Blog

Back to blog

Bekijk de JASNO folds op de Dutch Design Week

Op de Dutch Design Week (18 t/m 26 oktober 2014)  introduceert JASNO een nieuw raambekledingsproduct in haar collectie: vouwgordijnen, ofwel folds. Het ontwerp van de vouwgordijnen is tot stand gekomen in samenwerking met Dutch Design studio Daphna Laurens. 

In 2012 heeft JASNO studio Daphna Laurens de opdracht gegeven om vernieuwende varianten van bestaande raamdecoratie te maken. De JASNO folds zijn hiervan het resultaat. Studio Daphna Laurens heeft ervoor gekozen om terug te gaan naar de essentie van het vouwgordijn, en zo is er een vernieuwend ontwerp ontstaan. Het sluit bovendien naadloos aan bij de bestaande collectie shutters en blinds (houten jaloezieën) van JASNO.

De folds van JASNO zijn anders dan je van een vouwgordijn gewend bent. Het textiel is gemaakt van geweven papier. Dit geeft de folds een stoere, duurzame uitstraling. Wellicht het opvallendste aan de folds zijn de houten latten, gemaakt van Abachi 100% FSC hout. Let ook op de knopjes óp de houten latten, het zorgt voor strakke geleiding van de koorden aan de achterzijde en geeft een echte design uitstraling aan de voorzijde. Ontwerpstudio Daphna Laurens laat samen met JASNO met dit product zien hoe functionele onderdelen ook zichtbaar gebruikt kunnen worden. Juist deze unieke en opvallende kenmerken maken de JASNO folds tot een echte blikvanger.

“Met de folds voor JASNO hebben we een mooi voorbeeld neergezet van hoe design en duurzaamheid voor een groot publiek bereikbaar kunnen worden gemaakt", aldus studio Daphna Laurens.

Bezoek JASNO in Hal 2 - stand 203 in het Klokgebouw. De DDW is dagelijks geopend van 11.00 - 18.00 uur van 18 t/m 26 oktober 2014.

JASNO folds op Dutch Design Week Eindhoven