Blog

Back to blog

Haal de lente in huis!

Het paasweekend staat weer voor de deur! Dat betekent quality time met de familie en natuurlijk heel veel paaseitjes zoeken (en opeten ;) ). Maar het is ook het ideale moment om creatief bezig te gaan in huis. Dus hoog tijd om je interieur lente-klaar te maken! We hopen je in dit blog te inspireren om komend paasweekend aan de slag te gaan!

Schoonmaak

Nu de eerste zonnestralen langzaam maar zeker binnen vallen is het tijd om die dikke winterstoffen op te ruimen. Berg dus alle dikke plaids en vloerkleden op die je aan de koude winterdagen herinneren. Lap je ramen, stof je bank en probeer eens een heerlijk (fleurig) huisparfum. De basis voor het lentegevoel in huis is gelegd! 

Kleur

Nu de lente is begonnen, is het ook tijd voor meer kleur in je interieur. Misschien twijfel je al een tijdje over een nieuw, fris kleurtje op de muur. Wij zeggen: doen! Accentueer bijvoorbeeld één muur in je woonkamer met een pasteltint, of juist met een knalkleur: kleine moeite, groot plezier! Scoor een aantal accessoires in de kleur van je nieuwe muur en verspreid deze door de woonkamer. Vervang ook eens je kussenslopen en ga voor verschillende kleuren en patronen. Je zult zien dat je interieur direct opfleurt. 

kleur muur woonkamer
woonkamer kussens kleur

Groen, groener, groenst!

Hoe meer groen, hoe beter! Haal nieuwe, frisse plantjes in huis. Heb je al planten staan? Dan is het leuk om ze van andere potten of vazen te voorzien. Hiermee zet je een vrolijk accent in je woonkamer neer.

Ook erg leuk om te doen is het inlijsten van losse bladeren. Knip bladeren van verschillende planten, lijst deze in en hang ze aan de muur. Doordat ieder blad anders is, heb je verschillende formaten fotolijstjes nodig wat zorgt voor een speels effect aan de muur. Je kunt ook nog spelen met de kleur van de lijstjes. Origineel en simpel! Vergeet uiteraard ook geen bosje verse bloemen neer te zetten voor het ultieme lentegevoel.

Fijne Paasdagen!

bloemen interieur
bos bloemen kleur pasen
bos bloemen kleur pasen
Pasen JASNO shutters