Blog

Back to blog

Benut je raamdecoratie ook als inbraakpreventie

Helaas liggen inbrekers niet massaal aan de Spaanse costa’s. Een inbraak bij jou thuis is nooit helemaal te voorkomen, maar je kán veel doen om de kans flink te verkleinen. Vraag bijvoorbeeld als je weg bent, of de buren je raamdecoratie ’s avonds dicht doen en de volgende ochtend weer openen. De ramen houd je natuurlijk dicht en met een tijdschakelaar kun je instellen dat er ’s avonds lichten branden. Niet alleen beneden, ook boven. 

En als nieuwsgierige blikken naar binnen gluren, kan het helpen om je huis bewoond achter te laten. Een kopje op tafel met een opengeslagen krant of rondslingerend speelgoed.

Zijn shutters inbraak werend?

Een veel gestelde vraag is of onze shutters (binnenluiken) inbrekers afschrikken? Shutters kun je openen, zowel het luik zelf (het scharniert, schuift en vouwt bijvoorbeeld open of dicht) als de verstelbare lamellen erin. Het schrikt wellicht sommige inbrekers af, en ondanks dat onze houten shutters en ABS shutters sterk zijn, stopt het inbrekers niet. Als je de lamellen in de shutters naar beneden kantelt, komt er wel licht van buiten en binnen doorheen, maar kan niemand naar binnen kijken. Op de site van Vereniging van Eigen Huis vind je meer anti-inbraaktips tips 

 

shutters als inbraakpreventie
shutters sluiten

Veilige raamdecoratie

Ook vragen veel mensen of onze raambekleding veilig is voor kinderen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld verstrikt raken in de lus van trekkoorden en kettingen waarmee raambekleding bediend wordt. 

Speciaal voor de JASNO folds (vouwgordijnen) en JASNO swings (verticale lamellen) hebben we de kindveilige hanger laten ontwikkelen. Deze met een octrooi bezegelde hanger wordt bevestigd aan de bedieningsketting. De hanger snijdt de ketting door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking. 

De standaard beveiliging is dat kettingen en koorden met een koordkikker of –spanner aan de muur of het kozijn bevestigd worden. Consumenten willen dit vaak liever niet bevestigen, vanwege beschadigingen aan het kozijn of de muur of omdat het esthetisch er niet mooi uit ziet. Wij hebben daarom een vrij hangend systeem ontwikkeld dat kindveilig is én er mooi uit ziet.  Deze kind veilige hanger is zelfs  bekroond met een GIO award. 

De JASNO blinds (jaloezieën) zijn ook kindveilig: ze zijn voorzien van speciale koordspreiders zodat kinderen niet met hun hoofd in het koord verstrikt kunnen raken. Bovendien hangen de koorden op een hoogte waar kinderen niet bij kunnen komen (wettelijke normen). Shutters zijn sowieso kindveilig, want daar zitten geen koorden en ook kinderhandjes komen daar niet pijnlijk tussen!

JASNO folds
Kindveilige raamdecoratie
JASNO swings 

 

 

shutters als inbraakpreventie