Top
Terug naar nieuws

Kindveiligheid van hoogste belang bij JASNO

Kindveilige raamdecoratie vinden we bij JASNO uiterst belangrijk. Kinderen kunnen namelijk verstrikt raken in de lus van trekkoorden en kettingen waarmee de raambekleding bediend wordt. 

Speciaal voor de vouwgordijnen en verticale lamellen hebben we de kindveilige hanger laten ontwikkelen. Deze met een octrooi bezegelde hanger wordt bevestigd aan de bedieningsketting. De hanger snijdt de ketting door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking. 

De standaard beveiliging is dat kettingen en koorden met een koordkikker of –spanner aan de muur of het kozijn bevestigd worden. Consumenten willen dit vaak liever niet bevestigen, vanwege beschadigingen aan het kozijn of de muur of omdat het esthetisch er niet mooi uit ziet. JASNO heeft daarom een vrij hangend systeem ontwikkeld dat kindveilig is én er mooi uit ziet.  En we zijn trots: onlangs hebben we dus mede vanwege de kindveilige hanger een GIO award gewonnen! 

De jaloezieën van JASNO zijn ook kindveilig: ze zijn voorzien van speciale koordspreiders zodat kinderen niet met hun hoofd in het koord verstrikt kunnen raken. Bovendien hangen de koorden op een hoogte waar kinderen niet bij kunnen komen (wettelijke normen). En natuurlijk onze shutters, sowieso kindveilig, want daar zitten geen koorden aan! :)

 

Webdevelopment & design by Fruitcake