Blog

Back to blog

Jingle all the way – je huis in kerstsfeer!

Nu de Sint weer richting het zonnige Zuiden is vertrokken en het buiten echt koud begint te worden, is het tijd voor kerstfilms, warme chocolademelk en natuurlijk de kerstversieringen in huis! Ga je dit jaar voor hetzelfde als vorig jaar, of durf je wel wat nieuws aan? Hopelijk heb je na het lezen van dit blog een hoop nieuwe ideeën om je huis in sfeervolle kerststemming te brengen!

Kerstbomen

De kerstboom is vaak hét pronkstuk in huis. In plaats van één grote boom neer te zetten, kun je dit jaar eens wat anders proberen: koop een aantal kleinere kerstbomen, plaats ze in een leuke pot, emmer of kist en zet ze op een houten krukje of slee verspreid door de hele woonkamer, bijvoorbeeld voor je shutters. Voor een extra feestelijk effect leg je er wat fraai ingepakte kerstcadeaus of houtblokken omheen. Zo creëer je op meerdere plekken in huis de authentieke kerstsfeer!

Plaids en kussens

Vervang je huidige kussenhoezen op de bank eens voor nieuwe hoezen met een winters motief. Dat zorgt direct voor gezelligheid in de zithoek! Of wat dacht je van zo’n lekker dik fleece plaid met een sneeuwvlokken motief? Lekker warm, zacht en bovendien sfeervol! Jaloezieën dicht en kerstfilm op play!

Tafelkleed

Kies een tafelkleed met een leuk kerstmotief en laat deze structureel op tafel liggen. Een mooi kerststuk of heerlijke geurkaarsjes erbij en voilà!

 

Kerstballen

Heb je kerstballen over? Stop ze in een doorzichtige vaas met een laagje sneeuwvlokken op de bodem en doe er eventueel wat dennenappels bij. Door de vaas voor het raam te plaatsen kunnen voorbijgangers, kijkend tussen je shuttersblindsfolds of swings door, ook meegenieten van de gezellige kerstsfeer in je huis.

Kersthits

Vergeet je playlist met hits als Last Christmas, Jingle Bell Rock en All I want for Christmas Is You niet aan te zetten tijdens het versieren van je huis. Uiteraard mag een kerstkoekje (of twee) tussendoor ook niet ontbreken ;-).

Hopelijk heb je na het lezen van deze tips genoeg inspiratie om je huis klaar te maken voor de feestdagen. 


Team JASNO wenst je sfeervolle feestdagen en een interieurvol nieuwjaar!

 

vrolijk kerstfeest namens JASNO