Blog

Back to blog

Van badkamer tot mini-spa

In een spa kom je volledig tot rust en laad je je batterij weer even helemaal op. Het is alleen jammer dat het veel tijd (en geld) kost om hier dagelijks naartoe te gaan. Hoe heerlijk zou het zijn om het spa-gevoel in je eigen badkamer te creëren? In dit blog geven we je een aantal tips om je eigen badkamer om te toveren tot een mini-spa. 

Rust en geur

Het eerste wat opvalt wanneer we een spa binnenwandelen is de rust die er heerst. De basis voor een leeg en opgeruimd hoofd is nou eenmaal een lege en opgeruimde omgeving. Ga dus aan de slag in je badkamer. We weten dat dit niet het leukste klusje is om mee te beginnen, maar we beloven je: het is het uiteindelijk allemaal waard! Dus berg die flesjes shampoo, parfum, borstels, haarproducten etc. op in een kastje of stop ze in leuke houten of rieten manden. Rol je handdoeken eens op in plaats van ze te vouwen en berg ze op in een leuke mand. Opgeruimd staat netjes!

Een lekkere geur maakt de spa beleving compleet. Plaats daarom heerlijke geurstokjes of geurkaarsen in je badkamer om datzelfde gevoel te evenaren. En wat dacht je van een heerlijke eucalyptus- of lavendelolie voor in bad of onder de douche?

Kleur

Haal de natuur naar binnen! Planten geven je dat ultieme tropische wellness gevoel. In ons vorige blog lees je welke planten geschikt zijn voor in de badkamer.

Natuurlijke kleuren zorgen voor een rustige uitstraling. Probeer dus niet voor felle kleuren te kiezen wanneer het op accessoires aankomt. Kies je tandenborstelhouder, zeeppomp en vloerkleed bijvoorbeeld in rustige pasteltinten.

Zorg er als laatste voor dat je badjas en sloffen klaarliggen en download een zen-playlist. Je ontspanningsmoment in je eigen gepersonaliseerde mini-spa kan beginnen!

badkamer shutters