Scandinavisch interieur vol licht

Licht, lichter, lichtst. In het hoge noorden van Scandinavië zijn de dagen kort en kan het in de winterperiode zelfs dagenlang achter elkaar donker zijn. Vandaar dat ieder beetje licht volop wordt gekoesterd. Zo ook in de Scandinavische interieurs. De basis is hier vooral licht, rustig, wit en eenvoudig. De Scandinavische woonstijl is wereldwijd uitgegroeid tot een waar begrip en een bekende interieurstijl die bij velen is geliefd.

Scandinavisch wonen in rust en eenvoud

Strakke lijnen, geen poespas en vooral erg clean en minimalistisch: zo kenmerkt zich het Scandinavische interieur. Een woonstijl waar het vooral draait om licht. Hierbij hoort een simplistische inrichting waar kwaliteit van belang is. Meubels worden zorgvuldig gekozen waarbij design voorop staat. Met de nadruk op less is more. Het interieur vormt een oase van rust en heeft een moderne look and feel. Het kleurenpalet zal vast geen verrassing meer zijn: vooral wit vormt een stevige basis van deze Scandinavische woonstijl. Wel met hier en daar een grijstint en één of twee kleuraccenten voor nét wat meer warmte. Denk hierbij aan neutrale tinten en poederachtige pastellen.

Natuurlijk een Scandinavisch interieur

Scandinavische landen staan ook vooral bekend om hun indrukwekkende natuur waar hoge watervallen, bossen, ruige fjorden en helderblauwe meren het decor sieren. Geen wonder dat de natuur duidelijk terug te zien is in de Scandinavische interieurstijl. Materialen die voornamelijk toegepast worden zijn puur en natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan houten vloeren in een lichte kleur met hierop een groot wollen vloerkleed. Of aan enkele kussens van katoen en linnen. Maar ook houten raamdecoratie is een aanrader waardoor veel natuurlijke lichtinval het huis binnenkomt. Creëer een grootse, lichte ruimte bekleed met zachte materialen en het Scandinavische interieur is af.

Raamdecoratie voor een Scandi-interieur

Aangezien licht zo’n grote rol speelt bij de Scandinavische woonstijl is de juiste raamdecoratie natuurlijk van groot belang. Je bepaalt hiermee tenslotte een groot deel van de lichtinval in huis. Ook de uitstraling is belangrijk wil de raambekleding passen binnen deze interieurstijl. Ga je voor houten shutters, strakke jaloezieën of voor vouwgordijnen? Onderstaand lees je hoe de raamdecoratie een goede match vormt met het Scandinavische oftewel populaire Scandi-interieur.

Shutters met matte afwerking

Shutters geven al gauw een Scandinavische sfeer aan het interieur. Dit vanwege de strakke lijnen, eenvoud en schoonheid van deze raamdecoratie. Onze Primewood shutters zijn gemaakt van duurzaam en stevig Paulownia hout, vooral in een lichte kleurtint perfect geschikt voor deze woonstijl. Met shutters in een wit- of zachte grijstint zoals Grey White zit je natuurlijk altijd goed.

Minimalistische sferen met jaloezieën 

Als er één type raamdecoratie minimalistisch is, dan zijn het wel jaloezieën (JASNO blinds). Deze raamdecoratie bestaande uit horizontale latten geeft direct een strakke toets aan het interieur. Ideaal om zoveel mogelijk natuurlijk licht naar binnen te brengen en de perfecte balans te creëren tussen lichtinval en privacy. Voor een nog cleanere look zijn de JASNO blinds met monocommando-ketting te bestellen. Hierdoor kunnen de jaloezieën opgetrokken of getuimeld worden met slechts één kindveilige bedieningsketting. Want less is immers more bij de Scandinavische woonstijl. Liever helemaal geen bedieningsketting? Kies dan voor de elektrische blinds. Eenvoudig te bedienen door middel van spraak, app op je smartphone of via afstandsbediening. 

Bijzondere vouwgordijnen als blikvanger

Mocht je wat raamdecoratie betreft een voorkeur hebben voor warmte en stof, dan zijn vouwgordijnen (JASNO folds) een aanrader. Volledig passend te maken aan de Scandinavische woonstijl door te kiezen voor een rustige kleur zoals Snow White of Simply Grey. Het unieke aan deze vouwgordijnen is dat ze zijn gemaakt van geweven papier. Deze stof heeft een bijzondere structuur waardoor er een mooie filtering van het licht ontstaat. Perfect voor een warme gloed in huis. Daarbij komt ook nog dat de folds zijn afgewerkt met stoere, houten latten aan de voor- en achterzijde. De houten latten gemaakt van Abachi hout, 100% FSC, kun je bestellen in diverse kleuren. Deze Dutch Design vouwgordijnen vormen echt een blikvanger binnen een Scandinavisch Interieur.