Info
Top

Veelgestelde vragen

JASNO verkoopt haar producten via geselecteerde dealers. Zij hebben voorbeelden en kleurstalen in hun showroom en kunnen je uitgebreid adviseren over de mogelijkheden. Vind in de dealerlocator snel de JASNO-dealer bij jou in de buurt. Ook is het mogelijk de showroom van JASNO te bezoeken. Je kunt hier niet direct kopen, maar je kunt je hier oriënteren en laten adviseren. 

De showroom van JASNO in Eersel is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Regelmatig houdt JASNO een speciale zondagopenstelling voor consumenten die zich oriënteren op JASNO raambekleding. Je bent op deze dagen tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom in de showroom voor advies over de JASNO producten.

shutters buitenaanzicht

Vanaf het moment dat de bestelling bij JASNO binnen is, bedragen de levertijden: 

 • shutters circa 12 weken
 • jaloezieën circa 8 weken
 • vouwgordijnen circa 5 weken
 • verticale lamellen circa 4 weken

JASNO heeft oog voor duurzaamheid. Zeevracht belast ons milieu minder en daarom is deze manier van vervoer bij ons standaard. 

Eventueel kunnen shutters en blinds voor een meerprijs geleverd worden via luchtvracht. De levertijden worden dan verkort: shutters circa 6 weken en blinds circa 5 weken.

Er zijn tal van factoren die de prijs van shutters, jaloezieën, vouwgordijnen en verticale lamellen bepalen. Denk aan:

 • de vorm van het raam;
 • het materiaal zoals houtsoort;
 • de (lak)afwerking;
 • het bedieningsmechanisme;
 • de service van de leverancier.

Het is goed om verschillende merken te bekijken. Let er dan wel op dat je geen appels met peren vergelijkt. Er bestaan grote verschillen in kwaliteit.

JASNO maakt geen gebruik van acties/aanbiedingen. Hierdoor ben je er zeker van dat de prijzen altijd en overal hetzelfde zijn. De prijzen die JASNO hanteert zijn exclusief voorrij- en montagekosten. Vraag hiernaar bij je dealer.

De prijzen die JASNO hanteert zijn exclusief voorrij- en montagekosten. Wel kunnen wij alvast een richtprijs geven, namelijk:

 • Voorrijkosten: €80,- eenmalig,
 • Montage shutters: €80,- per raam,
 • Montage railsysteem: €40,- per paneel,
 • Montage blinds, folds & swings: €40,- per raam.

Voor de precieze kosten adviseren we je contact op te nemen met een dealer bij jou in de buurt. 

Je kunt een draai- of kantelkiepraam heel goed combineren met JASNO shutters. Kies uit twee opties voor het plaatsen van shutters: Op het kantelkiepraam en vóór het kantelkiepraam. 

Nóg een mogelijkheid bij draaikiepramen, is om er JASNO folds, design vouwgordijnen, ‘op de dag’ te monteren. Het draaikiepraam kan openkiepen als de folds opgetrokken zijn. Op de muur montage is zo ook mogelijk met onze jaloezieën en verticale lamellen (swings). 

Shutters draaikiepraam kantelkiep

Folds draaikiepraam kantelkiep

Kindveilige raamdecoratie staat bij JASNO hoog in het vaandel. Kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden en kettingen waarmee de raambekleding bediend wordt. Daarom zijn de producten op verschillende manieren beveiligd om dit te voorkomen.

In 2016 introduceerde JASNO de kindveilige hanger. Deze met een octrooi bezegelde hanger wordt gemonteerd aan de bedieningsketting van de folds en het bedieningskoord van de swings. Deze hanger snijdt de ketting of het koord door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking. Het vervangen van een doorgesneden koord of ketting valt niet onder de garantie.

Ook de koordjes aan de achterzijde van de folds schieten los indien er druk op het koord wordt uitgeoefend. Het losschieten en opnieuw vastzetten hiervan valt niet onder de garantie.

JASNO shutters, jaloezieën, vouwgordijnen (swings) en verticale lamellen (swings) zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Shutters en jaloezieën:

Stof en klein vuil veeg je er eenvoudig af met een plumeau of Swiffer. Hardnekkig vuil kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

Vouwgordijnen:

Het geweven papier is met een borstel of stofzuiger op lage stand eenvoudig schoon te houden. De houten latten kun je, net als onze shutters en jaloezieën, met een stofdoek of licht vochtige doek afnemen. Gebruik ook bij de vouwgordijnen geen schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak van de houten latten en het papier aantasten.

Verticale lamellen:

Om eventuele stof te verwijderen van JASNO swings, gebruik de stofzuiger op lage stand - met borstel kop - of gebruik een zachte borstel of Swiffer. Voor projectmatige reiniging kun je altijd contact opnemen met professionele reinigingsbedrijven. 

Op ons YouTube kanaal zijn verschillende filmpjes te vinden over het reinigen van onze producten. 

De gratis JASNO App voor iPhone, iPad2, iPod Touch en Android visualiseert hoe shutters en jaloezieën bij jou thuis voor de ramen staan. 

Maak een foto met je telefoon of selecteer in de App een foto uit jouw album, geef op de foto aan waar de hoekpunten van het raam/deur/doorgang of kast zitten, voer de breedte in, kies voor shutters of jaloezieën en deze verschijnt in het gemarkeerde veld.

Vervolgens kun je verschillende aanpassingen doen: verander de kleur van de shutters of jaloezieën, het aantal panelen, de bediening of de lamelmaat. Ook kun je meerdere shutters of blinds in één foto plaatsen zodat er een totaalbeeld ontstaat.

Klaar met bewerken? De bewerkte foto kun je in de fotogalerij bewaren, mailen of delen via social media.

Je hebt standaard drie jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen van shutters en jaloezieën. Bij de folds en swings krijg je twee jaar garantie op het textiel en drie jaar op de bovenbak en het bedieningsmechanisme.

Bij levering van de producten ontvang je een code, waarmee je na registratie op de website nog extra garantie krijgt. Bij shutters is dit levenslange garantie!

Kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, kettingen en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Om dit tegen te gaan, schieten de koordjes aan de achterzijde van de JASNO folds los indien er druk op het koord wordt uitgeoefend. Ook snijdt de kindveilige hanger het bedieningskoord van de swings of de bedieningsketting van de folds door bij druk in de lus. Het losschieten en opnieuw vastzetten van de koorden, evenals het vervangen van een door de kindveilige hanger doorgesneden koord of ketting, valt niet onder de garantie.

De shutters en jaloezieën zijn zeer geschikt om toe te passen in de badkamer

Met de Aqualine shutters en houten jaloezieën van JASNO, geef je de badkamer een prachtig gezicht en krijg je van de mooie ruimte, dat heerlijke ontspannen wellness-gevoel. 

Aqualine shutters:

Spatwaterproof, hét kenmerk van Aqualine shutters en daardoor dé raamdecoratie voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Deze shutters worden gemaakt van volledig ABS, een kwalitatief hoogwaardig kunststof. Dankzij het materiaal zijn Aqualine shutters, de perfecte oplossing voor ramen in vochtige ruimtes. Deze spatwaterproof shutters zijn leverbaar in 6 populaire wit- en crèmekleuren én ook in speciale vormen leverbaar!

Liever Ecowood of Primewood shutters in de badkamer? Deze shutters zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. Let er wel goed op dat er dan voldoende geventileerd wordt, anders vervalt de garantie.

Jaloezieën:

De jaloezieën, zijn behandeld met een speciale lak of olie. De aluminium bovenbak is roestwerend en dankzij de vochtbestendige kwaliteiten kun je JASNO jaloezieën prima toepassen in je badkamer of wellnessruimte. Ze mogen echter niet in direct contact met water staan, maar condens kunnen ze prima hebben!

Ja, dit is zeker mogelijk. Ga hiervoor naar een dealer bij jou in de buurt, of bestel rechtstreeks in de JASNO shop.

Platte raamkruk

Staat je vraag er niet bij? Stel je vraag aan JASNO en vul het formulier in.

Veelgestelde vragen over JASNO Shutters

Shutters zijn binnenluiken met verstelbare lamellen. Verwar ze niet met jaloezieën of louvredeurtjes. Het grote verschil met jaloezieën is dat de lamellen van jaloezieën met een koord op te trekken zijn terwijl de lamellen van shutters in een frame zitten. Het grote verschil met louvredeurtjes is echter dat shutters beweegbare lamellen hebben (de lamellen van louvredeurtjes staan vast). Al is het wel mogelijk om shutters te bestellen met vastgezette lamellen.

Er bestaan grote kwaliteitsverschillen in shutters. Ben je je aan het oriënteren? Let dan in ieder geval op de volgende zaken:

 • Scharnieren. JASNO levert alle shutters standaard met verzonken scharnieren.
 • Lak. JASNO gebruikt kras- en stootvaste meubellak met UV-blokkers. De shutters worden meerdere malen afgelakt.
 • Kromtrekken. JASNO levert o.a. houten shutters met kwartiersgezaagde lamellen. Hierdoor is de werking of de kans op kromtrekken van de lamel gering. Bovendien kunnen we op deze manier probleemloos panelen met een breedte van maximaal 91 cm maken.
 • Garantie. JASNO biedt levenslang garantie op haar shutters!
Jazeker. Bij de meeste hypotheken is dit toegestaan, als de shutters nagelvast aan het huis worden bevestigd. Wil je er zeker van zijn, vraag dit dan even na bij je hypotheekverstrekker. Op deze manier spreid je de aanschafkosten over een langere periode uit. Mocht je het huis later verkopen, dan geven shutters vaak ook nog een meerwaarde aan je woning.

JASNO shutters bestaan uit panelen waarvan de lamellen heel dicht op elkaar aansluiten. Je houdt echter wel minuscule kiertjes tussen de lamellen, waar licht door kan komen. Wel zijn de shutters voorzien van verborgen scharnieren. Daardoor is de kier tussen het paneel en het frame bij shutters van JASNO minder groot dan dat je bij shutters met opdekscharnieren hebt. JASNO shutters zijn altijd maatwerk en worden op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt en gemonteerd. Echt zien hoe verduisterend shutters zijn? Kom dan langs bij een van onze dealers of in de JASNO showroom in Eersel.

Shutters sluiten

De lamellen van shutters zijn op twee manieren te bedienen. Met een bedieningsstokje aan de lamellen van shutters of zonder bedieningsstokje (silentview). De lamellen van de shutters zonder bedieningsstokje, worden met een mechanisme in de zijstijl van het paneel met elkaar verbonden.

Ook het openen van de panelen kan op meerdere manieren. Van een vouwrail tot een scharnierend paneel. Dit is afhankelijk van de montage wijze. Bekijk in dit filmpje verschillende mogelijkheden.

Shutters kunnen op verschillende manieren worden bevestigd. Op de muur, in de raamopening, op het kozijn. Wanneer een dealer de shutters bij je komt inmeten bekijkt hij welke montage optie het beste bij het raam past en bij jouw wensen. Bekijk in dit filmpje verschillende montage mogelijkheden.

Shutters zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Stof en klein vuil veeg je er eenvoudig af met een plumeau of Swiffer. Hardnekkig vuil kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

De grootste verschillen tussen de shutters van JASNO bestaan uit het materiaal. 

ABS (Aqualine shutter) is een kunststof, dit maakt de shutters waterproof. Aqualine shutters zijn daarom uitermate geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes zoals badkamers, wellness ruimtes en keukens. Ook onze houten shutters zijn voorzien van een vochtwerende lak en kunnen prima in een badkamer of keuken worden geplaatst, maar deze mogen niet in direct contact staan met water.

 • Primewood: volledig hout
 • Ecowood: composiet hout
 • Ecowood plus: Houten zijstijl met ABS lamellen
 • Aqualine: volledig ABS

Jazeker. De wittinten van de shutters matchen met elkaar. Je kunt dus prima verschillende soorten shutters in dezelfde woning, of zelfs ruimte, combineren. Verschillende typen shutters toepassen in één raamopening is niet aan te bevelen vanwege kleine verschillen in uitvoering.

Het hout dat we gebruiken voor onze producten wordt op milieuvriendelijke wijze gekapt en verwerkt. Onze Primewood shutters worden gemaakt van white teak. Door de FSC®-certificering van Primewood shutters kunnen we niet alleen aantonen dat het hout 100% aantoonbaar afkomstig is uit FSC-gecertificeerd bos, maar ook dat het verwerkt wordt in een FSC-gecertificeerde zagerij en fabriek.

Voor Ecowood shutters maken we gebruik van houtvezels. Doordat we ook dit ‘restproduct’ gebruiken, gaan we nog efficiënter om met hout. Onze Ecowood shutters zijn een duurzaam product en een mooie aanvulling op Primewood shutters.

Ook Aqualine shutters zijn een duurzame keuze. Aqualine shutters maken we van het sterke kunststof ABS. Van dit materiaal worden o.a. de bekende LEGO blokjes en autobumpers gemaakt. Je geniet jarenlang van deze sterke raambekleding.

Primewood shutters zijn in verschillende lak- en beitskleuren leverbaar. Zit de kleur die je zoekt er niet tussen? Primewood shutters kunnen in iedere gewenste RAL of NCS-kleur geleverd worden. 

Ecowoord shutters zijn leverbaar in de 5 meest gevraagde wittinten.

Ecowood plus shutters zijn leverbaar in 18 kleuren.

Aqualine shutters zijn leverbaar in 6 verschillende wit- en crème tinten.

De Aqualine shutters zijn het beste toe te passen in de badkamer. Spatwaterproof, hét kenmerk van deze shutters en daardoor zeer geschikt voor vochtige ruimtes. Deze shutters worden gemaakt van volledig ABS, een kwalitatief hoogwaardig kunststof. 

Aqualine shutters zijn leverbaar in 6 populaire wit- en crèmekleur en zijn óók in speciale raamvormen leverbaar.

Kortom, de ideale raamdecoratie voor in de badkamer!

De shutters van JASNO zijn behandeld met een speciale lak. Dit maakt de shutters vochtbestendig en prima geschikt voor een raam in een keuken. Condens en een incidenteel spatje water kunnen de shutters prima hebben. Echter mogen de houten shutters niet in direct contact staan met water. De Aqualine shutters, gemaakt van ABS, kunnen wel tegen spatwater.

Dit is zeker mogelijk. Erkers en serres zijn de licht plekken in je huis en dat wil je graag zo houden. Toch is privacy op z’n tijd wel fijn. Daarvoor zijn shutters ideaal. Bepaal gemakkelijk zelf de lichtinval. Shutters worden op maat gemaakt en passen daardoor op iedere erker of serre. 

Ook erkers met glas-in-lood zijn prima te bekleden met shutters. Waar bij gordijnen het glas-in-lood wegvalt kun je shutters onder het glas-in-lood plaatsen en alleen het doorzichtige raam met shutters afsluiten. Zo kan je van je glas-in-lood ramen blijven genieten!

Helaas is dit niet mogelijk. Onze producten zijn enkel ontwikkeld voor toepassingen binnenshuis.

Ja, shutters zijn mogelijk op allerlei verschillende raamsoorten, waaronder dakramen en draai-kiepramen.

Voor dakramen hebben we shutters in de standaardmaten voor de bekende merken Velux, Fakro en Rooflite. Ook zijn shutters mogelijk op draai-kiepramen, zowel óp het raam als vóór het raam. Ze sluiten daarmee veel beter aan op het raam dan bijvoorbeeld gordijnen.

Shutters draaikiepraam kantelkiep

Technisch gezien is het mogelijk de Primewood shutters over te laten spuiten. Neem hiervoor contact op met een spuiterij en laat je adviseren.

Ja dit is zeker mogelijk! Dankzij hun uitstekende ventilerende eigenschappen vormen shutters ideale kastdeuren bijvoorbeeld voor de inloopkast. Grote of kleine deuren, de kastdeuren van JASNO worden altijd op maat gemaakt. Ook is het mogelijk om de lamellen vast te laten zetten, of een deel van het paneel gesloten te houden zonder lamellen. Dit noemen we raised panel.

Een ruimte is eenvoudig in tweeën te delen met een roomdivider. Shutters (en onze verticale lamellen) zijn hier zeker geschikt voor. Met de verstelbare lamellen en verplaatsbare panelen kun je gemakkelijk ruimtes bij elkaar betrekken of juist scheiden.

Shutters als roomdivider wit

De panelen van shutters kun je altijd opzij schuiven of wegdraaien. Dit is afhankelijk van de manier waarop de shutters zijn gemonteerd. Bekijk in dit filmpje hoe makkelijk het is om de ramen achter shutters te wassen. 

De prijs verschilt per type shutter. Benieuwd naar wat shutters voor jouw ramen kosten? Maak dan zelf een prijsberekening via onze website!

Voor een nauwkeurige offerte, ben je bij onze vakkundige dealers aan het juiste adres.

De shutters van JASNO zijn leverbaar in vier lamelbreedtes. Namelijk 47 mm, 63 mm, 89 mm en XXL lamellen van 114 mm. Het meest wordt er gekozen voor de 63 mm en 89 mm lamellen.

Bij de montage van je shutters heeft de monteur enkele reserve lamelletjes achtergelaten. Mocht het nodig zijn om een lamel te vervangen, dan kun je via onderstaande links de betreffende handleiding bekijken. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de JASNO dealer waar je de shutters hebt gekocht.

Wij maken shutters tot een hoogte van 338 cm. Voor extra stevigheid krijgen de shutters eventueel afhankelijk van de hoogte één of twee tussenverbindingen.

Is je raam hoger dan 338 cm? Of wil je de panelen apart wegschuiven en bedienen? Kies dan voor dubbelhang: twee rijen shutterpanelen boven elkaar. Op die manier kunnen we ramen hoger dan 338 cm ook voorzien van shutters. Onze specialisten kunnen je adviseren wat de mogelijkheden zijn met shutters om je raam er zo perfect mogelijk uit te laten zien!

Shutters hoog raam wit

Eén shutterpaneel is maximaal 91 cm breed. Is je raam breder? Dan worden er verschillende panelen aan of naast elkaar geplaatst. Op die manier kun je het raam voorzien van shutters van één, twee, of meer panelen. De hoeveelheid panelen voor je shutters wordt aangepast aan de opgegeven breedte: je krijgt altijd twee gelijke delen. 

Is je raam breder dan 250 cm? Dan is een railsysteem noodzakelijk om de shutters te geleiden. JASNO biedt je verschillende subtiele railsystemen voor shutters. Een railsysteem is bovendien een praktische en mooie oplossing voor shutters bij een schuifpui!

Shutters breed raam

Op social media en op onze inspiratiepagina zijn vele voorbeelden te vinden van onze shutters. Misschien zit er wel dezelfde situatie tussen als bij jouw raam.

Wil je graag zien hoe shutters voor jouw raam staan? Download dan de gratis JASNO App voor iPhone, iPad2,  iPod Touch en Android. Deze app visualiseert hoe shutters en houten jaloezieën bij jou thuis voor de ramen staan. Na een paar stappen zie je hoe jouw raam voorzien is van shutters.

Bij JASNO willen we dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van onze producten. We geven daarom graag een uitgebreide garantie op onze producten. Je dient hiervoor je aankoopbon goed te bewaren. 

Op shutters geven we 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen, bij registratie op de garantiewebsite wordt dit verlengd naar levenslange garantie! 

Benieuwd naar de voorwaarden? Kijk dan snel verder op onze garantiepagina

Vanaf het moment dat jouw bestelling bij JASNO binnen is, bedraagt de levertijd van shutters circa 12 weken.

JASNO heeft oog voor duurzaamheid. Zeevracht belast ons milieu minder en daarom is deze manier van vervoer bij ons standaard. Eventueel kunnen shutters voor een meerprijs geleverd worden via luchtvracht. De levertijd wordt dan verkort naar circa 6 weken.

Shutters bevatten geen koordjes of andere onderdelen die kindveiligheid in de weg staan.

Shutters vormen een van de weinige oplossingen voor speciale raamvormen. Omdat JASNO alle shutters op maat produceert, kunnen we iedere vorm maken die je wilt. Juist bij speciale raamvormen komen shutters schitterend tot hun recht.

De shutters kunnen zeker onder glas-in-lood ramen worden geplaatst. Waar bij gordijnen het glas-in-lood wegvalt, kun je shutters onder het glas-in-lood plaatsen en alleen het doorzichtige raam met shutters afsluiten. Zo kan je ook van binnen van je glas-in-lood ramen blijven genieten! 

Onze shutters zijn in dezelfde kleuren leverbaar als onze jaloezieën. Door daarnaast ook te kiezen voor houten shutters worden de verschillen tussen beide producten nog kleiner. Shutters zijn dus prima te combineren met blinds, zelfs in dezelfde ruimte.

We kunnen geen elektrische shutters leveren, daardoor is het niet mogelijk om shutters met afstandbediening of voor domotica te bestellen.

Staat je vraag er niet bij? Stel je vraag aan JASNO en vul het formulier in.

Veelgestelde vragen over jaloezieën ofwel JASNO blinds

JASNO blinds zijn jaloezieën waarmee je een unieke sfeer creëert in iedere ruimte van je huis. De jaloezieën zijn naar je eigen wensen samen te stellen. Bepaal onder andere zelf de kleur, de lamelbreedte, de koordknopjes en maak een keuze uit de ladderbanden en koordencollectie.

Let bij de aanschaf van jaloezieën in ieder geval op:

Lakafwerking. De houten blinds van JASNO zijn afgewerkt met een speciale lak. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor een ruimte als de badkamer (damp en incidenteel spatwater) of keuken. Lang niet overal standaard, maar bij JASNO wel: de zijkanten van de lamellen zijn ook meegelakt.
Vochtbestendigheid. Onze houten blinds zijn geschikt voor badkamer of wellnessruimte als je kiest voor een aluminium bovenbak.
Koordknopjes. JASNO levert de koordknopjes in dezelfde kleur als de lamellen.
Onderlat. De onderlat heeft bij JASNO een trapeziumvorm die beschadigingen aan de vensterbank voorkomt.
Kromtrekken. JASNO levert de houten blinds met kwartiersgezaagde lamellen. Hierdoor is de werking of de kans op kromtrekken van de lamel gering. Bovendien kunnen we op deze manier probleemloos zeer brede houten jaloezieën maken.
Breedte en hoogte. JASNO kan houten jaloezieën maken tot een hoogte en breedte van 304 cm. De kunststof jaloezieën maken we tot een breedte van 243 cm en een hoogte van 299 cm.
Garantie. JASNO biedt 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuring, bij registratie op de garantiewebsite wordt dit verlengd naar 4 jaar.

Uniek bij onze jaloezieën is dat de koordjes aan de voor- en achterzijde van elke lamel lopen in plaats van door gaatjes midden op de lamellen. Dit in tegenstelling tot andere merken, waar de koorden door ellipsvormige gaatjes in het midden van de lamellen lopen. De jaloezieën zijn hierdoor extra verduisterend, hebben een strakke uitstraling en bieden nog meer privacy. Deze zogenoemde privacy-uitvoering is de standaard bij jaloezieën zonder decoratief ladderband.

Onze houten jaloezieën zijn geschikt voor in de badkamer, waar ze damp en een incidenteel spatje water prima kunnen hebben. Let er wel op dat ze niet direct in contact staan met water. Hier kunnen ze namelijk niet tegen.

Wel dien je voor de badkamer blinds te bestellen met een aluminium bovenbak in plaats van staal, aluminium is namelijk bestand tegen vocht.

Luxaflex is een merk dat jaloezieën verkoopt. Door de jaren heen is de merknaam Luxaflex in de volksmond een soortnaam geworden voor het product horizontale jaloezieën. JASNO verkoopt jaloezieën, ook wel blinds genoemd, net als dat Luxaflex dat doet.

Jaloezieën zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Stof en klein vuil veeg je er eenvoudig af met een plumeau of Swiffer. Hardnekkig vuil kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

De houten jaloezieën van JASNO zijn behandeld met een speciale lak. Dit maakt ze prima geschikt voor een raam in een keuken. Condens en een incidenteel spatje water kunnen de houten jaloezieën prima hebben. Echter mogen de jaloezieën niet in direct contact staan met water. 

Doordat JASNO blinds op maat worden gemaakt, zijn ze ook zeker geschikt voor erkers. Onze houten jaloezieën hebben van nature bovendien een licht isolerende werking. Door deze eigenschap zijn houten jaloezieën van JASNO perfect voor erkers. Ze maken je erker in de zomer koeler en in de winter zet je de blinds lekker open om veel warmte van de zon binnen te krijgen.

Jaloezieën bedien je door middel van koorden. Met het kantelkoord kun je de lamellen in de gewenste stand kantelen en zo de hoeveelheid lichtinval bepalen. Met het optrekkoord trek je de lamellen omhoog of omlaag.

Het is mogelijk om de houten jaloezieën op afstand te bedienen met Somfy bediening. Ideaal voor lastig bereikbare ramen of voor het gelijktijdig bedienen van meerdere jaloezieën!

De houten jaloezieën van JASNO zijn leverbaar in twee lamelbreedtes. Namelijk 50 mm en 63 mm. 

De lamellen van een blind worden aan elkaar verbonden met een koord. Dit koord zorgt ervoor dat je de lamellen kunt bedienen. Bij blinds met ladderkoord loopt dit koord aan de voor- en achterkant van de lamellen. De jaloezieën zijn hierdoor extra verduisterend, hebben een strakke uitstraling en bieden nog meer privacy.

Bij blinds met ladderband loopt het koord door gaatjes in het midden van de lamel en worden de voor- en achterzijde voorzien van een sierlijke band. Bekijk hier onze collectie ladderbanden.

Als je blinds wilt plaatsen voor een deur of raam dat naar binnen opent is het belangrijk om de dikte van het lamellen pakket te weten. Dit is afhankelijk van de hoogte van de houten jaloezie. 

Ga langs bij een van onze dealers of bezoek de JASNO showroom en laat je hierover informeren.

Het is lang niet overal standaard, maar bij JASNO wel: de zijkanten van de houten lamellen zijn ook meegelakt in de kleur van de blinds.

Gelakte houten jaloezieën maken we voor ramen met een breedte van maximaal 304 cm, gebeitste houten jaloezieën en jaloezieën met een matte olielaag voor ramen van maximaal 243 cm breed.

Heb je een raam dat breder is, dan kunnen we twee (of meer) jaloezieën naast elkaar plaatsen.

Houten jaloezieën maken we voor ramen tot een hoogte van 304 cm.

Nee, onze blinds kunnen enkel op “normale” rechte ramen worden toegepast. Voor schuine ramen of ramen met een speciale vorm hebben we wel een alternatief. Shutters vormen een prachtige oplossing om deze ramen te bekleden.

Bepaal zelf de kleur van jouw blinds. Kies bij iedere collectie uit een uniek kleurenpalet.

Ook kun je de blinds afwerken met decoratief ladderband. Maak hiervoor een keuze uit de collectie.

JASNO blinds worden helemaal op maat gemaakt. De prijs van de jaloezieën is dan ook afhankelijk van de afmetingen van het raam en de collectie die je kiest.

Benieuwd wat de blinds kosten voor jouw ramen? Meet je ramen op en maak zelf een prijsindicatie via de berekeningstool op onze website!

Standaard wordt de bovenbak van JASNO blinds gemaakt van staal. Bij onze houten jaloezieën heb je ook nog de keuze uit een aluminium bovenbak. Hang je de houten jaloezieën in een vochtige ruimte zoals de badkamer, dan raden wij aan om voor deze bovenbak te kiezen. De aluminium bovenbak kan het vocht in deze ruimte namelijk prima verdragen.

Op social media en op onze inspiratiepagina zijn vele voorbeelden te vinden van jaloezieën. Misschien zit er wel dezelfde situatie tussen als bij jou thuis.

Wil je graag zien hoe onze jaloezieën écht voor jouw raam staan? Download dan de gratis JASNO App voor iPhone, iPad2, iPod Touch en Android. Deze app visualiseert hoe shutters en blinds bij jou thuis voor de ramen staan. Na een paar simpele stappen zie je bijvoorbeeld hoe het keukenraam voorzien is van jaloezieën.

Bij JASNO willen we dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van onze producten. We geven daarom graag een uitgebreide garantie op onze producten. Je dient hiervoor je aankoopbon goed te bewaren.

Op onze blinds geven we 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen, bij registratie op de garantiewebsite wordt dit verlengd naar 4 jaar.

Vanaf het moment dat de bestelling bij JASNO binnen is, bedraagt de levertijd van houten jaloezieën circa 8 weken.

JASNO heeft oog voor duurzaamheid. Zeevracht belast ons milieu minder en daarom is deze manier van vervoer bij ons standaard. Eventueel kunnen houten jaloezieën voor een meerprijs geleverd worden via luchtvracht. De levertijd wordt dan verkort naar circa 5 weken.

De kettingen en koorden van onze raambekleding zijn op verschillende manieren beveiligd om verstrikking te voorkomen. 

Blinds bedien je met een bedieningskoord. Hang deze om de koordkikker, buiten het bereik van kinderen. Let er wel op dat je de veiligheid-koordspreider nergens mee verbindt. Dit kan namelijk het openbreken verhinderen.

Jazeker, je kunt je jaloezieën bestellen met Somfy bediening. Ideaal voor lastig bereikbare ramen of voor het gelijktijdig bedienen van meerdere jaloezieën!

Onze shutters zijn in dezelfde kleuren leverbaar als onze houten jaloezieën. Door daarnaast ook te kiezen voor houten shutters worden de verschillen tussen beide producten nog kleiner. Shutters zijn dus prima te combineren met blinds, zelfs in dezelfde ruimte.

Staat je vraag er niet bij? Stel je vraag aan JASNO en vul het formulier in.

Veelgestelde vragen over vouwgordijnen ofwel JASNO folds

JASNO folds zijn anders dan dat je van een vouwgordijn gewend bent. Het textiel is gemaakt van geweven papier. Dit geeft de folds een stoere, duurzame uitstraling. Wellicht het opvallendste aan de folds zijn de houten latten. Match de kleur van het textiel met de houten latten voor een rustige uitstraling. Of ga juist voor een contrasterende kleurencombinatie en maak van je raam een echte blikvanger. Let ook op de details van de folds, zoals de kleine knopjes op de latten of het papier dat mooi weggewerkt is in de bovenbak. 

Let bij de aanschaf van vouwgordijnen in ieder geval op:

Materiaal. JASNO maakt haar vouwgordijnen van geweven papier en de houten latten zijn gemaakt van Abachi hout. 
Afwerking. JASNO werkt haar vouwgordijnen o.a. af met knopjes op de houten latten. 
Breedte en hoogte. JASNO kan vouwgordijnen maken tot een hoogte van 320 cm en een breedte van 240 cm.
Garantie. JASNO biedt 2 jaar garantie op het textiel, 3 jaar op de bovenbak, houten latten en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

De stof van JASNO folds is gemaakt van geweven papier. De houten latten worden gemaakt van Abachi hout.

Kies je voor de black-out versie, dan wordt aan bovenstaande nog een extra polyester stof toegevoegd.

Folds worden standaard geleverd met bedieningsketting. Gebruik altijd de bedieningsketting om de fold omhoog of omlaag te bewegen. Let er op dat je de ketting met het bedienen niet langs het geweven papier laat gaan. Het geweven papier is namelijk erg kwetsbaar.

Ook is het mogelijk om te kiezen voor elektrisch bedienbare folds. Deze zijn met een Somfy afstandsbediening te bedienen of aan te sluiten op een domotica systeem. 

Dit is zeker mogelijk. De bediening van folds is leverbaar in twee varianten. Met bedieningsketting of met Somfy bediening. 

Bij de Somy bediening, kan je de fold bedienen met een Somfy afstandsbediening, of sluit de fold aan op een domotica systeem.

Folds kunnen maximaal 240 cm breed worden gemaakt, uit één stuk. Is je raam breder? Dan plaatsen we twee of meerdere folds voor het raam.

Folds zijn maximaal 240 cm breed

De folds kunnen maximaal 320 cm hoog worden gemaakt. 

Folds zijn maximaal 320 cm hoog

Vouwgordijnen zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Het geweven papier is met een borstel of stofzuiger op lage stand eenvoudig schoon te houden. De houten latten kun je, net als onze shutters en jaloezieën, met een stofdoek of licht vochtige doek afnemen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, want die kunnen het papier en de lak van de houten latten aantasten. Het geweven papier is helaas niet met een vochtig doekje schoon te maken.

In de keuken bestaat er een kans dat er waterspetters of vette aanslag op de raambekleding terecht komt. Het geweven papier is helaas niet met een vochtig doekje schoon te maken, daarom raden wij aan om in de keuken te kiezen voor raambekleding die bestand is tegen vocht. Zoals bijvoorbeeld shutters of jaloezieën.

Nee, vanwege de vochtigheid en het materiaal (geweven papier) raden we dit af. Wel zijn onze shutters en blinds zeer geschikt voor badkamers, wellnessruimtes en keukens. 

Onze producten zijn zeer goed toe te passen in de erker en zo ook onze vouwgordijnen. Een erker is juist een hele prachtige plek voor JASNO vouwgordijnen. Hang ze over de volledige hoogte of laat de vouwgordijnen later beginnen. Dit is bijvoorbeeld erg mooi wanneer je glas-in-lood ramen hebt. Zo kan je toch van deze karakteristieke ramen blijven genieten. 

Een erker met JASNO folds ofwel vouwgordijnen

De vouwgordijnen zijn leverbaar in 3 transparanties. Dit bepaalt dus ook hoe verduisterend jouw vouwgordijnen zijn. Je kunt kiezen uit de semi-transparante, licht doorlatende versie. De light filtering variant met haar subtiele lichtinval. Of de geheel verduisterende black-out versie. Wil je de folds plaatsen in een slaapkamer? Dan raden wij aan om te kiezen voor de black-out versie, deze versie verduistert je slaapkamer optimaal.  

Folds zijn prima geschikt voor slaapkamers

JASNO folds kunnen geleverd worden in drie varianten. Je kunt kiezen voor de semi-transparante, lichtdoorlatende versie. De light filtering variant, met haar subtiele lichtinval. Of ga voor de geheel verduisterende black-out versie, ideaal voor in de slaapkamer!

Benieuwd naar wat vouwgordijnen kosten voor jouw ramen? Maak dan zelf een prijsindicatie via de berekeningstool op onze website!

Bij JASNO willen we dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van onze producten. We geven daarom graag een uitgebreide garantie op onze producten. Je dient hiervoor je aankoopbon goed te bewaren. 

Op folds bieden wij 2 jaar garantie op het textiel en 3 jaar op de bovenbak, houten latten en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

Vanaf het moment dat de bestelling bij JASNO binnen is, bedraagt de levertijd voor folds circa 5 weken. 

In Nederland vervaardigen we de folds. Wat we dichtbij goed kúnnen laten doen, doen we. Altijd met oog voor duurzaamheid en kwaliteit.

De kettingen en koorden van onze raambekleding zijn op verschillende manieren beveiligd om verstrikking te voorkomen. 

Folds zijn voorzien van een kindveilige hanger die het bedieningskoord doorsnijdt als er gewicht in de lus hangt. Trek je per ongeluk aan de hanger? Dan schuift de aluminium huls van de hanger af, dit zorgt ervoor dat de hanger niet wordt geactiveerd. Plaats de huls wel terug. 

Daarnaast zijn aan de achterkant van de fold een kindveilige clip en ring bevestigd. Trek je het vouwgordijn aan de onderkant naar beneden of blijf je aan de koorden hangen, dan zorgen deze clip en ring ervoor dat het koord aan de achterzijde los schiet. 

JASNO folds zijn voorzien van een kindveilige hanger

Staat je vraag er niet bij? Stel je vraag aan JASNO en vul het formulier in.

Veelgestelde vragen over verticale lamellen ofwel JASNO swings

Verticale lamellen met een verrassend 3D effect, dat zijn de JASNO swings!

Uniek aan deze zogeheten ‘JASNO swings’ is dat je de lamellen gemakkelijk in verrassende standen zet. Swings zijn sfeervol en praktisch. Met een bedieningsketting worden de lamellen om en om in beweging gebracht. Dit geeft een mooi 3D effect. Geopend, (bijna) dicht en allerlei variaties daartussen zijn mogelijk. Regel zonlicht, privacy of een unieke uitstraling in een handomdraai!

Let bij de aanschaf van verticale lamellen in ieder geval op het volgende:

Materiaal. JASNO swings zijn leverbaar in drie transparanties. Je kunt kiezen uit verticale lamellen van kunststof of trevira cs. 
Afwerking. Bij stoffen lamellen zorgt een lamelgewicht, omhuld door textiel, ervoor dat de swings zo min mogelijk wapperen.
Breedte en hoogte. JASNO kan verticale lamellen maken tot een hoogte van 400 cm en een breedte van 575 cm.
Garantie. JASNO biedt 2 jaar garantie op het textiel, 3 jaar op de bovenbak, kunststof componenten en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

Swings zijn leverbaar in drie transparanties. Van weinig inkijk tot veel lichtinval. De Petrol lamellen (kunststof) laten het minste licht door, lamellen uit de Sahara collectie (trevira cs) laten net wat meer licht door en lamellen van de Urban collectie (trevira cs stof) zijn het meest licht doorlatend. Geheel verduisterend zijn de verticale lamellen niet.

Wil je de stoffen van dichtbij bekijken? Neem dan een kijkje in de JASNO showroom, of bezoek een dealer bij jou in de buurt.

Stof verwijderen van JASNO swings kan gemakkelijk en snel. Reinig de verticale lamellen met een stofzuiger op een lage stand - met borstelkop - of gebruik een zachte borstel of duster. Ook is het mogelijk de trevira cs lamellen met een licht vochtige doek af te nemen.

Kunststoflamellen hoeven niet dikwijls gereinigd te worden. Als het dan nodig is kan dat op een zeer eenvoudige manier, namelijk: wassen met een milde detergent en water, ook afspoelen met die detergent en water en zo laten drogen. Je hebt het beste resultaat door de lamellen niet met zuiver water af te spoelen en ze niet droog te wrijven.

Met JASNO swings is het zeker mogelijk een mooie roomdivider te creëren. Schuif de lamellen uit het zicht wanneer je ze niet gebruikt, bepaal zelf de licht inval én geniet van het mooie 3D effect. Door de keuze uit verschillende stoffen en de mogelijkheid twee stoffen te combineren is er altijd een roomdivider van verticale lamellen die past bij jouw interieur.

Swings als roomdivider

In de keuken liggen een incidenteel spatje water en vette aanslag op de loer. Wij adviseren daarom om voor raambekleding te kiezen die hier tegen kan. Swings zijn leverbaar in 3 verschillende materialen. Kunststof swings zijn het meest “keuken proof”, maar ook swings gemaakt van de stof trevira kunnen prima in een keuken worden toegepast.

JASNO swings worden altijd op maat gemaakt, daarom passen ze ook prima in een erker. Per raam wordt er een rails geplaatst, houd er dus rekening mee dat wij onze rails niet gebogen leveren.

De JASNO swings zijn er in diverse transparanties en materialen. In iedere ruimte kun je zo het gewenste lichteffect creëren en privacy bereiken met verticale lamellen. Bovendien zijn de lamellen allemaal brandvertragend.

 • Petrol: deze kunststof lamellen zijn geheel verduisterend.
 • Sahara: met deze stoffen lamellen, gemaakt van 100% trevira cs, creëer je een subtiele lichtinval door de lamellen heen. 
 • Urban: deze stoffen lamellen, gemaakt van 100% trevira cs, zijn het meest transparant door de fijne structuur van deze hoogwaardige stof.

Ja, dat kan zeker! Bezoek een dealer bij jou in de buurt, of onze showroom in Eersel en bekijk de mogelijkheden van de swings!

Verticale lamellen kunnen maximaal 400 cm hoog worden gemaakt.

Swings komen erg goed tot hun recht op een brede raampartij. Een swing kan maximaal 575 cm breed worden gemaakt. Zijn je ramen breder? Dan hangen we meerdere swings naast elkaar.

Bij ramen breder van 575 cm worden meerdere swings langs elkaar gehangen

De kleurencollectie van de verticale lamellen bestaat uit 47 kleuren en drie transparanties. Ook is het mogelijk om twee kleuren in één swing te combineren. Hierdoor leg je nog meer nadruk op het unieke 3D effect van de swings. Wij adviseren hierbij wel om te kiezen voor twee kleuren van hetzelfde materiaal.

Alle drie de materialen kunnen in twee verschillende lamelmaten worden geleverd. Namelijk 89 mm en 127 mm.

De prijs verschilt per type swings. Neem voor een offerte op maat contact op met een van onze vakkundige dealers. Je kunt ook zelf een prijsindicatie berekenen. De dealer komt altijd bij je thuis inmeten, zodat je verzekerd bent van goed advies én perfect gemonteerde raambekleding. 

De bovenrail is leverbaar in twee varianten. Je kunt kiezen uit mat wit of mat aluminium.

Bij JASNO willen we dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van onze producten. We geven daarom graag een uitgebreide garantie op onze producten. Je dient hiervoor je aankoopbon goed te bewaren. 

Op swings bieden wij 2 jaar garantie op het textiel en 3 jaar op de bovenbak, kunststof componenten en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

Vanaf het moment dat de bestelling bij JASNO binnen is, bedraagt de levertijd voor verticale lamellen circa 4 weken. 

De kettingen en koorden van onze raambekleding zijn op verschillende manieren beveiligd om verstrikking te voorkomen. 

Swings zijn voorzien van een kindveilige hanger die het bedieningskoord doorsnijdt als er gewicht in de lus hangt. Trek je per ongeluk aan de hanger? Dan schuift de aluminium huls van de hanger af, dit zorgt ervoor dat de hanger niet wordt geactiveerd. Plaats de huls wel terug. Daarnaast is de bedieningsketting beveiligd met een breek-clip die ervoor zorgt dat de ketting breekt als je er in blijft hangen.

Deze kindveilige hanger hangt aan de verticale lamellen en vouwgordijnen van JASNO

Staat je vraag er niet bij? Stel je vraag aan JASNO en vul het formulier in.

Webdevelopment & design by Fruitcake