Blog

Back to blog

Vtwonen weer verliefd op je huis, vouwgordijnen in Pure Linen

In het tv programma 'Weer verliefd op je huis' gaan de vtwonen stylisten de uitdaging aan om bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis. De woonsmaken van het stel liggen behoorlijk uit elkaar en samen komen ze er niet uit. Het vtwonen weer verliefd op je huis team brengt daar verandering in. 

Regelmatig gebruiken de stylisten raambekleding van JASNO in het nieuwe interieur. De juiste kleurcombinaties maken een inrichting helemaal compleet. Ook de kleur van raambekleding speelt hierbij een belangrijke rol.   

Vouwgordijnen Folds in Pure Linen bij vtwonen
JASNO folds in een woonkamer vtwonen weer verliefd op je huis

Kleuren kiezen

Het kiezen van een kleur is niet altijd eenvoudig. Vtwonen stylist Marianne plaatste in aflevering 3 van seizoen 5 onze vouwgordijnen (folds) voor een prachtige grote raampartij. Hierbij koos ze in eerste instantie voor een grijstint. Toen het hele interieurplan rond was besloot ze op het laatste moment, 5 weken voor de opnames, toch de kleur aan te passen en te kiezen voor folds van geweven papier in de kleur Pure Linen met houten latten in Dark Teak. Het was nog even spannend of de folds op tijd binnen zouden zijn, aangezien de levertijd 5 weken bedraagt, maar het is allemaal goed gekomen.

Ook het aanpassen van de kleur bleek een goede beslissing. De folds brachten een zeer warm effect in het met oud roze en groen geaccentueerde interieur.


Bekijk hier alle folds kleuren of vraag een kleurstaal aan.

JASNO Folds in Pure Linen vtwonen
JASNO folds vouwgordijnen in een eetkamer vtwonen

Folds voor openslaande deuren

In deze prachtige raampartij zitten openslaande deuren verscholen die leiden naar de tuin. Bij openslaande deuren is het belangrijk dat de raambekleding gemakkelijk uit het looppad te verplaatsen is, oftewel de vouwgordijnen moeten makkelijk op te trekken zijn.


Hoe zijn de vouwgordijnen van JASNO op te trekken?
De meest gekozen manier om folds te bedienen, die ook bij deze folds is toegepast, is bediening met een ketting. 
Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor elektrisch bedienbare folds die op een domotica systeem zijn aan te sluiten. Daarmee kun je zelfs vanaf de bank met een afstandsbediening de vouwgordijnen omhoog of omlaag bedienen.


Tip
: Let er bij het aanschaffen van folds voor openslaande deuren wel op dat de folds in opgetrokken stand hoog genoeg hangen om er onderdoor te kunnen lopen.Hoe maak je folds schoon?
Via openslaande deuren komt veel stof en viezigheid vanuit de tuin naar binnen. Het voordeel van folds is dat ze makkelijk schoon te houden zijn. 
Het geweven papier doe je af met een borstel of stofzuiger op lage stand en met een stofdoek of licht vochtige doek verwijder je vuil van de houten latten. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak van de houten latten en het papier aantasten.

 

Bekijk hier heel aflevering 3 van vtwonen weer verliefd op je huis terug en geniet van dit prachtige resultaat. 


Deze vouwgordijnen in het echt zien? In onze showroom hangen ook folds, toevallig in dezelfde kleur als die Marianne koos.

 

JASNO vouwgordijnen ofwel Folds in vtwonen