JASNO shutters en blinds in nieuw seizoen VTwonen – Weer Verliefd op je Huis

Zondag 18 september gaat het gloednieuwe seizoen van VTwonen- Weer Verliefd op je Huis van start. Hét woonprogramma waarin presentator Kees Tol en vtwonen stylisten Fietje Bruijn, Marianne Luning, Liza Wassenaar, Frans Uyterlinde en Eva van de Ven gezinnen helpen om hun huis weer sfeervol in te richten. Wij kunnen niet wachten tot het startschot, want dit seizoen is onze raamdecoratie weer te zien in drie van de twaalf afleveringen. De voorbereidingen zijn natuurlijk al een hele tijd in volle gang, daarom praten we jullie in dit blog graag bij over de ontwikkelingen. Benieuwd hoe onze deelname aan het programma eruit ziet? Lees dan snel verder!

Een goed begin is het halve werk

Ondanks dat het nieuwe seizoen pas in september van start gaat, beginnen wij in april al met de eerste voorbereidingen. Na een nauwkeurige selectie van de drie huizen waar onze raamdecoratie komt te hangen, gaan we eind mei op pad om de desbetreffende raampartijen in te meten. Voor de bewoners moet het natuurlijk strikt geheim blijven welke raamdecoratie zij krijgen in hun nieuwe interieur. Onze monteurs zijn tijdens deze inmeetsessies dan ook iets mysterieuzer dan je van ze gewend bent.😉

Na het inmeten kiezen de vtwonen stylisten per woning de gewenste raamdecoratie: shutters of houten jaloezieën. Op basis van het interieurplan en de moodboards die de stellen gemaakt hebben, kiezen de stylisten de kleur, lamelbreedte etc. Na advies van onze monteurs wordt er gekozen voor de beste montage optie per raam. Omdat onze shutters en houten jaloezieën altijd op maat worden gemaakt, is het voor ons van belang om te weten wat er met de elementen in en rondom de raampartijen gaat gebeuren tijdens de make-over. Krijgen de bewoners bijvoorbeeld een nieuwe vloer? Blijft de vensterbank hetzelfde of wordt er nog gestukt rondom de raamopening? Allemaal zaken die voor onze monteurs van groot belang zijn voor het bestellen van de juiste maten shutters of jaloezieën. Nadat deze info bij ons bekend is kan de raamdecoratie besteld worden en is het aftellen totdat deze binnenkomt en geplaatst kan worden!

Achter de schermen: shutters en blinds monteren

En dan is het eindelijk zover: de opnamedag! Iedere make-over wordt in twee dagen opgenomen. Tijdens deze opnamedagen is de gehele vtwonen crew aanwezig in de woning; van cameraman tot regisseur en van stylist tot productiemedewerker. Het is een dag met een strakke planning, wat nodig is om de make-over in goede banen te leiden met alle verschillende sponsoren en leveranciers.

JASNO monteert de raamdecoratie tijdens de tweede opnamedag. Onze monteurs zorgen ervoor dat ze deze dag extra vroeg aanwezig zijn, aangezien het een grote en nauwkeurige klus is en het monteren soms onderbroken wordt omdat er gefilmd moet worden: “Stilte op de set!” De montage van onze shutters en jaloezieën wordt samen met en ons logo vastgelegd op beeld en naderhand gemonteerd in de aflevering.

Showtime

De dag van de aflevering is een spannende dag voor het JASNO team, omdat we natuurlijk erg benieuwd zijn naar de reactie van de bewoners op onze raamdecoratie! Ook zien we dan voor het eerst het complete eindresultaat van het nieuwe interieur.

De eerste aflevering met JASNO raamdecoratie is te zien op zondag 23 oktober om 19:30 uur op SBS6. In deze aflevering pakt styliste Marianne het interieur van Michel en Kelly in Ede aan. En we kunnen je alvast een tipje van de sluier oplichten: het wordt schitterend. Kijken dus!

Het buitenaanzicht van shutters

Dat onze shutters een prachtige sfeer creëren in je interieur, dat staat vast. Maar ook het buitenaanzicht is voor de eerste indruk van je woning belangrijk. Lees en kijk hieronder verder hoe onze shutters zorgen voor zowel een mooi binnen- als buitenaanzicht!

Shutters open of dicht?

JASNO shutters worden altijd op maat gemaakt, zo zorgen ze ook van buitenaf voor een stijlvolle uitstraling van je woning. Klap je de shutters open of schuif je ze aan de kant bijvoorbeeld via een rails, dan vallen ze vanaf de buitenkant bijna niet op en kun je gemakkelijk naar binnen kijken. Je hebt dan het gehele raam vrij van raamdecoratie. Heb je de shutters en de lamellen volledig dicht geklapt? Dan kun je helemaal niet naar binnen kijken. Er komt dan dus geen natuurlijk licht naar binnen, maar je hebt wel volledige privacy. Ideaal voor in de avond! Wanneer je de shutters en lamellen volledig dicht hebt, is er ook nog een ander bijkomend voordeel. JASNO shutters worden gemaakt van duurzaam Paulownia hout. Deze houtsoort heeft een isolerende werking, wat ervoor zorgt dat de warmte in de zomer buitenshuis blijft en in de winter geen warmte verloren gaat.

Shutters: de perfecte combinatie tussen lichtinval en privacy

Wil je wel lichtinval binnen, maar geen inkijk van buitenaf? Zorg dan dat je de panelen onderverdeeld in verschillende secties. Op die manier kun je de onderste lamellen sluiten en de bovenste lamellen open laten voor de lichtinval. Vooral bij ramen aan de straatkant is dit de perfecte oplossing. Zet je de lamellen half open, dan creëer je een prachtig lichtspel op de vloer en de muur. Het licht komt tussen de lamellen naar binnen, maar vanuit buiten kun je (bijna) niet naar binnen kijken. 
Heb je shutters voor openslaande deuren? Dan kun je de deuren openzetten en de shutters dicht. Op deze manier kan de frisse lucht wel naar binnen, maar de felle zon blijft buiten. Let hierbij wel op dat onze shutters geen buiten shutters zijn! Ze kunnen dus niet tegen regen of harde windstoten! 
 

Match de kleur van je shutters met de gevel van je huis

Wanneer je de kleur van de shutters matcht met de buitenkant van je huis of met je kozijnen, creëer je eenheid en rust. Zijn je kozijnen bijvoorbeeld in de kleur 9005, dan kun je je shutters ook in deze kleur laten spuiten. Of denk eens 'out of the box' en kies juist een contrasterende kleur met je gevel of kozijnen. De shutters vallen dan nog meer op en zijn een echte eyecatcher.

 

Wil je meer informatie over onze shutters? Vraag een gratis brochure of een vrijblijvend adviesgesprek aan.
 

Binnenkijken: JASNO shutters en blinds in Brabantse nieuwbouwwoning

Voor een fotoreportage in het Vlaamse magazine Home Sweet Home reisden we af naar het Brabantse Megen. Hier vinden we een prachtige nieuwbouwwoning, gevuld met JASNO blinds en shutters. Na 2 jaar bouwen hebben de bewoners hier hun thuis van gemaakt en wij mochten een kijkje nemen.

Houten jaloezieën in de badkamer

We worden vriendelijk opgewacht bij de ingang door de eigenaar, die ons vol enthousiasme begroet en gaat rondleiden. Bij binnenkomst in de hal ruikt het huis nog helemaal nieuw. Wat hier meteen opvalt is de openheid van de woning. Wanneer we naar boven kijken, kijken we dwars door de verdiepingen heen meteen op het bovenste puntje van het dak. Vanuit de hal gaan we allereerst naar de slaapkamer met aansluitende badkamer. Deze is op de begane grond te vinden, alles gericht op de toekomst. In de badkamer komen we het eerste JASNO product tegen, houten jaloezieën oftewel JASNO blinds. Doordat deze badkamer goed geventileerd kan worden, zijn houten jaloezieën geen probleem in deze vochtige ruimte. Naast een breed assortiment lak- en beitskleuren, kunnen JASNO blinds ook geleverd worden in RAL- NCS- of F&B kleuren. Deze jaloezieën zijn uitgevoerd in kleur RAL 7010 voor een chique look. 

Brede ramen vragen om elektrische jaloezieën

Aan de andere kant van de hal, komen we uit in de woonkamer met aansluitend een leefkeuken. De grote ramen die de gehele achterwand van de woning beslaan, zijn volledig bekleed met elektrische JASNO blinds met een 63 mm lamel. Uitgevoerd in een diepgrijze RAL 7010 kleur, passen ze perfect bij de donkere vloer. De houten jaloezieën zijn door middel van een WiFi hub aangesloten op de tablet van de huiseigenaren, waardoor ze gemakkelijk elektrisch te bedienen zijn. Door de enorme breedte van de jaloezieën, was elektrisch bedienen hier de beste optie. Hierdoor worden de jaloezieën namelijk met een gelijkmatige kracht bewogen. Wist je dat we onze gelakte blinds tot 3.08m uit één stuk kunnen maken? De bewoners hebben drie verschillende standaard standen ingesteld, met één druk op de knop gaan alle jaloezieën open, half-open of dicht. Andere standen kunnen zij ook via de tablet instellen. De woonkamer kijkt uit op de prachtige achtertuin met aansluitend een ver uitzicht over de weilanden, met ooievaarsnest. 

Houten en kunststof shutters voor schuine ramen

Op de eerste verdieping vinden we JASNO shutters in het kantoor, de slaapkamers en de badkamer. Allen in dezelfde diepgrijze RAL 7010 kleur met lamelmaat L (89 mm) en een silent view bediening, wat past bij de strakke look in het moderne huis. In het kantoor en de slaapkamers zijn Primewood shutters geplaatst, oftewel shutters die gemaakt zijn van duurzaam Paulownia hout. De shutters zijn onderverdeeld in verschillende panelen. Op deze manier kun je altijd de perfecte combinatie tussen lichtinval en privacy creëren. Bovendien zijn deze houten shutters licht isolerend. In de zomer houden ze de warmte buiten, terwijl ze 
in de winter de warmte juist binnenshuis houdt. De eigenaar vertelt dat het behoorlijk warm kan worden op de eerste verdieping dus dit bijkomend voordeel is voor de bewoners erg prettig. In de badkamer zijn Aqualine shutters te vinden. Deze kunststof shutters zijn speciaal gemaakt voor vochtige ruimtes en kunnen tegen een spatje water. Voor het oog is er geen verschil, dus de strakke look wordt behouden. Wat opvalt aan de bovenste verdieping zijn de schuine daken. Hierdoor zijn ook de meeste ramen schuin afgesneden. Shutters zorgen ervoor dat de speciale raamvormen extra geaccentueerd worden in de ruimte en dat er geen licht verloren gaat. 

Details in overvloed

Tijdens de rondleiding door de woning blijft ons geen detail over de inrichting bespaard. Zo heeft zelfs het akoestische wandbehang een prachtig persoonlijk verhaal. Er is werkelijk over elk detail nagedacht door de huiseigenaren, waardoor ze er echt hun eigen plekje van hebben gemaakt.

 

Wil je meer informatie over shutters of blinds in jouw woning? Vraag hier gratis een brochure aan, kom langs in onze showroom te Eersel of vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan huis aan.

Donkere shutters en blinds in moderne woning

Rust, comfort en luxe, dat is wat je voelt als je deze prachtige villa binnenkomt. Je voelt je gelijk thuis bij het binnentreden van deze woning, waar Hemels Wonen de inrichting en vormgeving heeft gerealiseerd. JASNO shutters en blinds hebben ook een plekje gekregen in dit luxueuze interieur. Lees hieronder verder en laat je verrassen door dit waanzinnige project. 

 

Zwarte houten jaloezieën als eyecatcher

Het uitgangspunt voor deze woning: een duurzaam huis met een warm en rijk gevoel dat in alle details terug zou komen. Vanuit de hal loopt men meteen de enorme leefkeuken in. De strakke zwarte keuken, met groot kookeiland, is het hart van de woning. Via de schuifdeuren kom je in de woonkamer, die tevens geschakeld is aan de televisiekamer en het kantoor. Wat meteen opvalt in de televisiekamer, zijn de prachtige zwarte blinds met standaard optrek- en tuimelkoorden. De vier ramen zijn allen in contrast met de muren en lichte inrichting, waardoor zij een echte eyecatcher in de ruimte vormen. 

Shutters op dakramen

In de hal op de eerste verdieping komen we JASNO shutters tegen. Twee dakramen zijn bekleed met silent view donkere shutters en vallen meteen op tegen de lichte muren. Ook in de walk-in closet is een dakraam met silent view donkere shutters bekleed. Door middel van een jachtsluiting wordt er voorkomen dat de shutters zomaar openklappen. Wil je de ramen schoonmaken, dan klik je de shutters gemakkelijk open door deze jachtsluitingen in te duwen. JASNO heeft voor dakramen van een aantal bekende merken, zoals Velux en Rooflite, een speciaal frame ontwikkeld, zodat de shutters perfect aansluiten. 

Houten of kunststof shutters?

De master slaapkamer met aansluitend de badkamer, zijn beide ook voorzien van prachtige shutters. In de slaapkamer hangen donkere houten shutters, gemaakt van het duurzame Paulownia hout. Deze houtsoort heeft een licht isolerende werking. In de zomer houdt het de warmte buitenshuis en in de winter juist binnen. Ideaal voor de perfecte nachtrust! In de badkamer zijn Aqualine shutters te vinden. Deze kunststof shutters zijn spatwaterproof, perfect voor ‘natte’ ruimtes. Doordat zowel de Aqualine als de houten shutters in dezelfde lakkleuren verkrijgbaar zijn, is er voor het oog geen verschil te ontdekken.

 
Tot slot komen we aan in de kinderkamer met aansluitende badkamer. Ook hier zien we dezelfde houten donkere silent view shutters terugkomen. Opvallend in de kinderkamer is het draaikiepraam, waar de shutters op gemonteerd zijn. Op deze manier draaien en kiepen de shutters gemakkelijk met het raam mee. Shutters zijn tevens erg kindvriendelijk, doordat er geen losse draden of koorden aanzitten. 


Ben je geïnspireerd geraakt door dit mooie project en wil je meer informatie? Kijk hier voor de algemene informatie over shutters of blinds of vraag hier een brochure aan. Wil je contact opnemen met onze klantenservice? Dat kan hier of maak een vrijblijvende afspraak in onze showroom te Eersel. 

Fotografie: Jaro van Meerten, The Art of Living magazine
 

JASNO op de vt wonen&design beurs 2022 - Expo Greater Amsterdam

Yes, eindelijk mogen we weer! Na twee jaar kan de vt wonen&design beurs eindelijk in volle glorie plaatsvinden. En dit jaar onder een nieuw dak: de Expo Greater Amsterdam in Vijfhuizen, voorheen de Expo Haarlemmermeer. Van dinsdag 4 t/m zondag 9 oktober wordt deze plek omgetoverd tot de plek waar je de laatste trends op woongebied kunt bewonderen. En ook JASNO is van de partij!
 

De nieuwste woontrends en raamdecoratie

De vt wonen&design beurs is dé plek waar jij inspiratie opdoet voor de inrichting van je huis, tuin of verbouwing. Ruim 250 woonmerken bieden je gedurende 6 dagen een flinke dosis wooninspiratie en de laatste trends op woongebied, verspreid over 25.000 m2. Onze shutters en blinds bewonder je dit jaar op een gloednieuwe JASNO stand met onder andere een reuze shutter en een reuze swing! Bovendien hebben we leuke winacties op de stand, dus kom zeker even een kijkje nemen, standnummer 2.700.

Je scoort je tickets vanaf 1 juli via: www.vtwonenendesignbeurs.nl of volg onze Facebook pagina en neem deel aan de winacties waarbij je kans maakt op 2 tickets voor de beurs.

JASNO vs. Stijlvol Wonen

Je vindt onze raamdecoratie niet alleen op de JASNO stand. Zo ontdek je in het inspiratiehuis van Stijlvol Wonen onze shutters in een prachtige setting. Vergeet dus zeker ook niet om hier een kijkje te nemen tijdens je bezoek aan de vt wonen&design beurs!

 

Overal shutters in landelijke woning

Overal in huis dezelfde raamdecoratie, wat ga je dan ophangen? Shutters natuurlijk! Deze maatwerk houten binnenluiken met verstelbare lamellen zijn ideaal voor elk raamtype én elke ruimte. De bewoners van dit huis besloten prachtige witte shutters te plaatsen in alle kamers. Laat je hieronder inspireren en verrassen! 

Silent view shutters

Witte shutters lopen als een rode draad door het interieur van dit landelijke huis in Dessel. In de keuken kozen de bewoners voor silent view shutters, oftewel zonder bedieningsstokje. Hierbij bedien je de lamellen met de hand in plaats van met een stokje wat over de lamellen loopt. Door de lichte kleur vormt de shutter één geheel met de rest van de keuken, wat rust en eenheid creëert. De raampartij hangt recht boven de wasbak. Bang dat de shutters nat worden of snel vies worden? Geen probleem, je maakt ze gemakkelijk schoon met een licht vochtige doek!

Landelijke sferen met witte shutters

Lopen we naar boven, dan komen we meteen op de overloop de volgende shutter partij tegen. Ook deze shutters zijn wit, maar wel met een bedieningsstokje om de landelijke sfeer te benadrukken. In de slaapkamers zijn tevens witte shutters met bedieningsstokje te vinden. Ze mengen zich mooi met de lichte kleuren op de muur van de ouderslaapkamer, terwijl ze in de kinderslaapkamer juist opvallen in contrast met de blauwe muur. Deze shutters zorgen voor de perfecte nachtrust, omdat ze een hoge verduisteringsgraad hebben. Bovendien zijn shutters ontzettend kindvriendelijk. Ze hebben namelijk geen losse koorden of onderdelen, ideaal dus voor de kinderslaapkamer.

Draaikiepramen in de badkamer

Zowel in de slaapkamer als in de badkamer zijn ook de draaikiepramen met shutters bekleed. Door de shutters op het draaikiepraam te monteren, bewegen de shutters moeiteloos mee met het raam. Door een verlengde raamkruk te plaatsen, kan de klink op de shutter gemonteerd worden. Zo open je gemakkelijk het draaikiepraam. In de badkamer is gekozen voor Aqualine shutters. Deze kunststof shutters zijn spatwaterproof. Zet de lamellen open voor een prachtig lichtspel. Wil je toch wat meer privacy? Sluit de lamellen en geniet van jouw relaxmoment.

Geïnspireerd geraakt door dit prachtige project? In onze brochure vind je nog meer informatie of kom eens langs in onze showroom en laat je adviseren door onze specialisten!

Ontdek JASNO op Batibouw en alle bezienswaardigheden van Brussel

Waarom niet het beste van beide werelden combineren? Beleef alle ins and outs op interieurgebied tijdens een inspirerend bezoek aan Batibouw en ga daarna gezellig Brussel in. Mocht je wat verder weg wonen, combineer dan een bezoek aan Batibouw met bijvoorbeeld een weekend Brussel of een kort verblijf. Dit jaar opent Brussels Expo van 21 mei tot en met 29 mei 2022 haar deuren voor alweer de 62e editie van Batibouw. En zoals elk jaar is JASNO weer van de partij op deze grootste bouw- renovatie- en interieurbeurs van België. Dit keer met een gloednieuwe, spectaculaire stand waarbij onze raamdecoratie zeker in het oog zal springen. Ben je op zoek naar nieuwe raambekleding? Kom dan zeker naar onze stand in hal 6, stand 6334 voor gratis advies en om de talloze voorbeelden te bewonderen.

Batibouw en het historische Brussel combineren

Brussels Expo, waar Batibouw plaats zal vinden, bevindt zich in het centrum van de Europese hoofdstad. Dankzij de centrale ligging van Brussels Expo zijn de bezienswaardigheden van Brussel gemakkelijk bereikbaar met de auto, bus, trein en metro. Mocht je je na een ochtend Batibouw en het bewonderen van de velen mogelijkheden met onze shutters, blinds, folds en swings collecties op onze stand, willen onderdompelen in de Brusselse cultuur, dan is dit zeker een aanrader! De vele bezienswaardigheden van deze historische stad wachten op je. Van chocolatiers, gezellige terrassen tot beroemde highligths zoals het Manneken Pis en het Atomium, je zult je niet vervelen hier. 

Mis deze bezienswaardigheden van Brussel niet

Neem bijvoorbeeld een verse wafel bij een van de kraampjes en wandel richting de Grote Markt. Hier heb je een schitterend zicht op de charmante gildehuizen en het imposante stadhuis met zijn hoge toren. Tip: neem zeker eens plaats op een van de vele terrassen voor een goede Belgische pint. Zo kun je de Brusselse Grote Markt, dat wordt gezien als een van de mooiste pleinen ter wereld, goed in je opnemen. Voor een schitterend zicht over de stad kun je een bezoek brengen aan het hoger gelegen Poelaertplein en aansluitend een fijne wandeling maken door de meest authentieke wijk van Brussel, de Marollenwijk. 

Kortom, genoeg redenen om na Batibouw een dagje Brussel te plannen in de laatste week van mei! Je bent in ieder geval van harte welkom op onze nieuwe JASNO stand 6334 in hal 6. Wij wensen je alvast een inspirerende dag toe!

Droomboerderij met JASNO shutters en blinds

Een eigen boerderij, midden in de natuur met zoveel mogelijk dieren; dat was de kinderdroom van Mark. En nu is deze werkelijkheid geworden. In het Noord-Brabantse Zeeland hebben Mark en zijn vrouw Chantal hun droomboerderij gebouwd. JASNO shutters en blinds hebben ook een plekje in het prachtige interieur, de perfecte plek dus voor een fotoshoot vonden wij. Benieuwd naar het eindresultaat? Lees en kijk hieronder verder!

Schuine ramen; geen probleem voor shutters!

Op de bovenverdieping bevinden zich de slaapkamers van het gezin. Mark en Chantal wilden het luxe hotelgevoel creëren in hun slaapkamer. Ontwaken in een ruimte die ze het gevoel geeft dat ze elke dag op reis zijn. Daarom kozen zij voor een slaapkamer en badkamer in één, slechts van elkaar gescheiden door een half hoge wand. De ramen in deze ruimte zijn schuin aflopend, waardoor de zoektocht naar de juiste raamdecoratie een uitdaging was. JASNO shutters bleken de perfecte oplossing. De bewoners kozen voor silent view shutters in de kleur Matte Black (lamelmaat L). Deze strakke, donkere maatwerk shutters vormen een echte eyecatcher en laten de schuine ramen schitteren. Door de panelen in secties te verdelen, kunnen de bovenste en onderste lamellen apart van elkaar bediend worden. Zo kunnen de bewoners zowel genieten van de privacy als van de natuurlijke lichtinval.

Eenheid in het interieur dankzij blinds

De keuken is het hart van het huis voor Mark en Chantal. Mooie en functionele raamdecoratie in deze ruimte was dan ook erg belangrijk. Om de strakke look en de eenheid in het interieur te behouden, kozen Mark en Chantal voor JASNO blinds. Deze houten jaloezieën hangen niet alleen in de keuken maar ook in de studeerkamer van het huis. De blinds hebben ook de kleur Matte Black (met lamelmaat 50mm) en zijn uitgevoerd met het unieke privacykoord. Hierbij lopen de ladderkoorden aan de voor- en achterzijde van elke lamel, waardoor deze jaloezieën extra verduisterend zijn en nog meer privacy bieden.  

 

Al met al heeft deze moderne boerderij de kinderwens van Mark mogen vervullen. Mede dankzij JASNO shutters en blinds heeft de familie een waar paleis om in te wonen. Ben jij ook benieuwd wat onze producten in jouw interieur kunnen betekenen? Vraag hier een gratis brochure aan of maak een vrijblijvende afspraak in onze showroom!

Deze interieur- en woontrends gaan het helemaal worden in 2022

Een gloednieuw jaar ligt voor ons. Wie verlangt er niet naar een frisse start. Gelukkig kunnen we langzaamaan het nieuwe leven weer oppakken. Op woon- en interieur gebied is er mede door corona veel veranderd. Wat worden de nieuwe woontrends voor 2022? We wierpen een blik naar onze partner vtwonen, de interieurbranche en de kunstwereld. Van organische vormen, simple & slow living tot een zucht naar vrijheid en de natuur – met deze 3 belangrijke interieur- en woontrends van 2022 zit je zeker goed:

Woontrend 1: een veilig, warm en rustgevend thuis

Na enkele hectische en onzekere jaren die in het teken stonden van de wereldwijde pandemie is het niet gek dat we snakken naar een veilig thuis, rust en eenvoud. Een plek waarin je je terug kunt trekken en op adem kunt komen. Ver weg van drukte, prikkels en van alle ballen in de lucht houden. De aangename interieurtrend simple & slow zal in 2022 menig huis omtoveren tot een warm nest om fijn samen te zijn met geliefden. 

Hoe je deze woontrend integreert in je eigen interieur? Creëer knusse, wat meer afgesloten hoekjes en ruimtes in huis. We zagen de laatste jaren vooral grote, open ruimtes ontstaan. Dankzij het thuiswerken en de sluiting van scholen is er juist behoefte ontstaan aan het wat meer afsluiten van ruimtes. Bijvoorbeeld door gebruik van glazen deuren of scheidingswanden. Zo blijft het gevoel van ruimte bestaan maar creëer je meer rust. Wist je dat onze shutters ook als een praktische roomdivider kunnen dienen zonder dat het een massieve scheiding wordt?

Voor meer warmte in huis moet je denken aan het toepassen van houten vloeren en meubels. Maar ook een zacht vloerkleed onder een heerlijke elementenbank vol kussens doet het altijd goed. Ook geluiddempende raamdecoratie van hout sluit perfect aan bij deze woontrend, waarbij met name shutters en jaloezieën het woongenot versterken. JASNO shutters en jaloezieën (JASNO blinds) zijn gemaakt van duurzaam Paulownia hout en verkrijgbaar in een mooie selectie beitskleuren waarbij de houtnerf duidelijk zichtbaar is. Maar ook onze sfeervolle vouwgordijnen van geweven papier met stoere houten latten creëren een warm thuis en zijn een mooie match met de simple & slow woontrend.

Woontrend 2: contact met Moeder Natuur

In tijden van corona hebben we de natuur herontdekt. Terwijl alles gesloten was trok men massaal de natuur in voor ontspanning en heerlijk buiten zijn. We zijn Moeder Natuur nog meer gaan waarderen, het geeft lucht en zorgt voor de perfecte balans tussen lichaam en geest. Daarom blijft de natuur ook in 2022 een belangrijke inspiratiebron voor het interieur. We omarmen het kleurenpalet uit de natuur. Aardetinten en verschillende groentinten blijven dit jaar prominent aanwezig. En ook de landelijke woonstijl zien we in 2022 duidelijk terug, gebaseerd op het platteland met zijn uitgestrekte velden. De stijl gaat zelfs richting een knusse cottage sfeer waar warme kleuren en vooral veel hout wordt toegepast. Nog een bijzondere trend; de bloemen en planten in huis worden steeds groter waarbij ze reiken tot het plafond en ware eyecatchers vormen.

Wat raamdecoratie voor 2022 betreft kies je voor duurzame producten die lang meegaan, uitgevoerd in natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan houten shutters of jaloezieën in Rustic Grey, Natural, Chocolate en Walnut.

Woontrend 3: omarm ronde vormen

Nog zo’n schitterende woontrend die als het ware ook voortvloeit uit de natuur en welke anno 2022 helemaal hot is; de trend van ronde of organische vormen. Gezien we zoeken naar verbinding, verzachting en een warm nest stappen we af van sterke vormen en harde lijnen. Dankzij meubels en accessoires in zachte rondingen ontstaat er snel een vriendelijk en knus interieur. Denk aan ovale tafels en afgeronde banken waarbij makkelijk contact gemaakt kan worden. Sofa’s, of nog beter, loveseats in heerlijk aaibare stoffen zoals teddy en velours worden nog populairder en nodigen uit tot knuffelen. Voeg ook glazen vazen in afgeronde vormen toe en abstract beeldhouwwerk voor de finishing touch van je interieur. Hierbij lijken we subtiel terug te grijpen naar trends uit de seventies. 

 

We beseffen meer dan ooit hoe belangrijk een fijn thuis is in 2022. En de juiste raamdecoratie speelt hierin een cruciale rol. Nieuwsgierig naar onze raambekleding en kun je wel wat advies gebruiken? Kom gezellig naar onze showroom te Eersel of neem contact op. Onze adviseurs staan voor je klaar! 

Wat precies de trends voor 2022 worden op het gebied van raamdecoratie, je leest het hier.

Raamdecoratie in het zwart of in een andere donkere tint? doen! 

Sfeer toevoegen aan je interieur? Met donkere shutters of jaloezieën is dit een fluitje van een cent. Deze echte sfeermakers creëren geborgenheid en warmte binnen no-time. Durf voor die stoere zwarte shutters te kiezen of voor donkere jaloezieën met zichtbare houtnerf. Leuke bijkomstigheid: je interieur krijgt direct een upgrade en past helemaal binnen de raamdecoratie trends van 2022

Durf voor donkere raamdecoratie te kiezen

Vaak krijgen wij de vraag; wordt het niet te donker in huis met zwarte raamdecoratie? Hierbij ligt het er natuurlijk helemaal aan wat je wensen zijn. Heb je een grote, lichte ruimte en ontbreekt het je aan sfeer? Ga dan zeker voor raamdecoratie in een donkere tint. Over het algemeen klopt het dat donkere raamdecoratie zoals shutters en jaloezieën ervoor kan zorgen dat het interieur iets donkerder oogt. Zwart of elke andere donkere tint absorbeert immers wat licht. Desalniettemin zal je hier dankzij genoeg natuurlijke lichtinval niet veel last van hebben.

Verder kun je de lamellen precies zo instellen dat het zonlicht via de lamellen recht je woonruimte inschijnt. Of klap de shutterpanelen eenvoudig open wanneer je volledig zicht op de tuin wilt hebben. Ook ideaal voor openslaande tuindeuren, de shutters schuif je dan eenvoudig naar de zijkant over een rail. Werkelijk een imposant gezicht! JASNO shutters en blinds zijn verkrijgbaar in een mooie selectie donkere tinten zoals Matte Black, Traffic Grey of Dark chocolate. Vraag via onze shop een gratis kleurstaal aan om de tint in het echt te kunnen beoordelen.

Zwarte shutters en jaloezieën zijn zeer gewild

De vraag naar zwarte raamdecoratie is niet voor niets enorm in populariteit gestegen. Het interieur mag tegenwoordig een stuk stoerder en moderner zijn. En dan kom je wat raamdecoratie betreft al snel uit bij imposante shutters en jaloezieën. Metershoge zwarte shutters met silent view vormen bovendien een schitterende match met een industrieel interieur. En voor een modern interieur creëren zwarte jaloezieën een extra strakke en minimalistische uitstraling. Ook verkrijgbaar met stoer ladderband of in een unieke privacy uitvoering.

De nadruk mag tegenwoordig juist op je ramen gelegd worden en daarvoor leent raambekleding in een donkere kleur zich perfect. Ideaal met contrasterende, lichte muren waardoor je ramen echte eyecatchers worden. Die wonderschone donkere shutters of jaloezieën van paulownia hout mogen immers gezien worden!

Een ander groot voordeel van donkere raambekleding is dat deze gemakkelijk te combineren is met allerlei warme kleuren. Van aardetinten, terra, geel tot groentinten, shutters of blinds in zwart of antraciet kunnen altijd. Niet gek dat Instagram bomvol inspirerende interieurs staat met donkere raamdecoratie. Het is een ware hype op het moment en wij zijn fan!

 

Meer weten over onze donkere raamdecoratie of wil je advies en zelf voorbeelden zien? Kom naar onze showroom te Eersel of neem contact op. We helpen je graag!