Blog

Back to blog

Wat is het verschil tussen clear view en silent view bediening?

Bij zowel de clear view als de silent view bediening bij shutters kun je de lamellen met de hand bedienen. Het grote verschil zit ‘m in de montage van het bedieningsmechanisme. 

Bij clear view zijn de lamellen met elkaar verbonden door middel van een ijzeren geleider aan de achterzijde van de shutter. Deze geleider zorgt er voor dat er een gehele groep lamellen meebeweegt op het moment dat je één lamel kantelt die aan deze groep vastzit. De geleider is vanaf de binnenkant van de woning niet zichtbaar, maar van buitenaf is deze wel duidelijk te zien. 

Bij de silent view optie zit het mechanisme om de lamellen gelijktijdig te bewegen niet aan de achterzijde van de shutter, maar is deze weggewerkt in de zijstijl van het frame. Op deze manier is er van zowel de binnen- als buitenkant geen enkele geleider zichtbaar, waardoor het aanzicht van de mooie shutter vanaf beide kanten niet verstoord wordt. 

Bij JASNO hebben we tot een aantal jaren geleden de clear view optie aangeboden, echter zijn we daarna overgegaan op de silent view bediening. De silent view zorgt namelijk voor een nóg mooiere afwerking van de shutter!

 

Clear view & SilentView shutters van JASNO
silent view shutters wit