Blog

Back to blog

Shutters of jaloezieën?

Raambekleding is er in vele soorten en maten. Duidelijk van elkaar te onderscheiden, zoals vouwgordijnen en verticale lamellen. Of met veel overeenkomsten, zoals jaloezieën (blinds) en shutters. Toch heeft ieder raambekledingsproduct zijn eigen voordelen, passend bij verschillende raamvormen en interieurstijlen. Aangezien shutters en blinds op het eerste gezicht erg op elkaar lijken zetten we de verschillen en overeenkomsten op een rij.

De overeenkomsten 

De shutters en blinds van JASNO zijn allebei leverbaar in hout. Hierdoor zijn deze raambekleding producten prachtig te combineren in een interieur met houten meubelen. Daarnaast zijn onze houten jaloezieën in dezelfde warme en modieuze kleuren leverbaar als de houten shutters. Een combinatie van shutters en blinds in één ruimte vormt bovendien een mooi geheel. Ook zijn de lamellen van beide producten gemakkelijk te bedienen. Je bepaalt zelf hoeveel licht er binnen schijnt.

De verschillen

Toch zijn er ook een aantal punten waarop shutters en jaloezieën van elkaar verschillen. Shutters zitten, in tegenstelling tot blinds, in een vast frame. Hierdoor kunnen shutters niet, zoals jaloezieën, met een touwtje omhoog worden getrokken en zo uit het zicht worden geplaatst. Daarentegen kun je bij shutters de panelen opzij klappen, waardoor je, bijvoorbeeld bij naar binnen openslaande deuren, meer mogelijkheden hebt. Ook de bediening van de lamellen is bij beide producten anders. Shutters bedien je door een van de lamellen of het bedieningsstokje te bewegen, terwijl lamellen van blinds te verstellen zijn met een koord. Verder zijn shutters, in tegenstelling tot blinds, op vrijwel alle raamsoorten toe te passen. Doordat shutters worden bevestigd in een frame, wat alle vormen kan aannemen, bekleden ze gemakkelijk dakramen, draaikiepramen en ramen in speciale vormen.

Heb je jaloezieën voor de ramen en wil je je interieur aanvullen met shutters? Je kunt prima shutters voor de ramen plaatsen. Denk ook eens aan shutters als roomdivider of kastdeur

 

Hulp nodig bij jouw keuze? Download de JASNO app, maak een foto van je raam, voeg shutters of blinds aan de foto toe en oordeel zelf. Of laat je adviseren door een van onze dealers.

 

Shutters en jaloezieën van JASNO