Blog

Back to blog

Een dagje uit in Brussel

Batibouw 2018 is van start gegaan! Batibouw is de grootste beurs voor bouw, renovatie en inrichting in België en vindt plaats in Brussel (Brussels Expo). Een bezoekje aan deze beurs is zeker de moeite waard. En als je er dan toch bent, kun je na je bezoek aan de beurs meteen genieten van de prachtige plekken die de stad je te bieden heeft. Hieronder geven we je een top 5 van bezienswaardigheden voor een gezellig dagje uit in Brussel!

1. Atomium

Denk je aan Brussel, dan denk je aan het Atomium. Recht tegenover Brussels Expo vind je deze wereldberoemde vergrote ijzerkristal. Het monument werd voor de Wereldtentoonstelling van Brussel in 1958 (Expo 58) ontworpen en staat symbool voor de wetenschap. Het Atomium bestaat uit negen bollen, waarvan er vijf toegankelijk zijn voor het publiek. Je kunt er genieten van het prachtige uitzicht over de stad, een lekker hapje eten en verschillende tentoonstellingen bekijken.

2. De Brusselse Striproute

Wanneer je door de binnenstad van Brussel loopt, kan het zomaar zijn dat je Suske en Wiske, Kuifje, Asterix en Obelix of Guust Flater tegenkomt. Deze en een hoop andere beroemde Belgische stripfiguren zijn namelijk op verschillende gevels in de stad afgebeeld. Sinds de jaren ’90 eert Brussel op deze manier de Belgische striptraditie. Er is een fiets- en wandelroute uitgestippeld zodat je de bijna zestig verschillende stripmuren kunt bewonderen. Erg leuk om eens te bekijken!

 

 

 

brusselse striproute batibouw
atomium brussel batibouw

 

Foto: www.ropstar.nl/de-striproute-het-weerzien-van-jeugdhelden/                                           Foto: www.getyourguide.nl/atomium-l4061/

3. Manneken Pis

Uiteraard mag een bezoekje aan de bekendste inwoner van Brussel niet ontbreken: Manneken Pis. Dit wereldberoemde mannetje staat al bijna 400 jaar lang water te plassen op de hoek van de Stoof- en de Eikstraat en symboliseert de Brusselse folklore. Het is echter niet het originele beeldje. Het origineel uit 1619 kent een rijke geschiedenis en is meerdere malen gestolen en vernield. Daarom is deze nu te bewonderen in het Museum van de Stad Brussel.

Sinds 1987 heeft Manneken Pis er een zusje bij: Janneke Pis. Haar vind je in de Getrouwheidsgang, vlakbij de Grote Markt.

4. Grote Markt

Voor een lekker hapje eten, shoppen of uitgaan kun je je begeven naar de Grote Markt. Al sinds de elfde eeuw is dit de meest centrale plek van Brussel. Je vindt hier een aantal prachtige gebouwen zoals het Stadhuis van Brussel en het Broodhuis. Ook worden er verschillende evenementen georganiseerd op het grote plein.

5. De Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

De bouw van deze kathedraal is in de 13e eeuw gestart onder leiding van Hertog Hendrik I van Brabant en heeft maar liefst 300 jaar geduurd. De kathedraal staat vandaag de dag symbool voor de Brabantse gotiek en kent een rijke geschiedenis. Tegenwoordig vinden er regelmatig concerten plaats en zijn er verschillende tentoonstellingen te bewonderen.

Kortom, genoeg leuke dingen om de rest van je dag mee te vullen na je bezoek aan Batibouw. We hopen je te mogen verwelkomen in Brussels Expo, paleis 3, stand 212!

Brusselse striproute atomium Batibouw top 5