Blog

Back to blog

Benut je raambekleding en bespaar energie

De verwarming lager zetten, niet te lang douchen en kleding op een lage temperatuur wassen. Stuk voor stuk manieren om energie te besparen. Maar wist je dat het sluiten van je raambekleding ook in dit rijtje thuis hoort?

Op maat gemaakt

Ramen in huis zorgen voor lichtinval, ventilatie, maar helaas ook voor warmteverlies. Door de ramen te bekleden met op maat gemaakte shutters, kan het warmteverlies worden teruggedrongen. Vooral wanneer de ramen van enkel glas zijn, zullen shutters bijdragen aan een lagere energierekening.

Sluiten is besparen

Maak optimaal gebruik van je raambekleding door overdag het zonnetje binnen te laten schijnen en het huis op te laten warmen, maar tijdens een koude donkere dag, ’s avonds en ’s nachts de shutterlamellen te sluiten. Zo blijft de warmte binnen, hoef je minder te stoken én creëer je meteen een gezellige sfeer. Steek kaarsjes aan en laat die film maar beginnen!

’s Zomers

Shutters houden niet alleen warmte bínnen, ook het omgekeerde is mogelijk. Houd ’s zomers de lamellen gesloten wanneer de zon op je raam staat. Zo blijft het binnen lekker koel, zonder gebruik van een airco, en heeft je raambekleding een extra functie: zonwering. Niet alleen onze shutters zijn goede zonwering, ook JASNO vouwgordijnen  en jaloezieën weren de zon en houden het huis in de zomer een stuk koeler.

 

Tijd om energie te besparen? Bezoek de dichtstbijzijnde JASNO dealer voor raambekleding advies op maat.

Zwarte shutters besparen energie