Blog

Back to blog

Een tuin boordevol sfeer

Barbecueën, in de zon je favoriete boek lezen en borrelen tijdens lange zomeravonden: het is weer tijd om te genieten van je tuin. En dat doe je natuurlijk het liefst in een sfeervolle tuin. In dit blog geven we je daarom 5 tips om je tuin gezellig(er) te maken!

5 tips voor een sfeervolle tuin

1. Schutting decoratie

Laat de schutting meer zijn dan enkel een scheiding tussen jouw tuin en die van je buren. Hang er eens wat bloempotten, een tuinschilderij, spiegel of leuke fotolijstjes aan. Dat maakt je tuin direct een stuk persoonlijker en interessanter!

2. Plantenbakken

Vrolijk je tuin op door het plaatsen van een paar extra grote plantenbakken. Een aantal bij de zithoek en een aantal in dat hoekje waar je toch niks mee doet. Zet er je favoriete planten in en voeg zo kleur toe aan je tuin. Ook erg leuk is het plaatsen van moestuinbakken om daar je eigen groentes in te kweken. Die kun je dan vervolgens weer bereiden tijdens een van de barbecues later in het seizoen.

tuin plantenbak bloemen
planten tuin


3. Waterschalen

In een creatieve bui? Probeer dan eens om een waterschaal te maken. Kies voor een grote ronde schaal, oude bloempot of emmer en vul deze voor een deel met water (en bijvoorbeeld stenen). Zet er vervolgens wat levendige waterplantjes in en voilà: je eigen minivijver is een feit! Ziet er direct sfeervol uit en bovendien onderhoudsvrij.

4. Kussens

Fris je zithoek op door wat extra kleurrijke loungekussens op je stoelen of zitbanken te plaatsen. Zo vergroot je niet alleen het zitcomfort, maar je zithoek ziet er ook meteen een stuk sfeervoller uit!

5. Let there be light!

Niets gezelliger dan een hoop kaarsjes aan te steken wanneer het begint te schemeren. Je kunt kiezen voor een heleboel kleine theelichtjes (bijvoorbeeld in glazen potten) of juist voor een paar XXL kaarsen. Ook sfeervol is een lichtsnoer van lampionnen of gloeilampen in de tuin. Hang deze bijvoorbeeld op aan de schutting of rondom het zitgedeelte van je tuin. Of wat dacht je van een vuurkorf of vuurschaal? Decoratief zonder dat het vuur brandt en warmtevol genieten wanneer je het hout aansteekt.

Heb je al zin gekregen om aan de slag te gaan met deze tips? Wij gaan alvast beginnen!

stoel tuin