Blog

Back to blog

Je tuin zomerklaar

Tegenwoordig is de tuin steeds meer een verlengd onderdeel van de woonkamer. Dit houdt in dat de sfeer, stijl en kleuren van je woonkamer worden doorgetrokken naar buiten. Op deze manier creëer je meer eenheid in je gehele woning. Benieuwd op welke manier jij je tuin net zo kunt laten stralen als je interieur? In dit blog geven we je een aantal tips voor het (her)inrichten van je tuin, zodat je er deze zomer optimaal van kunt genieten!

Schoonmaak

Het tuinseizoen begint altijd met opruimen en schoonmaken. Niet het leukste klusje, maar wel noodzakelijk. Dus verwijder groene aanslag, onkruid en veeg alle oude bladeren en takken bij elkaar. De basis voor een zomerse tuin is gelegd!

Indeling

De indeling is belangrijk bij het bepalen van de ruimtelijkheid van je tuin. Uiteraard spelen meerdere factoren hierbij een rol, waaronder bijvoorbeeld de stand van de zon. Bekijk wat in jouw tuin de meest praktische plek is voor het plaatsen van tuinmeubels. Zet je meubels zoveel mogelijk uit het looppad. Maak bijvoorbeeld een zithoek in één van de hoeken van je tuin in plaats van in het midden. Hierdoor creëer je een vrije doorkijk, wanneer je vanuit je woonkamer naar je tuin kijkt én vergroot je het ruimtelijke effect van je tuin.

Natuurlijke look

In je tuin wil je vooral tot rust komen. Probeer daarom zoveel mogelijk voor een natuurlijke look te gaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van rieten tuinmeubels? Of een leuke hangmat waarin je heerlijk kunt zonnen? Denk verder ook aan materialen als onbewerkt hout, natuursteen en kiezels die je tuin een natuurlijke uitstraling geven. Vergeet ook de planten niet, want wat zorgt er nou meer voor een natuurlijke look dan een hoop groen?

Schaduw

Voor die momenten wanneer de zon te warm is, of voor die momenten wanneer het plots begint te regenen, is het fijn om een overdekte plek in de tuin te hebben waar je kunt schuilen. Dit kan in de vorm van een terrasoverkapping zijn, maar bijvoorbeeld ook een zonnezeil. Of wat dacht je van een pergola? Praktisch, maar ook erg sfeervol.

Met deze tips wordt het het extra makkelijk om je tuin opnieuw in te richten. Het enige wat je hierna nog hoeft te doen is heerlijk ontspannen in je zomerklare tuin!

buiten tuin planten zithoek