

Shutters voor je serredak? Hang voor de overige glaspartij warme gordijnen of JASNO vouwgordijnen. Dit geeft een warm effect in de serre, zeker als er een stenen- of gietvloer in ligt.

Jaloezieën voor de serre

Ook JASNO blinds (jaloezieën) zijn geschikt voor de serre. Wil je de zon binnen? Dan trek je de jaloezieën omhoog of kantel je de lamellen. Omdat de kleuren en lamelbreedtes van blinds en shutters overeenkomen, kun je deze twee ook goed combineren. Shutters bijvoorbeeld voor het serredak, en blinds voor de (brede) ramen in je serre.

Isolerende eigenschappen van houtenshutters en houten jaloezieën

We hebben verschillende typen shutters en blinds. JASNO shutters en jaloezieën maken we o.a. van hout. Dit materiaal heeft van nature een licht isolerende werking. Hierdoor zijn houten shutters (Primewood) en jaloezieën van JASNO perfect voor serres. Ze maken je serre in de zomer koeler en in de winter zet je de shutters lekker open om veel warmte van de zon binnen te krijgen. Ook ideaal voor de ramen in de erker.

JASNO folds: design vouwgordijnen voor de serre

Met onze vouwgordijnen, ontworpen door ontwerpstudio Daphna Laurens, heb je wat bijzonders voor je ramen in de serre. Folds maken we namelijk van geweven papier met daarop houten latten. Hele eigentijdse vouwgordijnen die nog steeds een hoop licht en warmte binnenlaten. Kies je voor een lichte kleur, of ga juist voor een donkere kleur? Goed te weten: je hoeft de houten latten niet in ton-sur-ton te kiezen. Een contrasterend effect kan mooi staan in de serre. Je kan zelfs voor de houten latten aan de buitenzijde een andere kleur kiezen!

Verticale lamellen in de serre

Verticale lamellen zijn terug van weggeweest. JASNO swings zijn modern én als ‘gordijn’ én zonwering te gebruiken voor de serre. Juist in een serre, waar veel glas is, komen verticale lamellen goed tot hun recht. Functioneel, want je regelt makkelijk de hoeveelheid licht en privacy, en decoratief dankzij het materiaal. Stel je eigen unieke lamellen samen en kies uit het palet van stoffen en kleuren. Wil je twee verschillende materialen of kleuren mengen? Ook dat kan!

Je bewondert de swings collectie in onze showroom in Eersel (onder Eindhoven). Ook ben je van harte welkom bij een van onze dealers in je buurt om deze collectie te ervaren. Neem gerust foto’s van je serre ramen mee en de globale maten zodat onze specialisten je nog beter kunnen adviseren. Je eigen verticale lamellen zelf online samenstellen en bestellen? Neem een kijkje in de JASNO webshop