Top
Terug naar nieuws

Oranje squashdames via JASNO naar WK

Via een ludieke crowdfundingsactie kunnen de Nederlandse squashdames alsnog meedoen aan het wereldkampioenschap squash voor landenteams dat van 28 november tot en met 3 december 2016 plaatsvindt in Parijs. De (financiële) steun van hoofdsponsor JASNO, en een honderdtal andere squashliefhebbers, heeft dit mogelijk gemaakt.

“We zijn extreem blij om te kunnen melden dat onze crowdfunding actie genoeg heeft opgeleverd om mee te kunnen doen aan het WK in Parijs”, aldus het nationale dames squashteam, dat onlangs derde werd op het EK. 

Nadat de speelsters van Squash Bond Nederland (SBN) te horen hadden gekregen dat ze niet in aanmerking kwamen voor uitzending naar het WK, lanceerden ze begin september een ludieke ‘Road to Paris’ campagne om deelname te kunnen financieren.  

In iets meer dan een maand tijd slaagden de squashvrouwen erin om een bedrag van ruim tienduizend euro bij elkaar te krijgen. JASNO deed daarbij de grootste bijdrage als hoofdsponsor van het damesteam. 

“De crowdfundingsactie is briljant”, zegt Simon Sants, directeur van JASNO. “Want waar een wil is, is een weg. Zo is JASNO ook begonnen. Hoe meer mensen zeiden ‘dat kan niet’, of ‘dat werkt in onze branche niet zo’, des te meer werden wij gesterkt om door te zetten en wegen te zoeken om ons gelijk te bewijzen. We herkennen de motivatie van het Nederlands Dames Squash Team heel goed.”

Meer informatie over het WK is te vinden op www.wsfwomensteams.com.

Nederlands Dames Squash Team
Webdevelopment & design by Fruitcake