Blog

Back to blog

Laat je keuken stralen!

Urenlang borrelen, goede gesprekken, genieten van een heerlijk diner in goed gezelschap… De keuken is een van de belangrijkste plekken in huis voor jou en je gezin. Maar is deze nog wel helemaal naar wens, of ben je eigenlijk toe aan wat vernieuwing? Hieronder geven we je een aantal tips om je keuken een andere uitstraling te geven, zonder dat daar enig sloopwerk bij komt kijken!

Kleur

Bedenk allereerst welke sfeer je wilt creëren in je keuken. Bepaal aan de hand daarvan of de huidige kleuren op de muren, tegels en kastjes daar nog bij passen. Is dat niet het geval, dan kun je eenvoudig met een nieuw lakje verf over de tegels of keukenkastjes gaan. Dit zal je keuken direct een ander aanzicht geven. Probeer ook eens wat tegelstickers met een leuk design.

Licht

Vernieuw de verlichting in je keuken en ga bijvoorbeeld voor één grote hanglamp als blikvanger, of misschien toch juist voor meerdere spotjes? Denk ook eens aan dimmers: die creëren een rustige, gezellige sfeer tijdens het eten en bieden voldoende licht tijdens het koken. Vergeet vooral de raamdecoratie niet. Deze is namelijk ook bepalend voor de sfeer die je wilt neerzetten. Houd bij je keuze wel rekening met het feit dat er in de keuken voortdurend stof en vette aanslag op de loer liggen. Ga dus voor een product wat makkelijk schoon te houden is, zoals bijvoorbeeld onze blinds of shutters.

Details

Om de uitstraling van je keuken verder te veranderen, is het ook belangrijk om naar de details te kijken. Vervang bijvoorbeeld de handgrepen van de keukenkastjes. Zo creëer je heel eenvoudig de klassieke of juist moderne stijl die je wil, zonder dat je de kastjes hoeft te vervangen. Overweeg ook eens de aanschaf van een (design) afzuigkap, een nieuwe kraan, of prullenbak. Dit zijn namelijk grote blikvangers in de keuken. 

Speel met de accessoires in je keuken. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw schilderij, je favoriete receptenboek op een kookboekstandaard, nieuwe (kruiden)planten of een bordenrek waarop je je mooiste borden kunt tentoonstellen. 

Heb je al zin gekregen om aan de slag te gaan? Wij in ieder geval wel!

keuken vtwonen blinds