Blog

Back to blog

Voorjaarsplanten in huis

Bij de lente horen frisse kleuren, zonnestralen en natuurlijk een heleboel groen! Door extra bloemen en planten aan je interieur toe te voegen, geniet je ook binnenshuis optimaal van de lente. In dit blog geven we je 5 fleurige tips voor in huis!

Top 5

 

1. Bloembollen

Denk je aan de lente, dan denk je aan bollen: narcissen, heerlijk geurende hyacinten, tulpen en krokussen. Het voordeel van bollen is dat ze wat langer staan dan een boeket. Gooi de bloembol zeker niet weg nadat ‘ie is uitgebloeid. Deze kun je namelijk in de tuin planten. Met een beetje zorg heb je op deze manier nog jarenlang plezier van dezelfde bol. 

2. Voorjaarstak

Ook erg sfeervol voor in huis zijn voorjaarstakken, zoals bijvoorbeeld de magnolia of de wilgentak met katjes. Zet de takken in een gekleurde, grote vaas en je hebt er direct een pronkstuk bij in huis.

planten in huis lente
voorjaarstak


3. Cactus

Een andere kamerplant die het altijd goed doet is de cactus. Deze is in veel varianten verkrijgbaar. Een voordeel is dat de cactus erg onderhoudsvriendelijk is en je hier dus geen groene vingers voor nodig hebt.

4. Kruiden

Wat dacht je van een eigen kruidentuin in huis? Niks leuker dan het kweken van je eigen munt of basilicum en deze te gebruiken in je favoriete gerechten. Bovendien zorgen kruidenplanten voor een heerlijke geur in huis.

5. Boeket

Een bosje bloemen in huis staat niet alleen vrolijk, maar ruikt ook nog eens naar voorjaar. Je kunt je eigen boeket tegenwoordig helemaal naar eigen wens vers plukken in een bloemenpluktuin. Leuk voor jong en oud!

cactus plant lente
kruidentuin huis lente
bloemen lente
bloemen voorjaar lente