Blog

Back to blog

Sssst...

Je hebt shutters en shutters. Bij JASNO betekent dit, met en zonder stokje (bedieningslat). Deze tweede variant heten Silent View shutters.  Maar er zijn meer verschillen.

Kiezen of delen

Wist je dat het mogelijk is om shutters in losse compartimenten (max. drie) op te delen, die je onafhankelijk van elkaar kan bedienen? Zo kun je ervoor kiezen om het onderste deel dicht te zetten en de twee bovenste delen open. Bijvoorbeeld wanneer je op de bank zit te lezen en niet door langslopend publiek op je vingers gekeken wilt worden. Of dat je zit te werken op je laptop maar last hebt van de zon. Ook dan kun je besluiten een bepaald deel van de shutter dicht te zetten. Het voordeel hiervan is dat je slechts een deel dimt of verduistert maar dat er nog steeds licht binnenvalt.

Ieder nadeel heb z’n voordeel

Het voordeel van Silent View shutters is dat je de verschillende compartimenten niet ziet, behalve dan wanneer je ze verschillend instelt. Bij de shutters met bedieningslat zie je dit wel omdat er bij deze shutters gewerkt wordt met een tussenbalk. Misschien is dit een nadeel, ik zie het als een voordeel, want die tussenbalken en de bedieningslatten maken de shutters wel heel authentiek. En dat heeft ook wel wat. De Silent View shutters daarentegen zijn gewoon strakker. Ook mooi. Hmmm….keuzes….

 

Groeten Cynthia

Freelance tekstschrijver en blogger voor o.a. JASNO

 

*Over Sssst… gesproken. Wat dacht je van een slaapkamer met een inloopkast met shutters?

JASNO shutters Silent View