Blog

Back to blog

Een lentefris huis

Nu het zonnetje eindelijk schijnt en de temperaturen beginnen te stijgen, is het weer tijd voor de jaarlijkse voorjaarsschoonmaak! We begrijpen dat je hier niet om staat te springen, daarom geven we je in dit blog een aantal tips om deze klus zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo kun jij je huis laten stralen in die heerlijke lentezon. 

Planning

“Een goed begin is het halve werk”, is ook bij deze klus zeker toepasselijk. Bepaal voordat je aan de slag gaat welke ruimte(s) je wilt aanpakken. Probeer niet alle ruimtes in één dag te doen, maar verdeel de grote schoonmaak over meerdere dagen of dagdelen. Zo voorkom je dat de moed je halverwege de dag in de schoenen zakt en bovendien richt je je zo beter op de details in één ruimte. Rome is ook niet in één dag gebouwd ;-).

Maak vervolgens per ruimte een kort overzicht voor jezelf van datgene wat er moet gebeuren. Je kunt de activiteiten vervolgens één voor één afvinken zodat je zeker weet dat je niks bent vergeten. Zet alle schoonmaakspullen, opbergdozen en eventuele vuilniszakken klaar.

Aan de slag

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen is het tijd om de handen uit de mouwen te steken! Dus zet je favoriete playlist aan en ga aan de slag met de eerste ruimte. Let tijdens deze voorjaarsschoonmaak op details die je tijdens de wekelijkse schoonmaak vaak overslaat, zoals het uitwassen van kussenhoezen, het uitkloppen van matten en het schoonmaken van je raamdecoratie. Heb je JASNO raamdecoratie in huis? In dit artikel lees je alles over het simpele onderhoud en het reinigen ervan. Denk er ook aan om je ramen te lappen, zodat de zonnestralen extra goed naar binnen kunnen schijnen.

Vergeet de inhoud van je kasten niet. Liggen er spullen in waar je al een jaar niet meer naar omkijkt? Bepaal dan voor jezelf of het de moeite waard is om ze nog te bewaren op een andere plek (opbergdoos zolder) of weg te doen (vuilniszak). Dit is ook het ideale moment om je wintergarderobe in te ruilen voor wat meer kleur en dunnere stoffen.

Eindig in iedere ruimte met een heerlijk fris huisparfum en een leuk bloemetje en je huis is weer helemaal klaar voor het voorjaar!

voorjaar planten