Blog

Back to blog

Stay or go?

Je huis verkopen of verbouwen? Een vaak besproken thema aan de keukentafel. Geen makkelijke beslissing. Er komt veel bij kijken, los van het financiële deel, ook de tijd die het in beslag neemt en de gevolgen ervan voor bijvoorbeeld schoolgaande kinderen. 

 

Bezoek Batibouw, dé grootste beurs op gebied van (ver)bouwen en inrichten

De grote Batibouw beurs in Brussel start 16 februari a.s.. JASNO vind je in hal 3, ofwel paleis 3. Want zo noemen onze zuiderburen het. Paleis. En i.t.t. wij Nederlanders, bouwen zij veel vaker een huis. Dé grote meerwaarde van Batibouw is dat alle specialisten van alle sectoren aanwezig zijn onder één dak en dat je als bezoeker de nieuwste producten en diensten niet alleen kunt ontdekken maar ook zien, voelen, ruiken, horen en proeven! Wat kan je op Batibouw zoal beleven? De resonantie en stevigheid van een gipsmuur testen, de kracht van een douchestraal voelen, gevelstenen aanraken en vergelijken met andere wandbekleding, op je blote voeten lopen en zelf het verschil ervaren tussen parket en laminaat, shutters, jaloezieën, folds en swings openen en sluiten… We voorzien je in onze stand graag van advies over onze raamdecoratie. Maar ook bij onze dealers of in de JASNO showroom kun je terecht voor vrijblijvend advies.

Wil je gratis toegangskaarten voor Batibouw ontvangen? Mail dan naar communicatie[at]jasno.com.

 

Verbouwen of verhuizen?

In het TV programma Verbouwen of Verhuizen helpt presentatrice Airen Mylene stellen waarvan het huis niet meer voldoet aan hun woonwensen. Hun smaak is door de jaren heen veranderd of er is sprake van gezinsuitbreiding en gebrek aan ruimte. Het koppel verkeert in tweestrijd: verbouwen of verhuizen. De één wil koste wat het kost weg en de ander wil nooit zijn of haar huis opgeven. Wat kiezen ze als ze van beide opties kunnen proeven? De deelnemers 'verhuizen' voor even naar een nieuw onderkomen, terwijl de vtwonen stylisten de huidige woning onder handen nemen. Blijven de bewoners of wordt het toch verhuizen? Heb je een uitzending gemist, kijk deze dan hier terug

 

Net écht: binnenlopen in de verbouwde vtwonen huizen

Heel leuk (en verslavend soms) om door de verbouwde huizen op 360.vtwonen.nl te ‘lopen’. 

 

Eerst shutters, dan een nieuwe keuken

Hij houdt van industrieel modern. Denk aan gietvloeren, stalen deuren en hoogglans. Zij houdt van kroonluchters en brocante markten in Frankrijk. Ze verbouwden hun huis en zijn nog steeds niet klaar. De bewoners hebben JASNO shutters ‘all over the place’. In de prachtige badkamer op het draaikiepraam zitten shutters mét verticale bedieningsstok. Dat geeft in deze eigentijdse badkamer iets van haar smaak mee. In de keuken kozen ze alvast voor shutters zónder dat stokje erop. Dus met ‘verborgen bediening’. De shutters open je dan gewoon met je hand. Zonder het bedieningsstokje ziet de shutter er strakker uit, passend bij zijn smaak. De keuken zelf? Die is nog ‘brocante klassiek’ nu maar de kogel is hier door de kerk: er komt een nieuwe keuken. Super strak, vandaar ook de shutters daar op zijn modernst uitgevoerd. 

 

Meer inspiratie over verbouwen?

Regelmatig vind je in de woonbladen een binnenkijkreportage met de voor- en na foto’s. In het Duitse magazine Stilvoll Wohnen het verhaal met foto’s van Mark en Chantal. Zij kozen voor zelf hun droomhuis realiseren. En wat voor een. Je hoeft geen Duits te kunnen lezen, alleen al de foto’s….

 

Geef je op voor Verbouwen of Verhuizen

Groeien jullie uit het huis vanwege gezinsuitbreiding? Of is de inrichting zo gedateerd dat verhuizen een beter idee lijkt dan verbouwen, maar zie je er tegenop om je vertrouwde buurt te verlaten? Kortom; twijfelen jullie tussen verhuizen of verbouwen? Geef je nu op voor het tweede seizoen van Verbouwen of Verhuizen!

 

Verbouwen of verhuizen?