Blog

Back to blog

Voeg kleur toe aan je badkamer

Planten: waarschijnlijk niet het eerste wat in je opkomt wanneer je kleur wilt toevoegen aan je badkamer. Toch zijn er een hoop planten die prima geschikt zijn voor deze vochtige ruimte. Bovendien zijn ze goed voor je gezondheid, aangezien ze de vochtige lucht zuiveren. Benieuwd met welke planten jij een vochtige, donkere ruimte als de badkamer kunt opfleuren? Lees dan snel verder!

Tropische planten

Gelukkig bederven niet alle planten in een vochtige, donkere ruimte. Er zijn planten die juist het beste presteren in een dergelijke omgeving. Dit zijn voornamelijk tropische planten, zoals varens. Dit maakt dat een varen de ideale plant is voor een plek als de badkamer. Hang ze bijvoorbeeld aan het plafond of plaats ze op een badkamermeubel. Je badkamer leeft direct op!

Een andere tropische plant die geschikt is voor de badkamer is de Sanseveria, ook wel bekend als vrouwentongen. Deze plant is makkelijk in onderhoud, heeft ook weinig licht nodig en zuivert de lucht van schadelijke stoffen. Hoe leuk zou deze staan in jouw badkamer?

Een vetplant als de Aloë Vera is ook prima geschikt voor een ruimte als de badkamer. Deze plant kun je zowel in direct zonlicht, als in de schaduw plaatsen. Plaats bijvoorbeeld meerdere Aloë Vera plantjes op de vensterbank bij het raam, of op de wasbak. Je badkamer ziet er al direct een stuk sfeervoller uit! Let er wel op dat je de Aloë Vera plant niet te veel water geeft.

Varens badkamer
vrouwentongen badkamer
badkamer planten

Een plant die normaal gesproken wat lastiger te onderhouden is, komt in de badkamer juist volledig tot zijn recht: de orchidee. Plaats deze plant in een ruimte met een hoge luchtvochtigheid en indirecht zonlicht en de orchidee zal vanzelf gaan bloeien. Orchideeën zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende, frisse kleuren. Voor welk kleurtje ga jij?

Ook de Dracaena, beter bekend als de drakenplant, zit het liefst in een vochtige ruimte. De bladeren van de plant worden zo niet bruin. De Dracaena geeft je badkamer een stoere, robuuste look. Wat dacht je van twee drakenplanten naast elkaar?

Kortom, er zijn genoeg geschikte planten om je badkamer mee op te fleuren! Voor welke ga jij? Je kunt uiteraard ook meerdere planten combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een aantal kleine vetplantjes zoals de Aloë Vera samen op de rand van de wasbak in combinatie met een hangende varen? Er is keuze genoeg. Leef je uit en tover je badkamer om tot een tropische paradijs.

Groen badkamer blinds